Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Acqua Di Parma Colonia Sandalo

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Acqua Di Parma Colonia Sandalo

Click image for larger version  Name:	colonia sandalo yorum.png Views:	2 Size:	493.7 KB ID:	158463

Modern ve retro arasında kalan zamansız bir maskülen Acqua Di Parma Sandalo. Zerafet ve asalet kokan enfes bir aromatik odunsu.

Acqua Di Parma, genel olarak citrusların bolca kullanıldığı, temiz ve zarif kokan italyan ekolünü en iyi simgeleyen markaların başında gelen bir parfüm evi. İlk parfümünü üretmesinden bu yana 100 yıllık bir zaman dilimini geride bırakmış asırlık koca bir çınar. Onun yarattığı etkinin peşinden koşan halen bir çok marka görebiliyoruz.

İşte bu asırlık markanın modern dünyaya ayak uyduran Ingredient Collection serisinde Leather ve Oud'un gölgesinde kalan fakat bana göre serisnin en iyi parfümü olan Sandaloyu bir inceleyelim.

Alışılageldik ADP citrusları ile karşılıyor sizi, bergamot, limon ve portakalın sulu, taze ve asidik havasını ilk önce geçiriyor size. Orta notalardan itibaren kakule ve lavantadan gelen buruk ama maskülen havayı soluyorsunuz. Bu buruk hava ilk önce tonkadan gelen tatlılılkla kırılıyor sonrasında ise sandal ağacının o kremsi gövdesinin içine işliyor. Islak traşını henüz bitirmiş ve traş sonrası losyonunu yüzüne süren tertemiz bir erkek kokusu gibi. Sinekkaydı bir pürüzsüzlüğe ve yumuşaklığa sahip. Sofistike ve mükemmel dengelenmiş bir harman.

Onu anlatacak en güzel kelimeler; Tertemiz, sade, pürüzsüz, kremsi bir maskülen.

Baktığınız zaman gösterişten uzak ama içinde asalet taşıyan bir parfüm. Onda şatafattan gelen bir zenginlik değil sadelikten gelen zerafet var. Soft ve bir o kadar transparan. Kendini ön plana atmak için didinmeyen, aklıyla zekasıyla herkesin zaten bir adım önünde olan karar verici bir bireyin parfümü. Tam anlamıyla aslında iş dünyasına yakışacak hem karşısındaki kişiye güven hemde kullanan kişiye özgüven veren mod yükseltici bir parfüm.

Ofis kullanımına ve kapalı ortam kullanımına son derece uygun, dört mevim kullanımda sırıtmayacak fakat bahar ve yaz aylarına daha bir yakışacak, şık giyimin ve ciddiyetin tamamlayıcısı olabilecek bir parfüm sandalo.

Kalıcılığı ve farkedilirliği benim açımdan oldukça tatmin edici oldu. Önümüzdeki günlerde sıkça elimin gideceği ve muhtemelen bahar yaz döneminde en fazla kullanacağım parfümlerden bir tanesi olacak.

Risk almak istemeyen, genel beğeniye uygun, ferah, temiz bir parfüm arayışı içerisindeyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

EDC Concantree ve EDP olarak iki sürümü var. Benim tercihim citrus notaların daha çok kendini gösterdiği ve canlılık verdiği EDC Concantree.
    Son Düzenleme matrai; 26-03-20, 20:58. Tarafından yapıldı.

Bu kokuyu bir kez daha deneyeceğim Altug hocam ilk denemem de 'bu muymuş bu kadar methedilen sandalo' demiştim ama bakalım

Yorum

İşleniyor...
    X