Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jovoy Psychedelique

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jovoy Psychedelique

    Click image for larger version

Name:	Jovoy Psychedelique.jpg
Views:	488
Size:	11.5 KB
ID:	174043

    xPixa

    Jovoy Psychedelique
    Uzun zaman önce kokladığım fakat sonrasında bir türlü yolumun kesişmediği bu kokuyu tekrardan dekant alarak artık nispeten soğuk sayılabilecek bir İstanbul gününde kullanarak deneyimlemek istedim. Yıllar öncesinden aklımda kalan koku profili çikolatamsı bir paçuli şeklindeydi. Fakat şunu söylemeliyim ki aklımda kalan ile kokladığım koku arasında uzaktan yakından bir ilişki yok.

    5 ml dekant şişesinden boynuma ve el bileğime ikişer fıs sıktım. Sıkmamla beraber burnuma gelen ilk şey oldukça ama cidden oldukça yoğun tozlu ve endüstriyel tarzda tanımlayabileceğim bir paçuli oldu. Bu paçuli kullanımı parfümün o şarabi ve kahverengi tonlarında olan ve "ben ağır abiyim he akıllı ol" modunda takılan rengini cidden çok iyi yansıtmış. Paçuli seven bir kişiyim ama bu tarzda değil, daha çok toprağımsı ve çikolatamsı paçuli kullanımlarını seviyorum (LIDGE, Coromandel, Monsieur vb). Böyle olmasına rağmen bu paçuli kullanımından nefret ettim mi tabiki de hayır. Bence oldukça kaliteli bir kullanımda rafine bir şekilde işlenmiş. Kendi zevkime uygun olmadığı halde ilk sıkışta bile nefret etmedim; birkaç defa daha şans vermeliyim dedim kendi kendime.

    Zaman ilerledikçe bu paçuli geriye çekilir, parfümün diğer ana notaları olan amber ile vanilya kendini göstermeye başlar dedim ama nafile. Parfüm bildiğiniz paçuli egemenliği altında ilerliyor. Öylesine güçlü, öylesine ilacımsı, öylesine kişinin yüzüne vururcasına. Bu tarif ettiğim egemenlik ise ilk iki saat boyunca kendi tenimde sürdü diyebilirim. İkinci saatin sonlarına doğru ise artık amber ve vanilyanın birleşiminin çoğu parfümde tanıklık ettiğimiz o iç ısıtan sıcaklıkta ve dudak yalatan tatlılıkta olan kokusu boy göstermeye başladı ama bilin bakalım ne şekilde? Tabiki de paçulinin kanatları altında sırıtarak. Zaman geçtikçe amber ve vanilya boy göstermesini arttırdı ama paçuli hiçbir zaman onların peşini bırakmadı. Sanki çok uzaklardan duyulan bir çığlık gibi ben hep buradayım nidaları attı.

    Performans olarak ilk yarım saat oda doldurur cinsten diyebilirim. Sonrasındaki 1.5 saat daha oldukça iyi şekilde yayılım gösterip bunun sonrasında yavaş yavaş ten kokusu olmaya başladı. Sabah 9:30'da sıktığım parfüm kalıcılık olarak bütün çalışma gününü çıkardı diyebilirim. Toplamda 9 saatin sonunda kendi tenimde silik bir şekilde bile olsa kokuyordu.

    Sonuç olarak Psychedelique paçuli seven burunlar için bile belki ilk kullanımda aşk yaşanacak bir parfüm olarak değerlendirilmeyebilir fakat kullanıldıkça kişinin üstünde ve burnunda gelişeceğini düşünüyorum. Kişisel tarzım olmadığı halde dekant bitene kadar haftada belki bir ya da iki defa bile olsa kullanacağım bir koku. Övgü almak için eliniz kesinlikle bu parfüme gitmesin zira bizim toplumumuzda çevrenizdeki çoğu kişi başlangıçtaki o paçuli kullanımı için "hacı yağı" yaftasını yapıştırır üzerinize. Özellikle ilk iki saat içindeki paçuli kullanımı dışında (çikolatamsı sıcak kokuları sevmeme rağmen) pek ilgi çekici gelmeyen bu kompozisyonu diğer paçuli severlerin de en azından birkaç kere denemelerini öneririm. Kim bilir belki sizlerden birinin imza kokusu olur

  • #2
    Bir ekleme yapayım bu incelememe; bu arkadaşı geçtiğimiz kış art arda kullanınca burnum inanılmaz alıştı ve inanılmaz hoşuma gitti. Bu güzellik için birkaç kullanımlık şans vermek gerektiğine inanıyorum. Kendisini şu ana kadar denediğim bütün paçuli parfümleri içerisinde çok net bir biçimde ikinci sıraya koyuyorum. İlk sırada ise benim için bir aşk olan LIDGE var

    Yorum

    İşleniyor...
    X