Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed Silver Mountain Water

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed Silver Mountain Water

    Click image for larger version  Name:	Silver montain water yorum.jpg Views:	27 Size:	69.4 KB ID:	175096


    Oliver Creed'in kayak tutkusundan esinlenerek İsviçre Alplerinin yüksek kesimlerinden akan serin suları tasvir etmiş bu parfümde.

    Gerçek anlamda da bu şekilde aromatik, ferah ve serin hissiyatlı bir parfüm. İsmiyle çok güzel bütünleşen parfümlerden bir tanesi benim. Şişesinin beyaz rengi size Alplerin doruklarındaki karları hatırlatırken, kokusu ile o doruklardan esen buz gibi havayı anımsatıyor.

    Evet parfüme genel olarak baktığınız zaman size hissettirdiği en büyük şey soğuk ve hatta buz gibi hissiyatı. Normal şartlarda bu şekilde serin veya soğuk hissiyatlı parfümlerde nane veya okaliptus notasını beklersiniz o serin havayı size yansıtabilmesi için. Ama Silver Mountain Water da bu hava çay, narenciyeler ve petitgrain notasının birleşmesinden metalik hissiyatlı bir serinlik olarak size geliyor. Burada çay notası en yeşil hali ile bize sunulmuş bu anlamda buram buram bir çay parfümü beklemeyin. Çayın en büyük destekçisi aromatik, taze ve lezzetli bir frenk üzümü. Ve yine baş aktör olarak sabunsu-temiz havayı destekleyen misk notası çıkıyor karşımıza. Alt notalarda ise parfüme kremsilik katan sandal ağacını hissediyorsunuz.

    Parfümün kısa özeti olarak soğuk ve metalik havada, temiz hissiyatlı aromatik, yeşil ve oldukça kompleks bir parfüm diyebiliriz. Hiç bir nota birbirinin önüne geçmiyor harman konusunda oldukça başarılı ve her creed parfümünde olduğu gibi genel beğenisi yüksek, kullanımı kolay bir baharlık-yazlık.

    Ben bu parfümü özellikle sıcak havalarda kullanmayı daha çok seviyorum. Verdiği serinlik hissiyatı ile sıcakların bunaltıcı havasında parfüm seçmekte zorlanırken elinizin gitiği güvenli bir liman.

    Performansı benim tenimde çok çok iyi oldu. Bu benim kullandığım batchten kaynaklanıyor olabilir ama genel kanının aksine tenimde bile kalıcılığı 8-10 saat aralığında oldu. Kaldığı süre boyunca da kendini sürekli hissettiriyor. Tabi bu her Creed parfümünde olduğu gibi batch farklılıkları kaynaklı olarak değişkenlik gösterebilir.

    Parfüm aynı Virgin Island Water da olduğ gibi tam bir unisex. Hem kadına hem erkeğe ayrı ayrı yakışıyor. Yaz aylarında hem kapalı hemde açık ortamda günlük kıyafet ile giyilebilecek en güzel parfümlerden bir tanesi.


    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 9
    Son Düzenleme matrai; 15-07-20, 17:11. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Çok güzel bir incele olmuş Altuğ hocam. Söylediğiniz gibi batch farklılığı Smw daha bir karışık hal almış.
    2014 batch var elimde yeşil çayın ön planda olduğu tadından yenmez. Yenilerin de aynı tadı maalesef alamadım.

    Yorum


    • #3
      Altuğ hocam eline sağlık

      Yorum


      • #4
        en sevdiğim creed kokusu. benim için en güzel.
        inceleme için teşekkürler altuğ abi.

        Yorum


        • #5
          Elinize sağlık. Mefisto > SMW > Wild fruits diyorum ben. Bu 3'ünün karşılaştırması yapılıyor birbirlerine benziyorlar. Bu parfümlerden biraz daha farklı olsada yine benze bir iş olan wulong cha'yıda herhalde Mefistonun yanına koyarım

          Yorum


          • omerikb
            omerikb Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bir de creed isimlerini ve reklamını çok güzel yapıyor. Parfümleri bir şahsa veya bir mekana ait. Viking'in reklamında da sizi kuzeyin diyarlarına götüreceği söyleniyordu. İnsanlar Vikinglere yakışacak bir koku beklediler fakat bir youtuber çok güzel tanımlamıştı kokuyu. "Gemisinden kuzeyin buz gibi soğuk sularına atlayan, yüzüne çarpan soğuk rüzgarla tanımadığı bir kıtaya ayak basan bir Viking" Bu tanımdan sonra koku bende ayrı bir edindi ve evet bir vikingi hatırlattı. Hikayeler masallar anlatılar sanatı sanat yapan her şey aslında
        İşleniyor...
        X