Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Serge Lutens Ambre Sultan

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Serge Lutens Ambre Sultan

    Click image for larger version  Name:	ambre sultan yorum.jpg Views:	3 Size:	76.1 KB ID:	150649

    Amber temalı parfümler içinde kült mertebesine ulaşmış bir parfümü inceleyelim. Serge Lutens Ambre sultan.

    Bir çok parfüm yorumcusu-kritikçisi tarafından en iyi amber temalı parfümlerin başında gösterilen 2000 yılında Christopher Sheldrake tarafından tasarlanan, reçine ve mür ile derinleştirilip dengelenmiş balzamik yapıda bir amber parfümü.

    Serge Lutensin Oriental-Arap esintilerini taşıyan ilk parfümü olan Ambre Sultan koku olarak aslında bize çok da yabancılık duymayacığımız bir parfüm. Bizim inanışımız ve kültürümüzde olan, daha çok büyüklerimizin kullandığı o mis kokulu amber esanslarını hatırlatıyor. Uhrevi bir havası var parfümün, içinize içinize işleyen... Sıktığınız anda gözlerinizi kapadığınızda Ayasofyadan başlayıp Mekke'ye kadar sürecek olan mistik bir yolculuğa çıkartıyor sizi. Evet aslında bu parfümü tek kelimeyle anlatacak olsak kısaca ''Mistik'' diyebiliriz. Hayal dünyanızın ufkunu zorlayacak masalsı bir parfüm.

    Yoğun reçine notalarının benzoin ile karamelize edilerek ortaya çıkartılan tütsü kokusunu yanık gövdeli bir amber ile buluşturan ve parfümü ısıtıp derinleştiren mür ve bir parça defne yaprağı... Diplerden gelen kararında bir vanilya ve klasik Serge Lutens baharatları... Odunsu notalar ve paçuli ile kremsi-balzamik bir gövde... Kısacası amber temalı oriental bir parfüm nasıl yapılır sorusuna cevap hatta referans niteliğinde.

    Parfüm kesinlikle huzur bulmak istediğinizde bileğinize sıkıp koklayacağınız türden iç dünyanıza işleyen bir çalışma. Soğuk kış aylarında kullanımı keyfini daha daha katlıyor. Kalıcılığı ve farkedilirliği çok üst düzey diyemem ama bu şekilde bir sanat eserinde zaten kalıcılık ve farkedilirlik kimin umrunda olur. Onu sıktığınız andan itibaren anın tadını yaşamalısınız. O sizin için huzura açacağınız bir kapı adeta.
    Son Düzenleme matrai; 29-01-20, 15:37. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Koleksiyon’umda her daim kendine yer bulacak bir koku.

    Yorum

    İşleniyor...
    X