Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Montale Oud Pashmina

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Montale Oud Pashmina

    Click image for larger version

Name:	Montale Oud Pashmina.jpg
Views:	509
Size:	203.3 KB
ID:	203318

    Bir Montale parfümünü bayıla bayıla yorumlayacağım hiç aklıma gelmezdi.

    Sadece Performansa oynayan ve çoğunlukla Arabik temele oturtulan oud-gül kombinasyonlu parfümlere yer veren bir marka Montale. Kardeş markası olan Mancera ise daha batılı tarzda modern parfümlere ve genel beğeniye önem veren bir marka.

    Montale markasınında kabuk değiştirmeye başladığının sinyallerini son bir iki senedir almaya başlamıştık. Bir yerde beni yakalayan bir parfümünün olacağını düşünüyordum ama Oud Pashmina kadar beni içine alan bir parfüm çıkaracağı aklımın ucundan geçmezdi.

    Pashmina: Keşmir ve çevresindeki bazı koyun ırklarının tüylerinden yapılan kaşmir/ipek benzeri bir kumaştır. Hatta bir çok kadının şal veya başörtüsü olarak kullandığı kumaş.

    Oud Pashmina kısaca özetlemek gerekirse oud, safran, gül ve hafif animalik misk üzerine kurulu oriental odunsu bir kompozisyon.

    Açılışında safran ile beraber karanlık baharatların boy gösterdiği orta notalarından itibaren kadifemsi kullanılan gül ve petrolumsü oudun vanilya ile oluşturduğu hafif karanlık ama aynı zamanda dengeli harmanı, dip notalarda ise süet ve miskten gelen kararında bir hayvansılılk. Geçişleri oldukça iyi ve kaliteli kullanılan notalarla vermiş olduğu hissiyat kesinlikle sofistike ve lüks hissiyatı fazlası ile geçiriyor.

    Performansı her Montale parfümünde olduğu gibi ortalama üstü ama bu sefer marka sadece performansa oynamayıp kokuya ve kaliteye oldukça önem vermiş. Bu da ilerleyen zamanlarda yaygınlaştıkça ve insanlar beğenilerini yazmaya başladıkça daha da ön plana çıkacak demek oluyor. Tabi bu biraz da parfümün şansına bağlı.

    Markanın bana göre en karakterli ve başarılı parfümü olmuş. En başta da belirttiğim gibi hiç bir beklentim yokken beni şaşkına uğratan ve son zamanlarda deneyimlediğim en iyi parfümlerden biri.

    Aklınızda biraz belirmesi amacıyla kokuyu tarif etmeye çalışayım. Safran kullanımı Baccarat ve Oud For Greatness i andırırken oud, gül kullanımı MFK Oud satin mooda benziyor. Karanlık ve animalik hissiyat ise son zamanların popüler parfümlerinden biri olan Louis Vuitton'un Ombre Nomade'ini andırmakta. Bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman ulaşacağınız koku Oud Pashmina oluyor.

    Parfüm unisex bir yapıda. Sonbahar ve kış ayları kullanım zevki bakımından daha uygun aylar. Ama serin yaz akşamlarında da kullanımı rahatsız etmeyecektir.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 9
İşleniyor...
X