Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlain Patchouli Ardent

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlain Patchouli Ardent

    Click image for larger version

Name:	Guerlain Patchouli Ardent yorum.jpg
Views:	1169
Size:	189.9 KB
ID:	180881

    Guerlain DNA sını sonuna kadar hissettiğiniz bir parfüm Patchouli Ardent.

    Les Absolus de orient koleksiyonu geçtiğimiz yıllarda Guerlain'ın oluşturduğu ve içinden birbirinden değerli parfümlerin olduğu bir koleksiyon. Cami kubbelerinden ilham alınan şişe dizaynı, motifli, işlemeli mozaiklerden ilham alınan etiket tasarımı ve herşeyden önemlisi parfümlerin tamamen oriental esintiler sunması ile koleksiyona verilen önemi ve özeni gösteriyor.

    Şimdi bu koleksiyonun son üyesi Patchouli Ardent'e bir göz atalım.

    En son yazacağım şeyi en başta yazayım. Eğer paçuli parfümlerini ve notasını seviyorsanız mutlaka koleksiyonunuda olması gereken bir parfüm olmuş Pathcouli Ardent.

    Taze, yeşil hissiyatlı incir ilk başta göz kırpıyor size, incirin bu taze havasını yine canlı bir şekilde pembe ve karabiber destekliyor. Bu kısım biraz sert yer yer kuru bir hissiyat bırakıyor. İncir kendini geri plana aldıkça bu sefer tozlu ve karanlık bir yapıya bürünüyor. Paçuli hem yeşil hemde hemde sert-sabunsu bir şekilde kullanılmış parfümde. Pembe hissiyatlı gül kremsilik ile beraber parfümdeki acı-yeşil ve sabunsu hissiyata destek veriyor. Buradaki sabunsuluktan kastım temiz hissiyatlı bir sabunsuluk olarak algılanmasın sakın. Tom Ford White patchouli tarzı yeşil ve keskin bir sabunsuluk hakim parfüme. Hatta paçuli kullanımının keskinliği ve yer yer kirli yapısını Terenzi Ursaya benzetmedim desem yalan olur. Tabi markanın imzası olan Guerlinade bazının girdiği her parfümde olduğu gibi yine daha ilk koklayışta bu bir Guerlain parfümü diyeceğiniz bir parfüm. Kalitesiyle, derinliğiyle bunu size her anında yaşatıyor parfüm.
    Dip notalarda parfümün iyiden iyiye kuruması ile birlikte misk ve odunsu notalar yardımıyla kremsi bir şekilde kapanıyor parfüm.

    Kısaca parfüme özet geçecek olursak. Acı yeşil tonda, zaman zaman hiç de temiz olmayan keskin sabunsuluğu içinde barındıran, kremsi bir gül ve odunsu notalarla dengelenen saf bir oriental paçuli parfümü diyebilirim. Normalde alışılageldik paçuli parfümlerinde olan nemlilik veya topraksı hissiyat bu parfümde yok diyebilirim. Daha çok çiğ ve yeşil tonda kullanılan bir paçuli söz konusu.

    Parfümün kalıclığı ve farkedilirliği çok çok iyi. Özellikle sonbahar aylarına daha çok yakışan, rüzgarla beraber yayıldıkça yayılan ve ortamı domine edecek kadar performanslı bir parfüm. Hem kadın hemde erkeklerin kullanabileceği tam bir unisex parfüm olmuş.

    Guerlain'in bu serisinin 125 ml olduğunu ve ortalama fiyat skalasının 900-1000 bandında olduğunu düşündüğümüzde ve üstüne üstlük basit bir dizaynır parfümün bile bu fiyat segmentinde olduğunu göz aönüne aldığımızda net olarak fiyat performans parfümü diyebilirim. Çünkü kalitesi ve hissiyatıyla bu değerin çok üzerinde...

  • #2
    Çok merak ettiğim ve beklemin büyük olduğun bir parfüm.Sanırım beklentilerimi de karşılayacak gibi duruyor.

    Yorum


    • #3
      Benlik bir şeye benziyor.

      Yorum


      • #4
        Denenecekler listesine aldım Patchouli notasını çok seven biri olarak umarım beğenirim diye umuyorum.

        Yorum


        • #5
          Benlik değil kesinlikle ama denemekten zarar gelmez.

          Yorum


          • #6
            Benimde oldukça beğendiğim, kullanım olarak çokta zorlamayacak güzel bir parfüm olmuş.

            Yorum


            • #7
              Vakko infinite for us’ı anımsattı bana.. kullanılan güller benzer sanırım .

              Yorum

              İşleniyor...
              X