Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

İssey Miyake L'Eau d'Issey Noir Ambre

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • İssey Miyake L'Eau d'Issey Noir Ambre

    Click image for larger version

Name:	issey miyake noir ambre yorum.jpg
Views:	1182
Size:	220.9 KB
ID:	148902


    İssey Miyake'yi hepimiz artık klasikleşmiş olan L'Eau d'Issey ile tanıdık. Issey Bleu ile de sektördeki yerini bir hayli perçinledi. Fakat daha sonra bir durulma aşamasına girdi bu iki parfümün değil üstüne çıkmak yanına yaklaşacak bir parfüm bile çıkaramadı senelerdir. Neyse ki Noir serisine çıkarttığı Noir Ambre ile o üstündeki tozu atmışa benziyor.

    Issey Miyake Noir Ambre, son derece karakterli, kalite hissiyatı yüksek, alışılagelmiş amber parfümlerinden oldukça farklı tarzda bir Issey Miyake yorumu olmuş.

    Açılışı tatlı baharatların egemen olduğu tozlu, buruk bir safran ile beraber karanlık, dumansı bir şeklilde yapıyor. Safran amber ile beraber parfümün ana gövdesini oluşturuyor, hatta safran bir çok yerde ambere oranla daha baskın. Ama kullanılan safran baharatlarla beraber o kadar güzel harmanlanmış ki klasik safran kullanımlarının dışında daha az köşeli ve karamelize edilmiş reçinemsi bir hissiyata sahip. Bu reçinemsi hissiyat parfüm ısındıkça ve tene oturdukça deri, papirus ve vetiver ile beraber yine dumansı zaman zaman tütsülü bir hissiyat veriyor. Diplerde ortaya çıkan odunsuluk yine bu tatlı aromoya destek vererek kremsileşip teninizden ayrılıyor.

    Bu zamana kadar denediğim en benzersiz designer parfümlerden bir tanesi. Bir designer parfümden ziyade özel seri parfümleri gibi hatta onlardan da fazlası.

    Parfümü en kısa şekilde betimleyecek olursak;
    Sanki elinizde bir bardak tarçınlı sahlebi alev alev yanan şömine başında yudumluyormuşsunuz gibi. Alevlerin sönmemesi için ara ara kalkıp şöminenize odun parçaları atıyorsunuz ve o ilk alev almada ortaya çıkan duman ile beraber tarçınlı sahlebinizin ortama yaydığı koku gibi. Biraz karanlık, sıcak ve cezbedici.

    Bu kelimeyi çok fazla kullanmam ama designerlar içinde bir imza prfümü arıyorsanız kesinlikle Noir Ambre'ye bir göz atın. Çünkü bir imza parfümü olabilecek bütün özellikleri bünyesinde taşıyor, Kaliteli, genel beğenisi son derece yüksek, az rastlanır, kalıcılığı ve farkedilirliği üst düzey, her ortama ve giyim tarzına ayak uydurabilecek güvenli bir liman.

    Son olarak, piyasada satılmaya çalışılan saçma sapan tatlı, şekerli birbirinin kopyası parfümleri gördükten sonra Issey Miyake yi bu ortamda böyle bir parfüm çıkartığı için tebrik ediyorum. Ulaşılabilirliği biraz zor olsa da ulaştığınız anda mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

  • #2
    "1 Million", "Fahrenheit", "Legend/Fierce" ve "Vetiver Tonka" alıntılarına sahip Dominique Ropion imzalı "Nuit d' Issey" de aslında fena değildi..ama millete bilindik geldi. İssey Miyake döndü dolaştı tekrar "oryental"ı buldu :-)

    Yorum

    İşleniyor...
    X