Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Oud & Bergamot - Jo Malone

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Oud & Bergamot - Jo Malone

    Click image for larger version  Name:	oud & bergamot.jpg Views:	31 Size:	284.5 KB ID:	160736

    İngiliz markası Jo Malone'un en çok beğeni alan ve satılan parfümlerinden biri: Oud & Bergamot. 2010 çıkışlı oryantal, ağacımsı özellikler taşıyan parfümün koku tasarımı ise Christine Nagel'e ait.

    Parfümün şişe tasarımları gibi kokusu da minimalist. Adından da anlaşılacağı gibi en fazla hissedilen iki notası oud ve bergamot. Bunların yanında parfümün kullanılan sedir ağacı, parfümün ağacımsı tarafını güçlendirirken, portakal ve limon da parfümün canlı, ferah yönüne katkı sunuyor. Kokuda rahatsız etmeyen, yumuşak bir ud kullanımından söz edebiliriz. Burada kullanılan turunçgillerin kullanım tarzı, parfüme modern bir yön kazandırırken, ud'un bu yumuşak kullanımı parfümün genel beğeni yönünü kuvvetlendiriyor. Bu parfümün kokusunu genel bir ifade ile anlatmak gerekirse, ferah narenciyeler eşliğinde, rahatsız etmeyen, naif, hoş bir ud yorumu diyebiliriz.

    Parfüm hakkında eklemek istediğim önemli bir nokta da kokusunun oryantalist bir tarza sahip olması. Arap tandanslı bir koku olarak sunulsa da İngiliz tarzını fazlasıyla hissediyorsunuz. Bu parfüm dolaysız bir şekilde Arap coğrafya, kültürünü ve ruhunu yansıtmaktan öte tüm bunlara bir İngiliz bakışı... Son derece modern ve batılı bir ud yorumu...

    Parfümün olumlu yönleri: Ud sevmeyenlerin şans verebilecekleri derecede sevilebilir, genel beğeniye uygun bir ud kokusu olması. Jo Malone'un hammade kalitesi, doğallığını da yine artı yönlerinden sayabiliriz.

    Parfümün olumsuz yönleri ise: Jo Malone'un siyah şişelerde satışa sunduğu "Cologne Intense" yani güçlü serisinden olmasına rağmen kalıcılığı ve silajının düşük olması. Kalıcılığı düşük olan bu parfüm son derece tene yakın gidiyor. Neyse ki ben evde test ettim ama dışarısı ortama hiç uygun gözükmüyor. Kullanıcı yorumlarında da ofiste bile farkedilebilirliğinin düşük olduğu, koku güzel olsa da bu olumsuz yönü sebebiyle iltifat alamadığı yazılmış. Gerçekten kalıcılık ve yayılım açısından insanda hayal kırıklığı yaratıyor. Acaba düşünüyorum da Jo Malone, bizden bir sürü farklı çeşit parfümünü alıp bol fıs fıslı deneysel, egzantirik layer denemeleri yapmamızı mı bekliyor? Hiç tarzım değil...

    Mevsim olarak ise başta sıcak sonbahar günleri olmak üzere ilkbahar hatta yaza uyabilecek bir parfüm (Bir yerde kış mevsimi de yazılmış ama buna katılmıyorum). Gündüz kokusu olduğunu söyleyebileceğim parfümün, bunların yanında evde misafir ağırlayacağınız zamanlarda da kullanımının çok uygun olabileceğini düşünüyorum. Evde test ettiğimden midir nedir, bu minimalist ve mütevazi parfümün bende ev kullanımına çok müsait olduğu hissiyatını verdiğini eklemeliyim.
    Son Düzenleme Aryan; 14-04-20, 13:26. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Ben de numunesini denemiş ve koku güzelliği olarak beğenmiştim. Ama sizin de belirttiğiniz gibi silaj ve kalıcılık konularında sınıfta kalır.

    Yorum


    • #3
      Koku güzelliği ve kalite hissiyatı olarak bana göre en güzel Jo Malone parfümü. Klas ve lüks bir hissiyata sahip. Bence performansı diğer Jo Malone parfümlerini göz önünde bulundurduğumuzda pek fena sayılmaz. Bir de bu parfümü havaların ısındığı aylarda deneyin. İsminde yazan Oud'a çok takılmayın oldukça ferah bir parfüm ve kesinlikle bahar ve yaz aylarına uygun.

      Yorum

      İşleniyor...
      X