Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Santal Noir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Dior Santal Noir

    Click image for larger version

Name:	dior santal noir yorum.jpg
Views:	536
Size:	88.9 KB
ID:	148754

    Dior Prive serisine bu zamana kadar çıkmış olan en kompleks, zarif, kullanımı kolay ve tam bir unisex olarak adlandırabileceğim pafüm. Hani nasıl desem Chanel Exclusif serisindeki Coromandel olmuş Dior için. Bu söylediği sakın yanlış anlaşılmasın koku olarak apayrı iki kutup. Sadece her iki cinsiyetinde rahatça kullanabileceği, kalite hissiyatı ve geri dönüşleri oldukça güzel her ortamda kullanıma uygun giyilebilirliği yüksek bir parfüm klasmanını başarılı bir şekilde doldurmuş Santal Noir. Ambre Nuit için benzer şeyleri düşünüyordum fakat o klasmana oturtamıyordum onda hep eksik olan birşeyler var gibi geliyordu. Santal Noir ise dolu dolu bir parfüm olmuş hem performansı hemde kokusu ile. Hatta bazı notaların kullanımını ve verdiği aurayı Ambre Nuite oldukça benzettim hatta parfümün ismi Ambre Nuit intense olsa kimse yadırgamazdı.

    Açılışını net olarak aldığım deri-safran birlikteliğine ek olarak pembe biber başta olmak üzere buruk ve keskin olmayan baharatların hafif kirli ama çekingen birleşimiyle yapıyor. Orta notalardan itibaren sıcak baharatlar daha ön plana çıkarken, ambrette ve odunsu notaların birleşiminden gelen hafif tozlu hissiyat asidik kırmızı meyve notaları ile oldukça güzel harmanlanmış. Bu birlikteliğe likörden gelen tatlımsılıkla beraber sıcak ve çekici boozy bir hava eşlik ediyor. Özellikle orta notaları bir hayli kompleks bu noktada en fazla kendini açığa çıkaran notalar, tatlımsı ama aynı zamanda gourmand bir hava katan meyveler oluyor. Parfüm aslında çekingen başlamıştı ama orta notalarda tam anlamıyla bir patlama yaşıyor. Nasıl tarif etsem, sanki lüks lambasında ilk başta kısık ayarda açmış olduğunuz ışığı yavaş yavaş ayarını yükseltiyormuşsunuz gibi. Parfüm ısındıkça yükseliyor, güzelleşiyor. Bu efekt bana çok sevdiğim parfümlerden biri olan Jovoy Remember Me'yi hatırlattı. Onun gibi özellikle orta notalarına hayran olunacak bir parfüm ve bu orta notaların ömrü bir hayli uzun. Bir süre sonra ortaya enfes bir gül ve sütlü sandal ağacından ortaya çıkan kremsi balzamik bir hava hakim oluyor ama meyveler yine orada kendini hissettiriyor yine sıcak pürüzsüz bir amberde kapanış evresinde teninizde son dokunuşlarını yapıyor.

    Parfümü sanırım sevmeyen çıkmaz. Her ortama ve yaz mevsimi haricinde her daim kullanıma uygun. Performansı ve kalite hissiyatı üst düzey. Sıcak ve cezbedici bir havası olan son derece şık bir parfüm. Geçişleri, harman kalitesi ile en ufak bir sentetiklik algılamıyorsunuz. Bu anlamda Dior Prive serisinde ki en başarılı parfümlerin en üst sırasına adını yazdırıyor. Bu sefer olmuş Dior, zaten privee serisinde ki parfümlerin birbirinden başarılı ama bu TOP olmuş.

  • #2
    Keyifle okudum teşekkür ederim
    Sadece safran beni biraz tereddütde bıraktı çünkü ne kadar parfüm kullandıysam çoğunda burnumu tırmaladı



    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • #3
      coromandel dediniz,ambre nuit dediniz.merak tavan oldu

      Yorum

      İşleniyor...
      X