Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford Tobacco Vanille

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tom Ford Tobacco Vanille



    Click image for larger version  Name:	Tobacco Vanille - Tom Ford.jpg Views:	1 Size:	528.5 KB ID:	26735



    Bir kaç yorumu popüler olmuş parfümler üzerinden yapmak istiyorum bunların ilki son yıllarda oldukça popüler olmuş Tom Ford Private Blend serisinin en bilinen parfümü Tobacco Vanille ile giriş yapalım.

    Tom Ford 2007 yılında Private Blend serisi ile nish parfüm dünyasına bir adım adım attı. Bu seri ile normal serideki yakaladığı başarının hem üstüne birşeyler koymuş oldu hemde zaman geçtikçe bir zamanlar yakaldığı başarının kaymağını yemeye başladı. Normal seriden çok daha pahalı olan bu seri özel parfümlerden oluşuyordu. Zatgen Tom Ford markası normal seride de çok özgün ve orjinal çalışmaları bünyesinde bulunduryordu. İlk çıktığı yıllarda Tobacco Vanille, Amber Absolute, Black Violet, Bois Rouge, Japon Noir, Moss Breches, Noir De Noir, Oud Wood, Purple Patchouli, Velvet Gardenia ve Tuscan Leather ile bir anlamada piyasaya damga vurdu. Zaman geçtikçe bir çok parfümün üretimi sonlandırılsada Tobacco Vanille, Noir de Noir, Tuscan Leather, Oud Wood gibi kült sıfatına erişmiş parfümlerin yanına zaman zaman başka parfümler ekleyerek Private Blend Serisi yoluna devam ediyor. Tabi bu seriden en öne çıkan Tobacco Vanille yi inceleyeceğiz.

    Daha çıkalı henüz 10 yıl olmasına rağmen şimdiden klasikler arasına girmiş bir parfüm Tobacco Vanille. Peki onu bu kadar özel kılan neydi?

    Kısaca Özetlemek Gerekirse vanilya merkezli tütün parfümü. Tatlılığı ile gourmand tarafa oldukça yakın.

    Açılışı oldukça etkileyici bir tütün ve ona eşlik eden kuru meyveler ile yapıyor birazda baharat notaları kısa bir zaman sonra lezzetli bir hale geliyor
    Orta Notalara geçildiğinde o meşhur vişnemsi meyveler ve mumsu vanilya tütüne eşlik ediyor tonka ile tatlandırılmış parfüm bu bölümde oldukça gorumand tarafa kayıyor. Hatta kakao da bu lezzet şölenine güzel bir destek veriyor.

    Alt notalara geçildiğinde ise vanilya kendini daha fazla ön plana atıp tütün ile birlikte enfes bir kapanışa imza atıyor.

    Parfüm başından sonuna kadar oldukça güzel dengelenmiş. Harmanlama oldukça kaliteli kullanılan esanslarda aynı derecede. Yapaylık hemen hemen barındırmıyor. Çok uzun zaman kullanımlarda biraz tatlılığından dolayı baygınlık verebilir. Ama ara ara kullanmak için enfes bir parfüm. Zaten bu yönünden dolayı da her parfümseverin dolabında mutlaka bulunur. Zor zamanların kurtarıcısı soğuk kış günlerinin iç ısıtıcı parfümü.

    Performansına zaten diyecek bir şey yok zaman içinde reformülüler geçirip performansında bariz azalma olsada halen piyasanın en güçlü kokularından bir tanesi. Sabah sıktığınızda ertesi gün bile teninizde kokusunu alabilirsiniz. Hatta kıyafete uygulandığında günlerce kokusu kıyafetinizden çıkmaz.

    Hem özel gecelere hemde günlük kullanıma son derece uygun bir yapısı var her daim kullanabilirsiniz. Kapalı ortamlarda parfümün gücünden dolayı dozajlamaya dikkat edilmeli.

    Yaş Aralığı olarak 25 yaş ve üstü her erkek rahatlıkla kullanabilir.

    İlk çıktığı zamanlarda göreceli olarak çok daha yüksek fiyatı varmış gibi görünsede günümüz şartlarında fiyatını yüksek olduğuna inanmıyorum. Özellikle 250 ml lik şişelerde de sunulmasıyla kullanıcılar için ml bazlı fiyatı standart bir designer seviyesine inmiş oluyor. 50 ml lik şişeleri şu anki resmi satış fiyatlarına göre oldukça uç rakamlarda kalsada. 100 ml lik şişeler standart nish parfüm fiyatlarında kalıyor. Yani fiyat performans olarak nasıl yorumlayacağımı bilemediğim için bu şekilde bol alternatifli bir inceleme yaptım. Hatta kampanya zamanlarında internet sitelerinde oldukça iyi fiyatlara da denk getirilebilir.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 10
    Farkedilirlik 10
    Genel Beğeni 9

  • #2
    2011 batch buldum diye aldım 2 gün önce,paketi açınca 2016 lı olduğunu öğrendim.tıslatmaya cesaret edemedim.Son formülasyon haberlerinden sonra neyle karşılaşacağımı kestiremedim...

    Yorum


    • #3
      Eski hali Matrai'nin incelemesindeki gibiydi. Son kullandıklarımda o kaliteli meyveleri pek hissedemedim, tütün daha öne çıkmış gibi ama çok başarılı bir tütün gibi gelmedi bana. Eskisinde mumsu vanilya kokusu daha baskındı, şimdi o biraz geriye çekilmiş. Biraz yavan hale gelmiş gibi hissettirdi bana. Eskisi de hayran olduğum bir parfüm değildi, beni biraz sersemleten hırpalayan bir karakteri vardı ama kullanmasam da kokusu son denediklerime oranla daha başarılıydı. Sizin elinizdeki nasıl çıkacak merak ediyorum.

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Benim incelediğim 2012 üretimi bu arada onu not düşmeyi unutmuşum.

    • #4
      Acikcasi bu olumsuz yondeki degisime cok uzuldugumu soyleyemeyecegim cunku Jeke icerdigi tatliliga ragmen benim icin TV'nin onunde yer aliyor.

      Yorum


      • Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Jeke, TV'nin eski halinden de çok önde zaten bana göre

    • #5
      çoğu insan burun kıvırıyor ama bekleyip görseler ne cevher bir parfüm

      Yorum


      • #6
        Arkadaşlar 2016 si var elimde,tütün baskın vanilya yok ortada

        SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • #7
          Eski versiyonu ile alakası yok, açık parfüm tadında.

          Yorum

          İşleniyor...
          X