Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bentley Exotic Musk

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bentley Exotic Musk

    Click image for larger version

Name:	bentley exotic musk yorum.jpg
Views:	419
Size:	117.3 KB
ID:	150736

    Bentley Beyond ismini verdiği yeni serisinde sizleri dünyanın farklı destinasyonlarında yolculuğa çıkartıyor. Exotic Musk sizi Meksika körfezinde Pasifik okyanusunun o derin mavi sularında bir yolculuğa çıkartmayı hedeflemiş. Kimi zaman bir tatil köyünde sizi sıcak güneşin yakıcı etkisinden koruyan bir palmiyenin altında kumlara uzanmış buluyorsunuz kendinizi. Sahile vurmuş ve deniz kokusunu içine hapsetmiş ağaç parçalarının kokusu vuruyor burnunuza. Kimi zamansa Acapulco gecelerinde elinizde tropical bir kokteyl ile dolaşırken buluyorsunuz kendinizi. O miskten gelen tertemiz sabunsu koku kendinizi beyazlar içinde hissetmenize sebep oluyor. Ama sürekli olarak hep bir tatil destinasyonunu canlandırıyor zihninizde. Bu zaman zaman parfümün sıvı rengine atıfta bulunuyor mavi bir yolculuk gibi.

    Parfümün başından sonuna kadar temiz bir misk kokusu hakim. Bu miske yine zaman zaman kaliteli kullanılmış ve kararında bir tatlılık veren tonka, yer yer de taze kullanılmış odunsu notalar eşlik ediyor. Özel patentli sentetik bir molekül olan Orcanox kokuya amber sıcaklığını ve egzotikliğini katarken yine sentetik bir molekül olan ve yalnızca bu parfümde kullanılmış tahminimce ambroxan notasına yakın olan ambranone molekülü ile ferah bir yapı sunuyor. Yani parfüm net bir fresh veya deniz temalı parfüm kesinlikle değil. Sizi deniz kenarlarında ki o egzotik havaya sokuyor ama denize ayağınızı değdirmiyor. O yüzden deniz hissiyatlı değilde aynı Creed VİW de olduğu gibi tatil hissiyatlı bir parfüm. Huzur verici, dingin ve sade bir kompozisyon. Çok fazla kafa karışıklığı yaratmıyor ne anlatmak istiyorsa size onu anlatıyor. Sentetik hissiyat kimi zaman biraz can sıkıcı olsa da parfümün geneline baktığımda bunu görmezden geliyorum.

    Kullanımı oldukça rahat, her ortama ayak uydurabilecek cinsten bir parfüm. Genel beğenisi, kalıcılığı ve farkedilirliği kendinden beklediğim seviyeden de yüksek oldu. Aslında ben markanın içinde en fazla Majestic Cashmere'i seveceğimi düşünürken bu parfüm beni biraz ters köşe yaptı. Seride kendime daha yakın bulduğum bir parfüm oldu Exotic Musk.

    Bu şekilde kolay kullanımlı, temiz yapılı, her ortamda kullanabileceğiniz bir parfüm arıyorsanız bir göz atmanızı tavsiye ederim.

  • #2
    Çok güzel anlatmışsınız Altuğ Hocam, parfüm gerçekten cezbedici

    Yorum

    İşleniyor...
    X