Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Xerjoff Mefisto Gentiluomo

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Xerjoff Mefisto Gentiluomo

    Bir beyefendinin portresi...

    Xerjoff Mefisto Gentiluomo; İtalyan lüks parfüm evi Xerjoff tarafından 2018 yılında piyasa sürüldü. Kendisi bir flanker çalışması çünkü onun bir abisi var Mefisto adında. Aslında Mefisto’nun da bir abisi var; Creed Silver Mountain Water ismine sahip. Bu 3 parfüm arasında ki benzerliğede değineceğim ama önce asıl parfümümüz Gentiluomo bir göz atalım.

    Kendisi Limon ve Bergamottan kaynaklı hafif yeşil hafif ferah narenciyeli bir açılışa sahip. Alttan hafif bir şekilde lavantayı hissedebiliyoruz. Açılış gayet başarılı. Açılışa puanım 10 üzerinden 9. Parfümümüz orta kısımlarında ise parfüme ana karekterini veren Menekşe bizi karşılaşıyor. Menekşe kokusunu çok severim ama ilk kez bir parfümde bu kadar net ve güzel hissettim, gayet başarılı bir şekilde akor edilmiş. Menekşe güzel şekilde entegre edilmiş bir iris eşlik ediyor. Tabi orta kısımlarda Limonsu narenciyeler ve lavanta hala belirgin; kendisini hissettiren yapıdalar. Parfümümüz orta kısımdan itibaren pek değişmeyen bir yapıda tekdüze ilerliyor, sonlara doğru belli belirsiz odunsu bir nota ekleniyor ve tenden ayrılana kadar aynı koku formunu koruyor. Son kısımlarında kalan koku bana eski kokulu kağıtları hatırlatıyor ve beni gülümsetiyor.

    Click image for larger version

Name:	2B3A1687-743A-48D9-B286-9E7E03A86F61.jpeg
Views:	888
Size:	66.4 KB
ID:	175126 Gelelim abileriyle benzerliklerine;
    Creed Silver Montain Water, Xerjoff Mefisto ve Xerjoff Mefisto Gentiluomo 3 de birbirine çok benzer kokular SMW, Xerjofflardan biraz ayrılsada yine büyük oranda benzerlikler taşıyor. SMW Xerjofflardan daha ferah daha serin hissiyata sahip ama performansı güncel versiyonlarda Xerjofflardan baya düşük seyreden bir parfüm. Mefisto ve Mefisto Gentiluomo arasında ki farklara gelince ise Gentiluomo; Mefistonun çiçeksi yapılarının biraz daha törpülenmiş, daha maskülen hale getirilmiş daha performanslı daha klasik havada bir versiyonu. Mefisto ve Gentiluomo aralarında yüzde 85 oranında bir benzerlik var. Yani bir bakıma 3 parfümde çok benzer yapılata sahip.


    Gelelim Mefisto Gentiluomo kullanım zamanı, performansı, genel beğeni konusuna.
    Gentiluomo kullanım zamanı olarak bahar aylarını ve serin yaz akşamlarını isteyen bir parfüm, aşırı sıcak yaz günlerinde yoğun kokusuyla bıktırıcı olabiliyor. Performans olarak bahar-yaz parfümleri arasında çok yüksek bir yüzdeye sahip. 3 gün önce evde ki koltuk puf yastığına biraz uzanmışım nasıl sinmişse 3 gündür çok
    net kokusunu alabiliyorum o yüzden kalıcılık çok iyi. Yayılım olarak ise ilk 6,7 saat resmen ben buradayım beni fark edin diye bağırıyor ve herkesin koku duyusuna etki edebiliyor. Sonrasında biraz tene yaklaşıp ara ara hala varlığını hissettiren bir yapıda o yüzden yayılım da kalıcılık gibi çok iyi ve tam puanı hak ediyor. Genel beğenisine gelecek olursak bu parfümü beğenmeyecek kişi çok azdır tabi doğru zamanda doğru kıyafetle bir uzun namlulu Smith Wesson 500’e dönüşebilir tabi bu sadece bir kinaye; yoksa hiç bir parfüm size insanları etkileyeceğiniz garantisini vermez.

    Genel puanlamaya gelecek olursak
    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 8
    Ortalama 8,6
    Ekli Dosyalar

  • #2
    Klasik mefistodan daha çok seviyorum bunu. Güzel yorum için teşekkürler.

    Yorum


    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim 🙃

  • #3
    Geçen bir arkadaşa mefisto yolladım. Meyve suyu diyor beğenmemiş

    Yorum


    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Olabilir tabi herkes her parfümü beğenmeyebilir ama bence yazlık az sayıda ki kaliteli işlerden bir tanesi 🙃

  • #4
    Çok net duygularla ifade edilmiş güzel bı inceleme olmuş tebrik ederim 👍

    Yorum


    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim.
İşleniyor...
X