Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yeni AŞK ---- Marc-Antoine Barrois B683 Extrait

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Yeni AŞK ---- Marc-Antoine Barrois B683 Extrait

    Click image for larger version  Name:	b683 extrait.jpg Views:	4 Size:	75.1 KB ID:	203320


    Parfüm aşkımı tekrar körükleyen efsane bir parfüm.

    Parfüm sevdası bir zaman sonra artık doyum noktasına ulaştım dediğiniz anda karşınıza çıkan bir SANAT ESERİ ile tekrar canlanan ve o içinizdeki hevesi tekrar körükleyen bir hobi. Zaman zaman azalır, inişler çıkışlar olur ama hiç bitmez.

    İşte B683 Extrait de tam olarak ''artık doyum noktasına ulaştım sanırım'' dediğim anda karşıma çıkan burnumun pasını silen ve herşeyi sil baştan başlatan bir parfüm.

    Marc Antoine Barrois bildiğiniz gibi B683 ile ilk piyasaya giren ve bu çalışması ile dikkat çeken ve Ganymede ile artık kendii kabul ettiren bir marka. Hep B683 ile ilgili sanki bir şeyler eksikmiş ve havada kalıyormuş gibi geliyordu. Hani o bir şey eksik dediğim noktayı parfümörü öyle bir doldurmuş ki parfüm seviye atlamakla kalmamış bu zamana kadar üretilen en kompleks ve kaliteli niche parfümlerden birini ortaya çıkartmış.

    Parfümün hikayesi ise markanın sahibi olan Marc-Antoine Barrois den duyduğuma göre Parfümör Quentin Bisch'in çok özel ve sınırlı miktarda bulduğu Laotian Oudu nu bir kompozisyonda kullanmak istemesi ile yola çıkılmış. B683 ün üzerinde ufak tefek oynamalar ve Laotian Odunun dahil olması ile nihayetinde böyle bir sanat çıkmış ortaya. Konstantrasyon seviyesinin yüksek tutulması ile de bu yeni parfüme B683 baz alındığı için de B683 Extrait denilmiş. Yani Extrait denilince sadece aklınıza konsantre nin yükseltilmesi ile oluşturulmuş bir parfüm gelmesin.

    Açılışında vanilya ile karamelize edilmiş yeşil elmanın, kimyon ve safranın sert ve kirli yüzünü örtemeye çalışması ve bir anlamda bu iki nota kombinasyonun savaşı ile geçiyor.. Orta notalardan itibaren menekşe yapraklarının tozlu hissiyatına karışmış zengin ve lüks hissiyatlı deri açılıştaki nota savaşından sağ çıkmayı başaran safranın sert havasına eşlik ediyor. Kendini gösteren gerçek oud parfümün karanlık yapısını ön plana çıkartarak parfümün derin havasını size geçirmeyi ve içinize işlemeyi çok iyi başarıyor. Dip notalardaki sandal ve paçulinin vermiş olduğu yeşil kremsi hissiyat yine ayrı bir parantezde değerlendirilmesi gereken bir sanat olarak karşımıza çıkıyor.

    Parfüm baştan sona kadar lüks ve zengin hissiyatı size geçiriyor. Bu parfümü yakıştırabileceğim ve özdeşleştirebileceğim kişi ise kesinlikle Dan Bilzerian olur. Yakışıklı olmaktan çok karizması ve lüks yaşamı ile ön plana çıkan zengin bir erkek parfümü B683 Extrait.

    Bu sonbahar ve kış aylarında sıklıkla elimin gideceği ve yeni imza parfümüm olabilecek bütün özellikleri içinde barındıran net bir erkek parfümü. Parfümden ziyade bir sanat eseri.

    Koku güzelliği 10
    Kalite hissiyatı 10
    Kalıcılık 10
    Farkedilirlik 10
    Genel Beğeni 10
    Son Düzenleme matrai; 18-08-21, 15:23. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Nerden bulup koklucaz şimdi bu eseri? Eşeğin aklına karpuz kabuğu soktun yine😁

    Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • #3
      değerli yorumlarınız için teşekkürler
      öyle bir anlatmışsınız ki insan denemeden edemiyor
      sizin yorumlarınızın aynısını By Kilian Back To Black için düşünüyorum
      By Kilian Back To Black ile mukayese edilir mi ? daha doğrusu bu parfüm ile ilgili görüşleriniz nelerdir ?
      şimdiden teşekkürler

      Yorum


      • #4
        İkisi ayrı ve bambaşka kutuplar. Biri bal ve tütün ekseninde ilerleyen hatta baldan gelen animaliklik ile sınırları zorlayan fakat aşmayan bir çalışma. B683 Extrait ise daha derin daha katmanlı ve dengeli bir yorum.

        Yorum


        • #5
          Bugün siparişini verdiğim ve aşırı sabırsız olduğum parfüm

          Yorum

          İşleniyor...
          X