Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Sauvage Elixir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Dior Sauvage Elixir

    Click image for larger version

Name:	dior sauvage elixir.jpg
Views:	33013
Size:	93.1 KB
ID:	204747


    Dior Sauvage Edt, Dior Sauvage Edp, Dior Sauvage Parfum derken şimdi sıra geldi Dior Sauvage Elixir'e

    2017 de parfümün ilk lansmanı yapıldığında Johnny Depp li reklam kampanyası ile herkesin beklentisi oldukça yüksekti. Yeni bir Dior Homme etkisi bekliyordu herkes ama gel gelelim parfümü ilk koklayanlar ve yorumlayanlardan gelen ilk tepkiler oldukça kötüydü. O zamanlar parfümle ilgilenen herkes de bir hayal kırıklığı hakimdi.

    Dior Sauvage fanı olmasam da o zamanlar bu tepkilerin parfüm tecrübesi ve parfümden beklentileri yüksek olanların bir hayıflanması olduğunu, parfüme biraz zaman vermek gerektiğini, genel parfüm kullanıcısının bu parfümü çok seveceğini ve zamanı geldiğinde çok satacağını savunmuştum. Gel zaman git zaman Dior Sauvage projesi Bitcoin gibi aldı başını gitti. EDT, EDP, Parfum versiyonları ile toplam satışta şu anda designer kanadında en çok satılan erkek parfümü oldu. Bu bir ticari başarıdır.

    Biz parfüm gurmeleri her ne kadar parfüme burun kıvırsakta asıl olay şu ki parfüm kullananların ve satın alanların en fazla %3 ünü oluşturuyoruz. Ama en çok gürültü kopartan ve gerçek anlamda kullanıcıyı etkileyen de yine bu camia oluyor.

    Şimdi Dior Sauvage Elixiri yorumlarken ben herkesi kapsayacak şekilde yazmak istiyorum. Hem %3 e dokunan hemde %97 yi kapsayan.

    Öncelikle şu şekilde başlayım. Madem bu şekilde bir parfüm yapabiliyordun eyyyyy Bay Francois Demachy! ne diye bizi diğer parfümlerle süründürdün bu yüzde %3 lük kesimi kendine küstürdün. Yapsaydın en başta bu parfümü bak o zaman herkes senin nasıl arkanda olacaktık. Giderayak bir imza mı atmak istedin anlamadık. Yerine gelen Francis Kurkdjianı şu anda baskı altına almış oldun bu parfümle farkındamısın?


    Dior Elixir net olarak serinin en iyisi olmuş. Hatta bana göre Dior'un en iyi erkek parfümü olan Dior Homme Parfum ile yarışacak bir parfüm gelmiş. Hem parfüm gurmelerinin aradığı derinlik, kalite, ve sentetik olmayan bir parfüm, hemde genel parfüm kullanıcılarının aradığı genel beğeni, kalıcılık, farkedilirlik. Hepsi bu sefer olmuş.

    Erkeksiliği katlayan ve dumansılık katan lavanta, kekremsilik katan meyan kökü ve aslında bu burun yakacak etkiyi törpüleyen ve parfümün köşesiz olmasını sağlayan tarçın bu sefer parfümün kalbini oluşturmuş. Biraz eski fujerlere göz kırpan ama modern olmayı elden bırakmayan bir yapısı var. Erkeksilik her daim ön planda ama kesinlikle maço bir havası yok. Daha çok elit ve şık bir erkeği tasvir ediyor. Parfüm bana göre niş seviyeye göz kırpan bir kalitede. Zengin ve lüks bir hissiyat sahip. Kullanıcısını yormayan, etrafı boğmayan ve net olarak dikkat çeken ve övgü alabilecek bir parfüm olmuş.

    Kalıclığı ve farkedilirliği oldukça iyi, dört mevsime ve kapalı ortama uygun, açık havada esintiyle beraber güzel bir yayılım yapıyor. Sentetikliği diğer dior Sauvagelarda ki gibi algılamadım.

    Tek kusuru 60 ml şişe olması ve fiyatının diğer Sauvagelardan daha yüksek olması. Ama Dior'u bildiğimiz için 100 ml hatta 200 ml lik Elixirlerin ilerlyen dönemlerde geleceğine kesin gözyle bakabiliriz.

    Teşekkürler Demachy usta seni bu parfümle anacağız....


    Click image for larger version

Name:	dior sauvage elixir 2.jpg
Views:	7835
Size:	178.0 KB
ID:	204748

  • #2
    Uzun süredir designer kokuların yüzüne bakmazdım. Niş dünyası bir hayli gözümü karartmıştı. Dün Zorlu'da Sephora'ya uğrayıp denedim ve resmen hayran kaldım. Müthiş bir koku çıkarmışlar, bence bir şişe her halukarda alıp kenara atmak lazım, ileride vintage dior home muamelesi göreceği kesin. Kör alışa gayet müsait ancak kur ve parfüm fiyatları göz önüne alınınca artık bu hobide sadece decant kör alışa uygun.

    Yorum


    • #3
      Dior Sauvage'lara uzak birisi olarak söylüyorum bence Elixir çok iyi parfüm. Kuruyuşunda Initio Oud for Greatness Lavanta-Muskat ikilisini alıyorum, bir tek ben mi bu benzetmeyi yapıyorum merak ettim.

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aynı algıyı bende hissettim.

    • #4
      Dior sauvage adı altında çıkmaması gerekiyordu. Dior sauvage larla tamamen alakasız bir koku. lavanta ve tarçın çok baskın bence. performansı uçuk dercede iyi. yazın kullanılmaz. kışın 2 3 sprey yeter. buram buram koksun isteyen max 4 sıksın. ben hala dior sauvage edp ile kalıcam herhalde. bunun 60 ml ile edp 200 ml aynı fiyat XD

      Yorum


      • #5
        Şu an ABD'de bile piyasada tamamen tükenmiş; hatta Johnny Depp için hem karı dövüyor hem de kârı götürüyor diyorlar :-)

        Yorum


        • #6
          Açılış Ariel renkliler için deterjan kapanış oud for greatness çok nota geçişi beklemeyin kalıcılık ve silaj mukemmel

          Yorum


          • #7
            Bu yıl elimin en çok gittiği designer parfum oldu

            Yorum


            • #8
              şahsen sauvage serisi benim üzerimde kullanamadığım ancak etraftan alınca sevdiğim bir seri bende biraz başağrısı bile yapıyordu, elixire kadar böyleydi elixir ile birlikte kullanacağım bir sauvage buldum dedim ama bu seferde hiç bir parfümüme iyi kötü demeyen hanım tuttu bu parfümden nefret etti tiksindi midesi bulandı, ne yapacam belli değil

              Yorum


              • matrai
                matrai Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam çözüm basit Yengeyi değiştiremeyeceğine göre parfümü değiştireceksin😂

              • matrai
                matrai Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                İşin en ilginç tarafı ofiste 4 kadın var hepsi Sauvage Elixir ölüp bitiyor.

              • ntmm22
                ntmm22 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Abi biraz zaman geçsin bir daha koklatacağım böyle olmaz covidden dolayı karantinada olduğumuz bir dönemde denedi herhalde ondandır diye düşünüyorum zaten iyi hissetmiyordu yoksa bu parfüm sevilmez mi, hadi sevilmez niye nefret edilsin

            • #9
              2.000 lik Fiyattan kimse bahsetmemiş.
              Şaka bi yana gerçekten çok şık koku.

              Yorum


              • #10
                Diğer sauvagelerde olmayan bir olgunluk seziyorum. Gerçekten çok kaliteli. Ama çok Tuhaf yenilenen Dior Homme Sport ile kuruyuşları aşırı benziyor. Deneyin gerçekten ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ben şimdilik edp ile devam edeceğim. Kusura bakma dior 60 ml ine o parayı basamam

                Yorum


                • #11
                  Açılış = Bu ne beeh !
                  Orta Notalar = Uuu .. Hmm ..
                  Alt Notalar = Bu,bu olmuş bu !
                  Demachy abimiz altın golünü atmış 💪🏻

                  Yorum


                  • #12
                    Bakalım Kürkçüyan abi ne yapacak bunla😀🥑
                    ​​

                    Yorum


                    • #13
                      Koku güzel kalıcılık orta bu paraya değer mi değmez

                      Yorum


                      • #14
                        Selam elixir için kuvvetli bir batch tavsiye edebilecek olan varsa tavsiye rica ediyorum zira bir çok farklı batch deneyip zayıf kaldığını düşünüyorum yorumlarda atom bombasına varan benzetmeler var ama ben denk gelmedim henüz o yüzden kullanan deneyimleyen kişilerin yardımına ihtiyacım var teşekkürler

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X