Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Ambra Calabria

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane Ambra Calabria

    Click image for larger version

Name:	Nishane ambra calabria yorum.jpg
Views:	671
Size:	59.6 KB
ID:	176916


    Nishane markasının ilk serisinde bulunan ve markayı bize sevdiren parfümlerden biri olan Ambra Calabria adını İtalyanın güneyinde Calabria adında ki özerk bölgesinden almaktadır. İtalya haritasını göz önüne aldığınızda o çizme kısmının ayak ucu tarafı bölgesi diyebilirim. Masmavi denizi ince kum plajları ve narenciye bahçeleri ile ünlü bir turizm bölgesidir. İşte bir parfümün ismiyle bütünleşmesinin en güzel örneklerinden bir tanesi Ambra Calabria. Hem size yaşattığı o ferah, doğal, ve balzamik havası hemde hemde akdeniz kültürünü ve sıcaklığını size yansıtması ile.

    Click image for larger version

Name:	Calabria.jpg
Views:	467
Size:	73.3 KB
ID:	176917

    İtalyan markalarının amber kullanımını az çok biliyorsanız bu parfümde de o İtalyan ekolünden gelen balzamik yapıda sunulmuş amberi ve artık klasikleşmiş İtalyan turunçgillerinin bir harmanını bulacaksınız.

    Önce turunçgil bahçelerinden geçecek, sonra yeşil düzlüklerde yürüyecek ve en son güneşin denizde kızıl etki bırakarak batışını yüksekçe bir tepeden izleyeceksiniz bu parfümde.

    Açılışnı tozlu, asidik turunçgiller ve bir parça tatlı-ekşi dengesindeki baharatlarla yapıyor ambra calabria. Bu kısım doğal, yeşil bir hisiyata sahip aynı turunçgil bahçelerinde olduğu gibi. Orta notalarda yasemin çiçekleriyle bezenmiş yemyeşil bir ovada buluyorsuuz kendinizi. Akdeniz güneşinin kavurduğu, sıcaklıkla beraber içindeki tüm aromalarını etrafa yayan çiğ-reçinemsi yeşil galabumların kokusu karışıyor bu auraya. Denizden esen meltem bu yeşil düzlüklerden esip burnunuza işliyor tüm harmanı. Akşam güneşini bir tepede, denize bakarak batırıyorsunuz. Kullanılan amber tam olarak, güneşin batarken denizde bıraktığı kızıl hissiyatı içinize işliyor.

    Click image for larger version

Name:	nishane ambra calabria inceleme.jpg
Views:	450
Size:	19.4 KB
ID:	176918

    İşte ambra calabria benim için bu hissiyata sahip bir parfüm. Özellikle tende koklaması son derece keyifli sizi alıp uzaklara götürecek bir kompozisyona sahip. Bu noktayı tekrar üstüne basarak vurgulayayım bu parfüm kesinlikle tende koklanması gereken bir parfüm. Çünkü içinde ki amber notası tenin sıcaklığı ile kendini daha fazla gösterip yeşil notalarla beraber muhteşem bir balzamik yapıya giriyor.

    Diğer Nishane parfümleri gibi ultra güçlü bir yapıya sahip değil. Daha nazik, daha soft bir yapıya sahip. Bahar ve yaz aylarında ve özellikle akşam saatlerinde kullanıma çok yakışıyor. Unisex olarak geçse de bence kadın kullanımına bir tık daha yakın.



    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8


  • #2
    matrai çok sağlam inceleme olmuş parfümün hissettirdiklerini kaleme yansıtmışsınız. Bence değeri pek bilinmeyen parfümlerden şişeli listemde kendileri.

    Yorum


    • #3

      Severek kullanıyorum harika bir amber yorumu.

      Click image for larger version

Name:	image0.png
Views:	517
Size:	721.8 KB
ID:	176928

      Yorum


      • #4
        Kendisini henüz deneme şansım olmadı fakat, şimdiye kadar denediğim en güzel amber yorumu “ambre sultan” oldu.

        Yorum

        İşleniyor...
        X