Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlain L'Homme Ideal Cologne

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlain L'Homme Ideal Cologne

    Click image for larger version  Name:	Guerlain L'Homme Idéal Cologne yorum.jpg Views:	0 Size:	131.7 KB ID:	164195

    Siz hiç ananaslı pizza yediniz mi? veya Hindistan cevizi sütünden yapılmış bir çorba içtiniz mi? Peki ıspanaklı kek... Bu saydıklarım aslında ne kadar değişik ve ütopik geliyor değil mi? Zihnimizde bazı tabular var ve bu tabuları yıkmak pek kolay olmuyor. Bazı şeyleri birbirine yakıştıramıyoruz zihnimizde hep bu bununla olurmu diye kendi kendimize düşünüyoruz ama aslında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyoruz. Denemiyoruz deneyimlemiyoruz. Hep bize öğretilen ve doğru bildiğimiz şeylerin dışına çok fazla çıkmıyoruz araştırmıyoruz.

    Mesela bize öğretilen ve bildiğimiz kolonya tabiri misafire gittiğimizde veya misafir bize geldiğinde ikram olarak sunulan ferahlatıcı, çoğunlukla narenciye notalarını içinde bulunduran alkolü ile genzimizi yakan hoş kokulu bir sıvı. İşte bu bizim kültürümüze kolonya diye zihnimize işlenmiş ismi parfüm şişelerin üstünde görünce aaaa kolonyaymış bu deyip hiç denemeden uzaklaşıyoruz. Aslında parfümle biraz içli dışlı olmaya başladığınız zaman o parfümlerin üzerindeki kolonya ibaresinin çok farklı bir anlamı oldğunu öğreniyorsunuz.

    İşte bu kolonya ibaresi yüzünden ülkemizde kimsenin yüzüne bile bakmadığı fakat biz parfümseverlerin ısrarla üzerinde durduğumuz ve bir anlamda geçde olsa yiğidin hakkını yiğide verdiğimiz bir parfüme Guerlain L'Homme Ideal Cologne'a bu yazıda yer vereceğim.

    Aslında buraya kadar girişi bile yapamadım baya bir uzun yazı oldu farkındayım ama şu ilk başta yazdığım farklı lezzetlere değinerek bu parfüme başlamak istiyorum. Klasik EDP sinde vişne, badem, vanilya gibi hem tatlılık hemde gourmand tarafı yüksek olan L Homme Ideal EDP nin DNA sını büyük oranda bozmadan o ekşi-tatlı notaların çıkartılıp yerine ferah narenciyelerin eklenmesii ve kremsileştirilmesi ile bambaşka bir tat ve bambaşka bir parfüm yaratılmış. Bu bir deneme yanılmamıdır veya böyle yapsak acaba nasıl olur diye mi düşünülmüş bilemiyorum ama bu zamana kadar kokladığım ve kullandığım en karakterli ve en iyi Cologne isimli parfüm olmuş. Hatta L'Homme Ideal serisinde açık ara favorimdir kendisi. Geçen yaz hunharca ve sıkılmadan kullandığım ve elimin altında her daim olması için şişelerini yedeklediğim bir parfüm kendisi.

    Şimdi biraz daha detaylı bakalım.

    Guerlain L’ Homme serisinin en ferah sürümü.
    Tarzıyla bahar ve yaz aylarına oldukça yakışacak, narenciye - odunsu tarz parfüm severlerin ilgisini çekebilecek harika bir çalışma.

    Sıktığınız ilk anda ferah baharatlar ve narenciye notalarıyla birlikte harmanlanmış, sulu, taze ve ferah bir etki yaratan greyfurt ön plana çıkıyor. Doğal bir kullanımı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. O sulu ve enerjik hissiyatı buram buram yansıtıyor. Kalp notalarında bademden gelen tatlımsılık Klasik EDP'nin tabanını yansıtıyor zihninizde. Badem ve greyfurt birleşimi o kadar başarılı olmuş ki başka parfümlere ilham olacak düzeyde. Dip notalarda ise yine parfüm hiç bir şekilde dağılmadan veya başka bir yöne kaymadan tertemiz bir misk ve kremsi odunsular ile sonlanıyor.

    Genel olarak sulu meyvelerden gelen bir ferahlıkta odunsu notalarla desteklenmiş, kullanıcısına enerji veren bir parfüm L’ Homme Cologne.

    Ilık ve sıcak havalarda kullanımı onu daha iyi tanımınıza ve performansını daha iyi yansıtmasına iyi bir etken olacaktır.

    Şimdi işin en kötü tarafına gelelim. Bu güzellik ne yazık ki artık üretimde değil bulunması artık çok güç. Eğer bulabilirseniz mutlaka ama mutlaka kenara atıp doya doya kullanın.


    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeniye Uygunluk 9
    Son Düzenleme matrai; 07-05-20, 18:33. Tarafından yapıldı.

  • #2
    İdeal edp ve intense sevdiğim kokular L'homme serisinden ama bu anlatımından sonra iştah kabarttın Altuğ hocam

    Yorum


    • F.essence oud
      F.essence oud Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Haklısın , hiçbir yerde yok şimdi. Neyse Allah'tan sende var deneriz inşallah

    • ntmm22
      ntmm22 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      bende bir şişe var yedekleyim diyordum bir parfümcüde 4 tane vardı alırım diye diye erteledim, bugün gittim hepsi satılmış maalesef. EDT nin cologne hali diye düşünüyorum ben, edp oldukca farklı geliyor bana. Ama serinin cool sport gibi artık bıktıran flankerları hariç hemen hepsi güzel

    • F.essence oud
      F.essence oud Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aynen, hiçbir yerde yok şu an.Cologne'ye ön yargılı yaklaşmıştım tarz olarak yoğun sevdiğim için ama Altuğ hocanın anlatımından sonra meraklandırdı. Edt'yi biraz kullanıp sıkılıp elden çıkarmıştım ama edp ve intense ile devam ediyorum.

  • #3
    Belki de Cologne diye çıkarılan flankerlar arasında en iyisi Guerlain. Dior Homme Cologne çok severdim fakat Guerlain çok daha iyi ve doğal.

    Yorum


    • #4
      Bulmak imkansız gibi birşey uzun süredir arıyorum.

      Yorum


      • #5
        Altuğ hocam böyle anlatınca ben de çok merak ettim ama bulması çok zor gibi görünüyor.

        Yorum


        • #6
          Tester dışında yok tıplı Gucci Pour Homme II gibi. Guerlain LHomme Ideal serisinin benim içinde ne kıymetli parçasıdır. Narenciye seven biri olarak badem ile uyumu ağız sulandıran cinsten. Kalıcılık için 8 puan abartılı olmuş onun dışında kolonya vari bir kokusu olmasa da isminden kaynaklı bir uzaklaşma yaşayanlar varsa çok şey kaybediyorlar orası bariz.

          Yorum


          • ntmm22
            ntmm22 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kalıcılık bence de çok iyi hocam özellikle yazın sıcak vakitlerinde sürekli burnuma geliyordu benim açıkcası. Ben istanbul parfümeride 4 adet ürün görmüştüm 100 ml şeklinde bitmiş şuan. Artık bir parfüm varsa aklımda onu ertelemeyeceğim kesinlikle

          • UmuTzn
            UmuTzn Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            İkilemde kaldığımız çok oluyor Noktada 12 şişe Aqua Sextius nasıl bitti bende onu bugün anlamakla geçirdim Yani benim için kalıcılık 5-6 saat civarı gibiydi ama inşallah 1 yılın ardından tekrar kullanabilirsek dışarı çıkıp bu fikrimi güncelleme fırsatım olabilir.

        • #7
          L'Homme Ideal Cool da oldukça güzel, yazlık bir parfüm. Geçen kış denediğimde "yaza düşüneyim ben bunu" dediğimi hatırladım başlığı görünce (ve yine yanımda belirip "o erkek parfümü" diye uyaran, ama denetince kadınlara da yakışabilecek bir parfüm olduğunu kabul eden satış görevlisini). Fragrantica'da Cool'un Cologne'dan daha taze ama benzer bir parfüm olduğuna ilişkin yorumlar var. Cologne'u denemedim ama bulamayanlar için Cool da denemeye değer.
          Son Düzenleme Rayiha; 16-07-20, 01:29. Tarafından yapıldı.

          Yorum

          İşleniyor...
          X