Portrait: Kelime anlamı olarak yansıma, tasvir anlamına geliyor. Amouage'ın parfümlerinin sona eklenen man woman ibaresi ile birlikte erkeğin yansıması-tasviri veya kadının yansıması-tasviri tamlamasına ulaşıyoruz. Şişesinin gölgeli- yansımalı oluşuda bu betimlemeyi tamamlayan çok güzel bir ayrıntı.
Şimdi Amouage gözünden erkeğin nasıl yansıtıldığına bakalım.
Tozlu ve kremsi menekşenin hakimiyetinde romantik ve melankolik bir parüm. Menekşe hakimiyetine eşlik eden oriental baharatlar, yeşil hissiyatlı notalar ve keskin olmayan pürüzsüz bir deri parfümün ana teması ve kalbi. Geniş açıdan baktığımız zaman daha çok taze ve temiz sabunsu hissiyatın ön planda olduğu bir parfüm retro havada gentilmen yapılı bir erkek parfümü diyebilirim. Nasıl bir erkek tasvir ediyor bu parfüm? Benim bakış açımdan romantik, duygusal, elinde çiçeklerle sevdiğine koşan bir erkek canlanıyor gözümde. Parfümün bana yaşattığı yansıma bu. He derseniz ki ben öylemiyim pek sanmıyorum ama sanırım içimdeki erkek tanımının yansıması bu benim gözümde
Bir çok yerde parfümün Dior Fahrenheite benzediği belirtilmiş. Evet bu konuda oldukça haklılar. Menekşenin kullanılış biçimi ve deri ile harmanı Fahrenheit'dan esintiler sunuyor. Fahrenheit'da olan o çoğu kişinin bahsettiği asfaltımsı-mazotumsu hissiyat bu parfümde yok. Daha yeşil ve daha ferah tonda bir parfüm. Temiz ve sabunsu hissiyatı daha kuvvetli.
Kalıcılığı ve farkedilirliği çok çok iyi. O kadar ki eğer fazla sıkarsanız insanları rahatsız edecek bir düzeye ulaşabiliyor. Bu yüzden dozajlamaya çok dikkat edilmeli. Çünkü yapısına aldanıp hafif bir parfüm gibi algılandığı durumlarda etrafınızdan gelen çok ağır bir parfüm gibi söylemler sizi şaşırtabilir.
Çok sıcak günler dışında her zaman kullanılabilir. Kapalı ortamda belki biraz rahatsız edebilir ama açık havada kokusunun yaydığı auraya doyum olmaz.
Koku güzelliği 7
Kalite hissiyatı 7
Kalıcılık 9
Farkedilirlik 9
Genel Beğeni 8
Yorum