Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hermes Un Jardin Sur Le Nil

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hermes Un Jardin Sur Le Nil

    Click image for larger version

Name:	0B0A451F-F96C-40CA-8177-DC1CC45199AB.jpeg
Views:	337
Size:	37.3 KB
ID:	176197

    Nil Kıyısında Cennetten Bir Bahçe...

    Bir parfüm adıyla bu kadar uyumlu olabilir. Parfümümüz 2005 çıkışlı büyük üstat J.C. Ellena imzalı Hermes’in Un Jardin(Bahçe) serisinin en dikkat çeken çalışması; Nil.
    Söylentiye göre Ellena parfümü tasarlamadan
    önce Nil kıyısında bir çok defa sandalla gezintiye çıkmış ve böyle bir şaheseri ortaya koymuş. Gelelim parfümümüze :

    Parfümümüz hem Hermes’in hem Ellena’nın imzası haline gelen patlamalı bir narenciyeyle açılış yapıyor. Burada ki narenciye keskin yeşilimsi bir Greyfurt. Açılışta Yeşil Mango ve Domates yaprağıda kendini baya hissettiriyor; notalar incelikle işlenmiş güzel bir açılışa sahip. Bu kısım 10 üzerinden 8 gibi iyi bir notu hak ediyor.


    Orta kısımda ise : Greyfurt, Yeşil Mango ve Domates Yaprağına Su Kamışı bitkiside eklenerek aslında nihai sonuca ulaşılıyor. Parfüm orta kısımdan itibaren pek değişmeyen bir yapıya sahip. Orta kısım neredeyse parfümümün tamamı çünkü bu kısımdan itibaren parfüm pek değişmeyen tek düze bir yapıda zaten değişmesine pek gerek olmadığını düşünüyorum. Orta kısım için verebileceğim not; fevkalade güzelliğinden dolayı 10 üzerinden 9.
    Click image for larger version

Name:	E94A6BCC-A689-445A-9050-549E6304D110.jpeg
Views:	286
Size:	34.6 KB
ID:	176200


    Son kısıma gelecek olursak; orta kısımdaki hava aynen devam ediyor ama parfüm tenden ayrılmadan önceki son kısımında bana eski bir kokuyu hatırlatan hafif kremsilik mevcut bu hangi notadan kaynaklanıyor tam anlayamadım. Tahminime göre İris ve Misk karışımı bunu sağlıyor olmalı.

    Gelelim bana hissettirdiklerine; bu parfümü ilk Douglas Türkiyedeyken eski kız arkadaşımla beraber koklamıştım. İlk kokladığım an; aaa bu ne kadar güzel ne kadar doğal kokuyor yeşil bir bahçe gibi çok hoş demiştim. Sevgilimde çok beğenmiş iki şişe almıştık. O günden bu günlere her yaz kullandığım nadir parfümlerden birisidir Nil. Ömrümün sonuna kadarda bulabilirsem her yaz kullanmaya devam edeceğim. Bana çocukken koştuğum oyunlar oynadığım susayıp gazozlar içtiğim köydeki bahçemizi hatırlatıyor. Bu bahçede portakal ağaçları, limon ağaçları, kiraz ağaçları var. Bu bahçenin bir kısmında ise domates, biber, marul, maydonoz gibi yeşillikler yetiştiriliyor; çok doğal, büyük, yeşil bir bahçe. Ne zaman Nil’i sıksam çocukluğuma; o bahçeye götürüyor beni istemsiz bir gülümse beliriyor yüzümde.
    Click image for larger version

Name:	DB824D65-C253-4717-8373-E9C56305C83C.jpeg
Views:	303
Size:	58.1 KB
ID:	176201
    Gelelim Nil’in performansına kalıcılık benim cildimde çok başarılı sürekli hissediyorum; 7,8 saat ki bu böyle ferah bir yaz parfümü için gayet yeterli. Yayılım ilk 2,3 saat yeterli bir düzeyde ama sonrasında baya tene yaklaşıyor. Genel beğeni olarak beğenmeyenin çıkmayacağı bir parfüm. Ferah, yeşil ve rahatlatıcı bir parfüme bu çok sıcak yaz günlerinde kimse hayır demez.

    Genel bir puanlama yapacak olursam :
    Koku güzelliği : 9
    Kalıcılık : 8
    Farkedilirlik : 7
    Genel Beğeni : 9
    Ortalama : 8.25
    Ekli Dosyalar

  • #2
    Gayet de beğenmeyenleri var bu parfümün. Beğenmeme nedeni de domates 🍅 yaprağı kokusu. hiçbir zaman sevmedim ne doldurması ne gerçeği. Açılış daha normal evet citrus var ama hele o yaprak ortaya çıksın çok rahatsız edici oluyor. Bu serinin en güzeli Monsieur Li, sarımsı şişe.

    Yorum


    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Saygı duyuyorum hocam 🙃 tabi herkes her kokuyu sevecek diye bir şey yok sonuçta 😊 ama genel olarak sevilen bir parfüm

  • #3
    Bittikçe yenilediğim bir şişedir. Tek sıkıntımız kendisi ile , keşke performansı iyi olsa. Temiz hissettiren parfümlerin başında gelir her zaman benim için.

    Yorum

    İşleniyor...
    X