Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Naomi Goodsir - Cuir Velours

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Naomi Goodsir - Cuir Velours

    Click image for larger version

Name:	cuir-velours.jpg
Views:	168
Size:	68.7 KB
ID:	29777


    Aslında o kadar da büyük bir geçmişi yok Naomi Goodsir in ama bu zamana kadar yaptıklarıyla büyük bir geleceği olduğu aşikar diyebiliriz.

    Oldukça iddialı bir giriş oldu biliyorum. Ama bu markanın şu ana kadar denediğim 3 parfümüde ( Bois d'Ascese, İris Cendre ve Cuir velours) belli bir çıtanın bir haylü üzerine çıkan çalışmalar oldu benim için.

    Cuir velours için bir tanımlama yapmam gerekirse süet makyaj çantası diyebilirim. Bu tamamen benim şahsi görüşümdür ama benim için verdiği auranın yarattığı etki bu şekilde

    Kısaca inceleyecek olursak. Yarıya kadar içilmiş sigara ardından ıslak kül tablasında söndürülmeye çalışılmış fakat kağıdının yırtılmasıyla ortaya çıkan hafif yanık ve ıslak tütün ve hafif yanık ve buruk tadı verebilmek için tütsülenmiş ve hafifçe içi yakılmış meşe fıçılarda dinlendirilmiş bir rom ile oldukça ilginç bir açılışa imza atıyor. Daha en başından farklı birşeyler çıkacağını hissediyorsunuz ve bu heyecanlandıyor. Bu keskin ve asidik açılıştan sonra yine maskulen tarzda ve sert kullanılmış ölmezotu ve içeriğinde geçmeyen fakat bana varlığını hissettiren safran ve iris gibi çiçekler ve kuru baharatlarla harmanlanışı son derece başarılı ve yapaylık bulundurmuyor. Sonlara doğru parfümün ismini veren labdanum ve safran ile hafifçe tatlandırılmış bir süet ile uzunca bir süre tende kaldıktan sonra artık parfüm veda ediyor.

    Ben oldukça başarılı ve farklı bulduğum bir süet yorumu olarak görüyorum bu parfümü. Tam bir unisex olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Hem maskülen hemde feminen yönlerini oldukça güzel gösteren ve tam ortada olan bir parfüm. Hafif tatlılık var ama iç bayacak kadar veya günümüz şekerli kokuları gibi değil labdanum ve baharatlarla harmanlanışından dolayı doğal bir tatlılık söz konusu. Başından sonuna kadar geçişlerini oldukça iyi gözlemleyeceğiniz ve kullanılan içerikleri tek tek ayırt edebileceğiniz çok kaliteli bir çalışma.

    Kullanımı için biraz parfüm tecrübesi isteyebilecek bir yapıda kolay bir parfüm olduğunu söyleyemeyeceğim fakat burun kıvırtacak veya hacı yağı yakıştırması yapılacak bir parfüm de değil. Deri parfümleri ile aranız iyi ise bu farklı çalışmayıda günün birinde mutlaka deneyin

    Kullanım yaşı olarak 30 yaş ve üzeri. Spor giyim harici her türlü kıyafet ile güzel uyum yakalayacaktır. Kapalı ortamlara da son derece uygun bir tarzı var.

    Kalıcılık tende 10 saati aşıyor. Farkedilirlik hiç bir zaman buram buram bağırmıyor zaten yapı itibariyle çok fazla silajı olmaması daha iyi. Ortalama bir farkedilirliğe sahi ve esintiyle burna gelen kokusu çok güzel.

    Ülkemizde ne yazık ki bulunmuyor. Yurtdışında ise niş parfüm satan bir çok mağazada rahatça bulabilirsiniz. En yakın zaman da ülkemizde de görmek istediğim bir marka.

    Koku güzelliği 8.5
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 7.5
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8

  • #2
    Güzel parfüme benziyor hakkaten

    Yorum

    İşleniyor...
    X