Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Afrika Olifant

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Nishane Afrika Olifant

Click image for larger version

Name:	Nishane Afrika Olifant.jpg
Views:	781
Size:	59.3 KB
ID:	186687

Kirli, karanlık ve bir o kadar aykırı Afrika Olifant.

Nishanenin ilk serisinde yer alan ve Nishane markasını Avrupa ve Amerika'da parfümseverlere tanıtan bir çalışma Afrika Olifant. Daha çok indie tarzı diyebileceğimiz aykırı ve kirli bir parfüm. Baştan sona hayvansallığın hakim olduğu yer yer reçinemsi notaların bu hayvansallığa destek verdiği sert ve acımasız bir çalışma.

Olifant Flemenkçe'de Fil anlamına geliyor. Parfümün ismini dilimize uyarlarsak Afrika Fili olarak çevirebiliriz. Adı gibi bir fil kadar güçlü ve heybetli.

Hayvansal bir parfüm yapmak isteseniz ve bütün kirli notaları bir araya getirmek isteseniz muhtemelen kullanacağız notalar civet, kunduz, deri, ambergris, misk, mür ve hatta oud gibi karanlık ve hayvansı notalar olacaktır. İşte Nishane'nin de tam olarak yaptığı bu. Bütün kirli notaları bir araya getirip adı gibi tam olarak aklınızda Afrika düzlüklerinde tüm heybetiyle gezen bir fili canlandıyorsunuz aklınızda. Hayallerinizdeki Afrika kokusunu size yaşatıyor. Hayvanların kendine has terlemiş kokusu, öbekleşmiş ve kurumuş dışkılar, üstünde eti kalmamış ve sineklerin üşüştüğü hayvan iskeletleri. Çıkartacağınız bütün kompozisyon bu.

Parfüm zorluk seviyesi en üst düzeyde olan parfümler arasında benim için kullanması son derece zor. Sıkıp dolaşabileceğiniz bir ortam yok dyebilirim. belki cadılar bayramında bir fil, gergedan veya zebra kostümü filan giyerseniz o zaman kullanabilirsiniz.

Benim çok sevdiğim bir parfüm. Kağıt üzerinde rahatlıkla her yere sıkıp gidebileceğimi düşünüyorum ama muhtemelen bunu pratiğe geçirirsem çevremdekiler "Bu ahır kokusu nereden geliyor?" tarzı şeyler söyleyecektir.

Yorum

Birkaç kez şans verip aradığım kirliliği/hayvansallığı bulamadığım bir parfüm.

Yorum

• matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sen başkasın

• Abbathdoom
        Abbathdoom Yorumladı
        Yorumu düzenleme

Hiç de zor olmayan, hatta bu tarzda en kullanılabilir kokulardan benim için. Kunduz yağı nasıl kullanılmalı sorusunun cevabıdır

Yorum

• matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Evet o bize göre Bizim için zor olmayabilir ama bu tarz bir parfüm kullanımına uzak olan birisi için kesinlikle zor

• F.essence oud
        F.essence oud Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Haklısın

Afrika Olifant hayvansal ağırlığı olan bir parfüm ancak çok dengeli gelişiyor Orta bölümde mür den geldiğini düşündüğüm çiçeksi notalar algılıyorum Beğendim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Kirli parfümleri sevenleri mutlu edebilir. Fakat kirlilikten kastı '' Ahır ya da. b..k gibi koksun''cular için yeterli gelmeyebilir. Her ne kadar bu parfümü sevsem de sanırım ben de o sınıftayım.

Benim için gönlümün sultanu hala Koublai Khan, dior Leather oud, kouros ve Sogno Reale Mendittorosa dörtlüsünde.

Yorum

İşleniyor...
        X