Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed - Virgin Island Water

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed - Virgin Island Water

    Click image for larger version

Name:	Virgin-Island-Water-by-Creed-3.jpg
Views:	3529
Size:	146.5 KB
ID:	31513





    Arkanıza yaslanın gözlerinizi kapatın kendinizi Maldivlerde, Seyşellerde, Mauritusta bembeyaz kumların üzerinde, turkuaz mavisi denizin kenarında, Hindistan cevizi ağaçlarının altında bir hamakta düşünün.
    Elinizde buzlu ve romlu bir tropikal kokteyl. Güneş tepenizde korunmak için güneş kremi sürmüşsünüz. Ayağınızın bir tanesi hamağın dışında. Tatlı tatlı sallanıyor bu sırada elinizdeki kokteylden yudumluyorsunuz. Denizden esen meltem size okyanusun serin ve tuzlu havasını taşıyor.
    Bütün yılın yorgunluğunu bu tatil dönemi içerisinde atmayı planlıyor ve tatilinizden başka bişrşey aklınıza getirmiyorsunuz. Cennette gibisiniz hafiflemiş ve rahatlamış hissediyorsunuz kendinizi.

    Click image for larger version

Name:	Maldivler-Maldivler-Resimleri.jpg
Views:	3237
Size:	190.1 KB
ID:	31514


    İşte bir parfümle bunları yaşarmı insan? Eğer bu Creed Virgin İsland Water sa cevap evet. Daha ilk sıkışınızda tatildesiniz ve yukardaki tabloyu kafanızda canlandırıyorsunuz.

    2007 yılında Creed parfümevinin 6. kuşağı ve şu anki parfümörü Oliver Creed tarafından yaratılmış eşsiz bir parfüm. Her yaz ayı geldiğinde elimizin altında mutlaka bulunması gereken parfümlerin en başında gelenlerden bir tanesi. Soft ve rahatlatıcı etkisiyle sizi yazın tatile gitmeden ruhsal olarak tatile götürebilecek bir koku. Tabi işin tam terside olabilir parfümü koklayıp koklayıp bir off çekebilir ve tatil zamanınız gelene kadar o günlerin hayali ve özlemiyle iş hayatınıza devam edebilirisniz.

    Parfümün ilk açılında Kremsi ve hafif mayhoş bir limon ve ona eşlik eden hindistan cevizinin o içindeki beyaz kısmın enfes kokusu eşlik ediyor. Oldukça doğal ve pürüzsüz bir açılış. Orta notalara geçerken Rom kendini hissettirmeye başlıyor. Ben romun ortaya çıktığı andan itibaren ki kısmını ünlü Karayip romu Malibu ya oldukça fazla benzetiyorum. Bu şekilde boozy havada uzunca bir süre devam eden parfümümüz sonlarında oldukça yumuşak kullanılmış odunsu notalar ve pürüzsüz bir misk te eklenerek tenden ayrılıyor.

    Parfümde ağırlık hindistan cevizine verilmiş başından sonuna kadar belirgin bir şekilde baş aktörü oynuyor. Diğer notalar figüran görevinde. Bu kötü mü demek oluyor? kesinlikle hayır derim. Çünkü yaz parfümü olarak tasarlanmış bir parfümden bu şekilde kokmasını bekleriz. Sizi o yaz sıcaklarında biraz rahatlatmalı ferahlatmalı.

    Parfüm oldukça rafine ve kesinlikle sentetiklik barındırmıyor. Oldukça lezzetli bir kokusu var. Kimi zaman içmek istediğim bile oluyor.

    Özellikle yaz aylarının o çekilmez sıcaklarında size güzel eşlik edecek son derece genel beğeniye uygun tam bir unisex yazlık. Hem erkek hem de bayan rahatlıkla kullanır.

    Kapalı ve açık ortamlarda kullanılmaya son derece elverişli genel beğeniyede oldukça uyumlu. Beğenmeyecek çıkmaz diyorum.

    Gelelim parfümün kalıcılık ve farkedilirlik değerlerine. Aslında bu konuda bir çok görüş var kimileri kalıcı ama tene yakın kalıyor diyor kimileri ne kalıcı ne farkedilir diyor kimileride hem kalıcı hem farkedilir diyor. İte burda devreye o efsaneleşmiş batch mevzusu ortaya çıkıyor. Benim bu zamana kadar kullandığım 2 batch te bir tanesi çok silikken bir diğeri muazzam noyutta bir kalıcılk ve farkedilirliğe sahipti. Bu yüzden alacaksaız eğer bir batch araştırması yapın derim. Ben en alttaki kalıcılık ve farkedilirlik değerlerini güçlü olan batch üzerinden yaptığımı da belirteyim.

    20 yaş ve üzeri herkes çok rahat bir şekilde kullanabilir. Ama yinede parfümün kendisi gibi biraz enerjik olmak gerekir diye düşünüyorum.

    Şu anda ülkemizde de rahatlıkla bulunabilen bu parfüm 120 lik şişeleri ortalama 1000 tl cicarından satılıyor. Her ne hikmetse yaz aylarında bulmak oldukça zorlaşıyor. Bu yüzden havalar ısınmadan bir şişe alıp koyun kenara sonra arayıpta bulamadığınız parfümler listesine eklenir benden söylemesi.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 10


    Click image for larger version

Name:	Virgin-Island-Water-di-Creed-e1435156639697.jpg
Views:	3298
Size:	277.8 KB
ID:	31515

  • #2
    İlk göz ağrılarımdan ve hala bayılıyorum koklarken. Yeri ayrı ve tam da görsel ifadesi şu bence;

    Yorum


    • #3
      Ben silik batch e denk geldim demekki o nedenle üstüne bir çarpı atmıştım. Doğru batch bulunursa tekrar denemek isterim.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: Onur View Post
        Ben silik batch e denk geldim demekki o nedenle üstüne bir çarpı atmıştım. Doğru batch bulunursa tekrar denemek isterim.
        Doğru batchı bulursan vazgeçilmezin olur onur hocam. 2016 ların hemen hemen hepsi iyiydi

        Yorum


        • Onur
          Onur Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Muhakkak deneyeceğim Altuğ Hocam👍🏻

      • #5
        Altuğ hocam çok güzel yorumlamışsın yine. Benim creedlerde sıradaki alım hedefim virgin island. 30 ml dekantını bile kullanmaya kıyamıyorum biter onsuz kalırım diye

        Yorum


        • #6
          Harika parfüm, harika yorum, kokusu insanı direk mutlu ediyor. Sanırım artık Creed parfümleri 100 ml olarak satılacakmış.

          Yorum


          • #7
            Bana hep iyi batch denk geldi ama dekant olduğu için kullanmaya kıyamıyorum diyebilirim. Kokusu beni yazlık olmasına rağmen bayıyor desem inanırmısınız ağır ve kalıcı kokuları sevmeme rağmen. Sürekli yanımda hindistan cevizi taşıyormuş gibi geliyor kullandığım zaman.

            Yorum


            • #8
              [QUOTaE=silentpassenger;n37335]Harika parfüm, harika yorum, kokusu insanı direk mutlu ediyor. Sanırım artık Creed parfümleri 100 ml olarak satılacakmış.[/QUOTE]

              İçinde yüzebilmek için 500 ml'si bile var :-)

              Yorum


              • #9
                Bu parfüm için benim de tanımım deniz kenarı, tatil parfümü. Sıcak yaz akşamlarında ılık meltem estikçe usul usul kokacak tarzda doğal meyvemsi bir parfüm. Yakın arkadaşı Silver Mountain'dan daha iyi buluyorum.

                Yorum


                • #10
                  missssss gibi koku. Eşim beğenmiyor. parfüm sıkmış gibi değilde hindistan cevizi suyunu üstüne dökmüşsün gibi kokuyorsun diyor

                  Yorum


                  • #11
                    Bende hiç beğenmedim..creed lerde bi nota beni rahatsız ediyor..git hariç

                    Yorum


                    • #12
                      Şahsi görüşüm yarı sentetik bolca şeker notası içeren tadı fazlasıyla kaçmış hafif kremsi pudralı, turunç eşliginde hindistan cevisi kokusu . Unısex bi koku olarak degilde bi bayan kokusu diye düşünüyorum . Kalıcılık slaj bende çok iyi .
                      Benzeri çok, farklı bi yanı yok yaz içinde uygun olmadıgnı düşünüyorum aşırı şekerli çünkü . Tabiki bu fiyat böylebi koku için çok çok fazla .
                      Sel de Vetiver varken ikinci hatta üçüncü planda kalmalı diye düşünüyorum .

                      Yorum


                      • #13
                        Güzel koku ne derlerse desinler zevk meselesi tabi...
                        bana tropik adaları anımsatıyor hep olmak istediğim yerleri hani...
                        zamanında satıp pişman olduğum parfümlerin başında gelir...
                        kaleminize sağlık ayrıca görsellerde bu kışı yaza çevirdiniz üstadım
                        İnsanın ruhu kokularıdır...

                        Yorum


                        • #14
                          Kokuyu beğeniyorum şekerli oluşu beni her zaman rahatsız ediyor belkide fazla fisliyorum ondan kalicik ortalama altı fark edilirlik başlarda iyi 2 saat sonra var ile yok arasında

                          Yorum


                          • #15
                            Orjinal yazı sahibi: MeaCulpa View Post
                            Kokuyu beğeniyorum şekerli oluşu beni her zaman rahatsız ediyor belkide fazla fisliyorum ondan kalicik ortalama altı fark edilirlik başlarda iyi 2 saat sonra var ile yok arasında
                            kesinlikle doğru hocam size katılıyorum koku güzel fakat hiç kalıcı değil

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X