Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Manos Gerakinis Dosyası

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Manos Gerakinis Dosyası

    Bugün sonuncu parfümünüde test edip gözlemlediğim ve kısa kısa notlar tuttuğum markanın parfümlerini bir derleme altında toplayalım.

    Öncelikle beni en fazla etkileyen ve beğendiğim parfümüyle başlayayım.

    Rose Poetique
    Evet bir çok kişi şaşırmış olmalı çünkü herkes büyük ihtimal ile İmmorteli bekliyordu. Beklemekte haklılar çünkü bu parfümü en sona bırakmıştım denediklerim arasından immortel diğerlerine nazaran benim seride en beğendiğim olmuştu ama Rose Poetique'i denedikten sonra işler değişti.

    Rose Poetique'i en kısa tabirle tanımlayacak olursam safran ve gül birlikteliğinden ortaya çıkan karanlık, keskin ve metalik hissiyatlı gövdeye paçulinin yeşil - nemli tarafının kullanılması ile birlikte son derece oturaklı, klas bir parfüm izlenimi taşıyor. Parfümün sonlarına doğru ortaya çıkan kremsilik hissiyatı ve pürüzsüz yapısı parfümün çok katmanlı yapısını ortaya çıkarırken aynı zamanda niche parfüm sıfatına yakışacak şekilde kaliteli. Sıktığım andan parfümün tenimden uçmasına kadar olan sürede bana hem çok keyif verdi hemde modumu değiştirdi. Markada ki favori parfümüm oldu. Tarz olarak Penhaligons Halfetiye oldukça yakın.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8


    İmmortel.

    Evde tatlı yapmayı severmisiniz? Eğer seviyorsanız bazı tatlılarda şekeri kavurmak gerekir. O şekeri kavurduğunuzda karamelize olmaya başlarken o kavruk şeker kokusunu az çok bilirsiniz. Şimdi tatlımız bir kurabiye olsun tarçını içine serpelim. Miss gibi bir kurabiye kokusu başladıysa ortalığı sarmaya o zaman sütü ekleyebilirsiniz. Kurabiyeler fırına girdiyse kendinizi bahçeye atın bir çardağın altına oturun ve bahçenizdeki tozlu çiçeklerden gelen hava ile mutfağınızdan gelen kokuyu içinize çekin İşte tam olarak anımsattığı bu. Gourmand tarafa çokça yakın ama kesinlikle tatlı sınıfına sokamayacağım bir parfüm. Dengesi güzel ve karakterli bir parfüm. Tarz olarak ELDO Like This ile çok benzer bir yapısı var. Diğer taraftan da Perversonun kurabiyesinin yanmamış, hafifletilmiş hali bile diyebilirim.

    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8


    Quintessence

    Kendi kültürünü ortadoğuda yaşayan bir batılı. Bu parfümün net özeti.

    Şöyleki doğunun baharatları, odunsuları ile batının temiz ve kremsi notalarının bir harmanı. Üstüne creed sıkmış bir fransız veya italyanın ortadoğunun baharat çarşılarında geziyormuşta siz arkasından yürüyormuşsunuz gibi. Bir yandan oriental esintiler diğer taraftan şık ve modern bir çizgi. İkisinin arasında kalmış Doğu- batı sentezi ile ortaya çıkmış hem lüks hemde elegant havası olan kullanılabilirliği yüksek kaliteli bir parfüm. Yine en sevdiklerimden birisi oldu. Dört mevsime uygun performası ise oratalama diyebilirim. Yer yer uyandırdığı meyve şaraplarını andıran boozy hissiyat ile Kilian parfümlerinin havası var. Özellikle Straight to heavena koku olarak değil ama tarz olarak yakın diyebilirim.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 9

    Pivoine.

    Saf. taze ve kremsi çiçekler. Sanki bahar ayında yeni açmış çiçeklerle bezenmiş bir evin bahçesinde oturuyormuşsunuz gibi. Aklınıza parfümün getirdiği yegane şey temiz bir hissiyat. Pek benim tarzım olmasa da bir kadına son derece yakışacak meyvemsi, çiçeksi bir parüm. Tarz olarak Jo Malone Peony Blush Suede e oldukça yakın. Çok daha performanslı ve kaliteli.

    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 7
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8


    Sillage Royal

    Kullandığım ilk andan itibaren gülün çok yalnız olduğunu hissettim. Daha çok gül lokumu havasında ilerleyen pek de ilgimi çekemeyen bir havası oldu. Rose Poetique teki o gül kullanımı ve zengin hava yok parfümde. Ara ara diğer notalar kendini hissettirse de gül çok dominant bir karakterde. Daha çok kremsi ve temiz bir gül parfümü havasında ilerleyen bayanların seveceği tarzda bir parfüm. Tarz olarak aklınızda yer edinmesi için POAL'in kontrastının çok daha açık hali gibi bir koku diyebilirim. Hatta Dior La Colle Noir çizgisine çok daha yakın.

    Koku güzelliği 7
    Kalite hissiyatı 7
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 8
    Son Düzenleme matrai; 10-07-20, 20:46. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Bu güzel incelemeler için eline sağlık matrai Altuğ hocam Merak ettiğim bir markaydı.

    Yorum


    • #3
      Immortelle'nin bana anımsattığı ilk şey Lotus markasının karamelize Biscoff bisküvisi oldu, bir bardak süt eşliğinde

      Yorum

      İşleniyor...
      X