Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Byredo Rose Of No Man's Land

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Byredo Rose Of No Man's Land

    Click image for larger version

Name:	byredo rose of no mans land.jpg
Views:	27380
Size:	25.6 KB
ID:	207531

    Byredo Rose Of No Mans Land

    Birinci Dünya Savaşı'nın ön saflarında binlerce hayat kurtaran hemşirelere (askerler tarafından “Rose of No-Man's Land” olarak anılır) bir saygı duruşu niteliğindedir. Özveri ve şefkatle işlerini yapan bu hemşirelere bir atıftır. Onlar her savaş hukukunda bulunan beyaz bölgenin gülleridir.

    Rose Of No Man's Land i en kısa tabirle soğuk ve parlak gül olarak tanımlayabiliriz.

    Üstünde çiğ taneleri bulunan, canladırıcı, doğal ve hafif şekerli bir gül ile açılış yapıyor. Gülü canlı tutan ve solmasını engelleyen narenciyelerin vermiş olduğu soğuk nemli hissiyatı ile karanlığı aydınlatan bir ışık gibi parlamaya başlayor Rose Of No Man's Land. Parfüme renk katan, ahenk vererek teenage parfümü olmaktan biraz daha uzaklaştıran reçel tadında kullanılan böğürtlen ile daha olgun ve dişi bir tabana yerleşiyor. Dip notalarda parfümü buz gibi hissiyattan biraz daha sıcak bir ortama sokan amber ve baharatlar ile nefis bir kapanışa imza atıyor.

    Aynı o savaşta büyük özveri ile çalışan hemşireler gibi. Buz gibi savaş ortamında işini soğukkanlılıkla yapıp sizden başka etrafta kimsesi olmayan yaralı askerlere bir anne şefkati ile yaklaşmak gibi. Bir tarafı serinkanlı diğer yanı sıcacık saf bir sevgi.

  • #2
    Şu Byredo'yu oldum olası kafamda tam olarak bir yerlere oturtamamışımdır. Hayırlısı Allah'tan..

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben senin yerine oturtayım. Çok kısa ve öz İsveçli Creed.
İşleniyor...
X