Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jul Et Mad Paris Aqua Sextius

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jul Et Mad Paris Aqua Sextius

    Son zamanlarda en beğendiğim parfümörlerden biri olan Cecile Zarokian imzalı parfüm 2014 yılında Milano Esxence fuarında görücüye çıktı. Sevgili matrai nin özel tavsiyesi üzerine tanıştığım parfümün bana hissettirdiklerinden biraz bahsetmek istiyorum.

    Öncelikle benim en çok hissettiğim notalar açılışta greyfurt ve alttan gelen çay okaliptus ikilisi oldu. Orta notalarda ise benim en çok hoşuma giden çam ağacı reçinesi ve incirin mükemmel işlenişiydi. Konsantrasyonum o yöne kaydığı için mi bilmiyorum ama alt notalarda da sadece sediri hissettim.

    Benim için parfümde en önemli şeylerden biri de bana hissettirdikleridir. Akdenizde doğup büyüdüğüm için yeşille doğayla denizle hep iç içeydim. Bu parfüm; torosların eteklerinde, büyük bir çam ormanın içinde akan derenin kenarında bir ağacın dibinde oturup içime çektiğim nefes gibiydi. O kadar temiz o kadar ferahtı ki. Beni nedense geçmişime götürdü. Buradaki geçmişten kastım sadece hayal kurdurması. Yani eski kafa bir koku değil öyle algılanmasın Kısacası beni mutlu eden bir parfüm oldu. Yayılım 1 saat kalıcılık yaklaşık 8-9 sat kadar.

    Üst Notalar: Bergamot, Mandalina, Portakal, Çay, Greyfurt, Mimoza, Çay

    Orta Notalar: Deniz Notaları, Çam Ağacı İğnesi, Beyaz Çiçekler, İncir

    Alt Notalar: Sedir, Labdanum, Kehribar, Guaiac Wood, Meşe Likeni, Misk

  • #2
    Parfüm renginin hakkını veriyor kokusuyla. "Yazlık, güçlü ve basit olmasın" tanımına uygun bişeyler arıyorsanız bir göz atın Nota piramidinde ve oylamalarda okaliptus çok baskın görünmesede parfümün başından sonun kadar bence en baskın 3 notadan 1 tanesi.
    Son Düzenleme UmuTzn; 14-05-20, 20:48. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • parfümledans
      parfümledans Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      O okaliptüs havasını ben de çok aldım bu parfümden özellikle açılışında, tatlımsı bir hava da hissettim bu arada... Harika bir yazlık..

  • #3


    Güzel anlatımın için teşekkürler Çağdaş hocam, keyifle okudum Yazlık alınacaklar listemde duruyor. Umarım bir ara tanışırız bu arkadaşla

    Yorum

    İşleniyor...
    X