Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Eau de Cedre - Giorgio Armani

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Eau de Cedre - Giorgio Armani

    Click image for larger version  Name:	armani-eau-de-cèdre-giorgio-armani.jpg Views:	0 Size:	138.3 KB ID:	175279

    Moda evi Armani’nin 1984 yılında sunduğu ilk maskülen parfümü Eau Pour Homme’un 30 yıl sonraki görkemli ve güzel sedir ağaçlarına adanmış bir flanker'ı… “Eau de Cedre” yani “sedir suyu” anlamını taşıyan bir isme sahip parfümün koku tasarımının arkasındaki isim ise; Mathilde Bijaoui.

    Parfüm, üst notaları bergamot, limon turunçgilleri ve ada çayının etkisiyle son derece canlı ve taze bir açılışa sahip. İlk dakikalarda aldığınız kokunun profilini oluşturan notalar, kısa bir açılıştan sonra koku oturmaya başlayınca daha anlaşılır hale gelmeye başlıyor; açılışında dahi hissedilebilen çay kokusu, turunçgillerin de aradan çekilmesiyle çok daha fazla ön plana çıkıyor.

    DOĞAL ÇAY KOKUSUYLA BEĞENİ TOPLUYOR

    Eau de Cedre, içerdiği yoğun çay notası sebebiyle son yıllarda çay parfümleri tavsiyelerinde adını sıkça gördüğümüz bir parfüm. Bu tavsiyeleri boşa çıkarmayacak kadar yoğun çay kokusu içeren parfüm, bu kokuyu da son derece doğal bir şekilde sunmasıyla da büyük beğeni topluyor.

    Şişe rengi gibi yeşil bir temaya sahip parfümün bu yönünü güçlendiren bir nota olan menekşe yaprağının da altını çizmek gerekir. Bunun yanında kokunun baharatlı yönü az, bu yönü oluşturan kakule, kimyon gibi notaların hissedilebilirliği düşük seviyede. Baharatlar, kokuya adeta hafif sıcak bir meltem edasıyla mütevazi bir şekilde katılıyor. Burada baharatların agresifliği yok. Bu sakin ve huzurlu bir parfüm.

    Click image for larger version  Name:	o.205.jpg Views:	0 Size:	85.8 KB ID:	175280

    Eau de Cedre parfümünün yanı sıra, Tilda Swinton Like This Etat Libre d'Orange, Bijou Romantique Etat Libre d'Orange, Myrrh & Tonka Jo Malone London gibi parfümlerin de burnu olan koku tasarımcısı: Mathilde Bijaoui.

    ŞIK VE YUMUŞAK KADİFE CEKETLERİNDEN İLHAM ALDI

    Kokunun benim için en kilit ve dikkat çekici notası ise aslında ne çay ne de adında yer alan sedir… En kilit ve dikkat çekici nota: “Süet!”

    Şık ve yumuşak kadife ceketlerinden ilham alan bu parfümde kullanılan süet notası, kokuya çok yumuşak bir derinlik katıyor. Baz bölümünde yer alan süet, yumuşak bir doku ve zemin yaratarak, kokuyu adeta kadife bir ceket gibi giyilmesini sağlıyor. Bana göre buradaki süet, sadece kilit ve dikkat çekici değil, aynı zamanda çok şık bir estetik kullanıma sahip.

    Ve sedir… Buradaki sedir kullanımı, baz bölümünde yer alan, dolayısıyla zamanla büyüyen bir ağacımsı koku şeklinde. Koku oturdukça diğer ağacımsı notalarla birlikte daha da ağacımsı bir özelliğe bürünüyor; sedirin de en fazla hissedildiği zamanlar bu bölümler oluyor. Sedir ağacının hissedilebilirliği artarak devam ederken, dry-down bölümünde kendini fazlasıyla gösteriyor. Genel olarak kokuda en fazla hissedilen notaları belirtmem gerekir ise: Çay, sedir, süet ve menekşe diyebilirim.

    Kalıcılık ve yayılım konusunda başarılı olduğundan söz edemesem de en azından ılık ve sıcak havalar için bir parfüm olması sebebiyle bu konuda ise bir eleştiriye tabi tutmak istemiyorum. Mevsim olarak ilkbaharın sonları, yaz mevsiminin erken dönemleri gibi geçiş dönemleri için ideal duruyor. Her mevsimdeki ofis ve kapalı ortamlara son derece uygun düşecek bu parfüm, soğuk havalarda, özellikle dışarısı için güçsüz kalacaktır.

    DOĞAYI SEVEN VE ONDAN KOPAMAYANLAR İÇİN

    Kokuyu özetlemek gerekirse, güçlü bir sedir ağacı bazı üzerine inşa edilmiş, yeşil temaya sahip ferah, şık bir çay parfümü diyebiliriz. Eau de Cedre, günümüz designer piyasasındaki ağırlıklı olarak yer alan trendlerin peşine takılmayan, kendi özgün Eau Pour Homme çizgisine sadık kalarak üretilen son yıllardaki en güzel işlerden bir tanesi, keyifli bir parfüm. Armani ve Mathilde Bijaoui’den başarılı iş birliği. Doğayı seven ve ondan kopamayanların sevebileceği, benim de kullanmaktan zevk aldığım parfümlerden bir tanesi.

    Güneşli aydınlık bir günde sedir ağaçlarının altında uzanmış limonlu-buzlu soğuk çay içiyor, bir yandan doğayı dinliyormuşsunuz gibi ferah bir hissiyat veriyor…

    Click image for larger version  Name:	pabel_arma.jpg Views:	0 Size:	95.5 KB ID:	175281
    Son Düzenleme Aryan; 28-02-21, 16:59. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Böyle ferah kokuların kalıcılık ve yayılımları da keşke iyi olabilse.

    Yorum


    • #3
      Hocam yine harika bir inceleme olmuş. Yarım şişe kullanmıştım güzel koku ama performansı beni tatmin etmedi bir daha da almadım 🙃

      Yorum


    • #4
      Armani markasının çıkardığı en güzel kokulardan biri olsa da, performansı ile üzmüştür.

      Yorum


      • #5
        Benim burnum için "kusursuz"a en yakın, kesinlikle denenmesi gereken parfümlerden biridir.
        Mağazaya başka bir parfüm almak için gittiğim bir gün, sadece bir kez kokladıktan sonra hiç düşünmeden alıp çıkmıştım. Mathilde hanımdan parfüm dersi diyebilirim.
        Kalıcılığı çok iyi olmamakla birlikte yayılırlığı, tarzına göre tatmin edici benim tenimde.
        Son Düzenleme flyinch; 19-07-20, 12:20. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #6
          sanıyorum armani'nin sevdiğim tek parfümü.
          güzel bilgiler için teşekkürler aryan hocam ☺️

          Yorum


          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben teşekkür ederim guardian hocam.

        • #7
          İnceleme için çok teşekkürler Aryan hocam

          Yorum

          İşleniyor...
          X