Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bogue MEM

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bogue MEM

    Click image for larger version

Name:	bogue mem.jpg
Views:	28078
Size:	79.0 KB
ID:	207494

    Luca Turin tarafından 5 yıldız verilerek ödüllendirilen Gardoni'nin ustalık eseri parfümü.

    En kısa tabir ile animalik çiçekler olarak tanımlayabileceğimiz, katmanları, geçişleri ve derinliği ile bir 'sanat, sanat içindir' parfümü.

    Narenciyelerin hiç de tatlı olmayan, asidik ve gazlı akoru ile start veriyor. Burun delen bu kısa açılışın hemen ardından keskin, sert ve topraksı kullanılan hatta zaman zaman anasonun dumanlı kullanımını hatırlatan lavantaların hakimiyeti başlıyor. Kavrulmuş malt, ferah yapısı ile defne,nane ve lavanta ile birleşip parfüme köpürtülmüş yaz birası gibi serinletici bir etki veriyor. Ylang ylangın kremsi etkisi köpüğü kaldırırken geriye kalan saf lavanta ve kavrulmuş maltın bitkisel topraksılığını, animalik notaların, transparan bir örtü ile üstünü kapatıp onları bir baba şefkati ile koruyup kolluyor. Parfüm bitmesini istemeyeceğiniz bir masal gibi akıp gidiyor.

    Bu zamana kadar pek çok animalik fujer kokladım, hatta bu tarz parfümler her zaman favorilerim arasında yer almıştır ama Mem farklı bir boyut, farklı bir bakış açısı. 80'ler 90'larda bir parfümün yapılmasının yıllar sürdüğü ve en doğru hammeddenin peşinden koşulduğu ve ortaya karmaşık yapılı derin ve enfes fujerlerin çıktığı dönem parfümlerini hatırlattı bana.

    Sonuç olarak - *****
    Son Düzenleme matrai; 26-01-22, 19:42. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Çok güzel anlatmışsınız hocam Benim fikrim Papillon salome sevenler ya da Roja diaghilevi sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aslında daha çok Serge Lutens Musc Koublai Khan tarzına yakın gibi geldi bana

  • #3
    Denemedim olabilir hocam

    Yorum


    • #4
      Bugün Vedat Ozan beyin atölyesindeki koleksiyonunda eski şişesinden denedim. Çok derin bir misk üzerine hafif floral dokunuş ile referans bir parfüm. Kullanılan misk ve floral tercihleri direk Musc Koublai’yi hatırlattı bana . Vedat hoca yeni şişenin farklı koktuğunu reformüle olduğunu söyledi ama zaten imkansız eski şişe bulmak. Eski şişenin kapağı da baya bir garip, silikon benzeri bir yapısı var.

      Yorum

      İşleniyor...
      X