Geçtiğimiz yıl çıkan ve bana göre son zamanların en iyi işlerinden biri olan Moschino Toy Boy'a yakından bir inceleme yapalım.
Öncelikle Moschino kesinlikle kendi çizgisinin çok üstüne çıkmış bu parfümle. Hatta Moschino nun içine Comme Des Garcons kaçmış desem yeri olur. Çünkü tarz olarak net olarak CDG parfümlerine daha çok benziyor. Şişesinin sevimli bir ayıcık olduğununa çok takılmayın çünkü şişesinin sevimliliğinin tersine son derece olgun ve derin yapıda bir parfüm.
İçerisinde bir çok nota açıklanmış ama bana göre açıklanmayan notalar daha fazla. Aromatik baharatlar, yeşil ve ferah otlar , parlak aynı zamanda kremsi çiçeklerin harmanından ortaya çıkan son derece farklı bir parfüm. Bunu nasıl tanımlayabilirim nasıl aktarabilirim size kısaca şu şekilde. Kışın yaptığımız karışık bitki çayları vardır. İçinde bir çok baharat, meyve, adaçayı, ıhlamur ve siyah çay ile demleriz. O karışık bitki çayını kaynatırken ortaya son derece sıcak ve yoğun bir koku çıkar. İşte o kokuya ekleyeceğiniz çiğ ve nemli bir gül ile koku profilini aslında tamamlayabilirsiniz.
Açıklanan notalarından bağımsız olarak, benim hissettiğim notalarla beraber incelemesi şu şekilde.
Açılışını yoğun aromatik baharatlar, ayva ve armut gibi tok bir tatlığa sahip meyveler ve ıhlamırun o kendine has kıvamlı ve tozlu hisiyatıyla yapıyor. Bu kısımlar yeşil-keskin ve baharatlı bir aurada devam ediyor. Elemi bu açılışın hemen ardından parfümü ısıtırken aynı zamanda reçinemsi ve tütsülü bir hava katıyor. Orta notalara geçerken keskin bir yeşil hissiyat veren adaçayı notası belirip kayboluyor. Orta notalardan itibaren çiğ-nemli hissiyatlı taptaze bir gül beliriyor ve parfüme ana şeklini vermeye başlıyor. Orta notalarda kendini hafifçe belli eden manolya ise parfüme hem parlaklık hemde sandal ağacınında yardımı ile kremsilik kazandırıyor. Alt notalara geçişte ise siyah çaydan gelen o nemli ferah havayı yakalıyorsunuz.
Bir designera göre çok yönlü ve katmanlı bir parfüm olmuş. Böyle işlerin bu zamanda çıkması beni oldukça heyecanlandırdı. Zira artık kaliteli dediğimiz niche markaların bile piyasa işi parfümler yapmaya başladığı bu günlerde, bu zamana kadar çoğunlukla vasat çalışmlar yapmış bir designer markanın bu kadar cesaret gösterip böyle bir parfümle bizlerin karşısına çıkması takdire şayan.
Parfümün içinde kullanılan metaryaller oldukça doğal ve kaliteli. Bu kaliteye enfes bir harmanlama da eklenince ortaya bu kadar güzel ve adından övgüyle söz edilecek bir parfüm çıkmış.
Şunıu özellikle belirteyim ki çok çok kolay ve herkesin seveceği tarzdan bir parfüm değil. Günümüz modern tatlı parfümlerini seviyorsanız bu arkadaş size göre değil. Taşıması göreceli olarak zor ve az da olsa parfüm tecrübesi istiyor.
Kalıcılığı ve farkedilirliği benim tenimde muazzam oldu. EDP formatında üretilmiş bir parfüm için tam puan. Kalıcığı 12 saatten fazla yayılı ise sürekli olarak burnunuza gelecek kadar kuvvetli.
Daha çok serin havalara yakışacak bir yapısı var bu yüzden sonbahar ve kış kullanımlarında daha keyifli olacaktır. Dozajlamaya dikkat edilirse kapalı ortamlarda da kullanıma uygun olmakla beraber daha çok açık havada tercih edebileceğim bir parfüm.
Ülkemize resmi oalrak girmediğini biliyorum. Gelir mi gelmez mi orasını tam olarak bilmemekle beraber ''keşke rahat rahat ulaşabilsek'' dediğim bir parfüm oldu kendisi.
Koku güzelliği 9
Kalite hissiyatı 10
Kalıcılık 10
Farkedilirlik 9
Genel Beğeniye Uygunluk 7
hatta kolleksiyonluk, kolleksiyonuna biri baksa şişesiyle dikkat çeker sanırım, ancak; fiyatı çok yüksek
Yorum