Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Perris Monte Carlo Patchouli Nosy Be

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Perris Monte Carlo Patchouli Nosy Be


    Click image for larger version

Name:	perris monte carlo patchouli nosy be yorum.jpg
Views:	16689
Size:	258.7 KB
ID:	177487

    Bahar yağmuru sonrasında ortaya çıkan nemli toprak kokusu. Birde etrafınızda baharla beraber yeni yeni bitmeye başlayan yeşil otlar varsa ve bu toprak kokusu ile birleşiyorsa işte o an paçuli notasının nasıl koktuğunu zihninizde canlandırdınız demektir. Tabi bunu genelleme olarak kullanmayalım çünkü paçuli notasının çok farklı kullanımları mevcut olsa da en sevilen ve akılda kalan kullanımı bu şekilde.

    İşte Perris Monte Carlo Patchouli Nosy Be de bu şekilde bir paçuli karşılıyor sizi. Yeşil, güçlü ve buram buram toprak kokan bir paçuli. Son derece doğal ve earthy diye nitelendireceğimiz şekilde mineral yapılı bir toprak. Paçuliyi tozlu, karanlık ve acı hissiyatlı kakao tamamlıyor. Vanilya ve sandal ağacı bu karmaşık havayı sakinleştirmek ve denge kurmak amacıyla hem cılız bir tatlılık hemde balzamik bir hava katmakta. Açılışta ve orta notalarda buruna gelen sıcak ve reçinemsi notalar adeta kokunun tuzu biberi kıvamında. Parfümün geneline baktığınız zaman ustaca harmanlanmış, son derece kompleks ve kaliteli bir parfümle karşılaşıyorsunuz. Önce bahar yağmurlarında ıslak ve yeşil tonda toprak kokusuyla açılıyor parfüm evrimleştikçe sonbaharda düşen sararmış yaprakların üzerine basarken buluyorsunuz kendinizi. Bir tarafında ilkbaharın uyanan doğasını diğer tarafta sonbaharın hüznünü ve dinginliğini işliyor içinize.

    Click image for larger version

Name:	patchouli nosy be.jpg
Views:	700
Size:	339.5 KB
ID:	177488

    Paçuli parfümlerine referans gösterilebilecek nitelikte enfes bir kaliteye ve harmana sahip. İlmik ilmik işlenmiş ve üstünde uğraşılmış bir parfüm olduğunu size her aktarıyor. Bir paçuli parfümü anca bu kadar keyif verir koklarken ve bu kadar sevdirebilir kendini.

    Her daim elimin altında olmasını isteyeceğim ve özellikle sonbahar aylarında elimin sıklıkla gideceği bir parfüm kendisi.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği gün boyu kendini hissettiren ama bunaltmayan bir yapıda. Hem kadın, hem de erkek kullanımına uygun net bir unisex.

    Koku güzelliği 10
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 9

  • #2
    Harika bir yorum olmuş. Kokuyu hissettim ve soğuk havaları özlediğimi farkettim.

    Yorum


    • #3
      Siz bu şekilde anlattıktan sonra insan denemek için can atıyor, kaleminize saglik

      Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • #4
        Taş gibi koku!

        Yorum


        • #5
          bu markanın her parfümü bence ayrı güzel. denediklerim sadece oud imperial ve jasmin de pays. ikisi de bana çok gerçekçi hisler uyandırdı. Doğru mu bilmiyorum fakat, her parfümün esansı için ayrı bölgelerden toplama yapıyorlarmış bizzat. Jasmin de Pays adeta dalından gelen yaseminin kokusunu yaşatmıştı bana. O kadar gerçekçi. Bu parfümüde oldukça merak ettim.. Umarım bir gün denerim.

          Yorum


          • #6
            Fotoğrafı görünce aklıma hdp noir patchouli geldi tabi biraz daha ışıksız hali

            Yorum

            İşleniyor...
            X