Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nasomatto Pardon

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nasomatto Pardon

    Click image for larger version

Name:	nasomatto pardon yorum.jpg
Views:	951
Size:	133.9 KB
ID:	148517

    İtalyan parfümör Alessandro Gualtieri'nin kendi markası olan Nasomatto'nun ilk çıkan parfümlerinden biri olan Pardon'a biraz detaylı göz atalım.

    Pardon, markanın daha çok Black Afgono ve Baraonda gibi iki overdose parfümünün gölgesinde kalan, onlar kadar popüler olmayan ama kendine has bir kullanıcı kitlesini bulunduran bir parfüm. Nasomatto gibi indie-Niche arası sınıfta bulunan bir markanın, diğer markaların oud yorumlarına göre Pardonun kullanılabilirliği ve genel beğenisi daha yüksek bir parfüm.


    Parfümde açıklanan hiç bir yeşil nota olmamasına rağmen aromatik yeşil akorların kendini ilk başta belli edip daha sonradan kaybettiği ve hemen akabinde tozlu bir çikolatanın çiçeksi notalarla beraber şık ve lezzetli açılışına şahitlik ediyoruz. Orta notalardan itibaren nemli odunsu bir hissiyatta kullanılmış olan oud tozlu bitter çikolataya ek olarak tarçın ve tonka gibi tatlılık veren notalarla beraber dolgun bir harmana dönüşüyor. Yine bu orta notalarda daha çok meşe yosununu andıran bir yeşil hissiyat bu harmana destek verirken parfümün karanlık tarafa evrilmesine engel oluyor. . Parfüme tozlu talaşımsı bir balzamiklik kazandıran sandal ağacınında eşlik ettiği güzel kremsi bir kapanışa imza atıyor.

    Özellikle Oud parfümlerinin arabikliğinden şikayet eden kesimin bile ön yargılarını yıkacak kadar kaliteli, oriental çizgiden biraz daha uzakta olan tatlımsı bir oud parfümü. Kış aylarında kullanılabilecek genel beğenisininde yüksek olduğun düşündüğüm kalite hissiyatı yüksek, erkek kullanımına daha uygun bir odunsu.

    Yalnız ne yazık ki o eski performansında değil artık sanırım ifra vs gibi uygulamalar veya başka bir nedenlerle reformüle edilmiş gibi, performansı ve o keskin havasının bir kısmı törpülenmiş. Eskiden kullandığımda oud daha baskın iken şimdi çikolata ve tatlımsı baharatlar daha ön planda gibi. Oud biraz daha geriye itilmiş. Belkide kullanıcıdan gelen geri bildirimler bu yönde bir reformüleye sebebiyet vermiş olabilir. Daha bir genel beğeniye yakın olmuş.

  • #2
    Click image for larger version

Name:	IMG_2475.JPG
Views:	828
Size:	882.7 KB
ID:	148521

    Click image for larger version

Name:	IMG_2477.JPG
Views:	874
Size:	903.0 KB
ID:	148519

    Önceki halini bilmiyorum, fakat önceki halinde bu kadar yeşil değil gibiydi. Reformüle olmuş olabilir. Nitekim kalıcılığı iyi olsa da genel performans anlamında black afganonun yanına yaklaşamaz. Farkedilirliği bir nasomattoya göre düşük gibi geldi bana. İlk başları da Lidge andırmadı değil. Batch diye tahmin ettiğim kod 02198


    Ekli Dosyalar

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet bu kadar yeşil değildi. Daha çok sarı yeşil arası bir renkteydi.

  • #3
    Bu Nasomatto'nun da artık maalesef çok çakmaları var.

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yok yok parfüm sağlam zaten araştırdım biraz gerek fragrantica da gerekse diğer yabancı forumlarda aynı konudan bahsedilmiş. Net bir reformüle söz konusu. Hem pardon hemde Black Afgano.

  • #4
    Nasomatto'nun kendi sitesinde baktığınızda batch varyasyonları sebebiyle renk farklılıkları oluşabileceği konusunda uyarı yazısını görebilirsiniz.
    "Due to the natural ingredients and the concentration of the oil, the color might differ from batch to batch."
    estefanyen

    Yorum


    • #5

      Sahte reformülosyon derken bende inceledim şişenin içinde pislik benzeri şeyler gördüm Paris’ten kendi yerinden aldırdım şimdi şüphelendim

      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • protectedsugar
        protectedsugar Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben bir belgeselde Nasomatto'nun üretildiği fabrikayı gördüm; içinden "pislik" çıkmış olması orjinal değil de anlamına gelmeyebilir :-)

      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bol taneli yapmışlardır, sadece suyundan olmaz ☺️😂

      • Marmaris büfe
        Marmaris büfe Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Valla çok teşekkür ederim hocam gayet açıklayıcı bilgiler aldım 😊

    • #6
      Rengine bakarken farkettim şimdi tüm koleksiyonu elden geçirmem lazım içime kurt düştü

      Yorum


      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Özellikle Absinth ve Hindu Grass ta o dediğiniz tortular yoğun.. Extrait olmasıyla alakalı. Bence içiniz rahat olabilir. Keza Nishane Sultan Vetiverde inanılmaz derecede tortu vardı. O derece ki sprey tikanacak sanıyordum

      • Marmaris büfe
        Marmaris büfe Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sağolun hocam gerekli bilgiyi şimdi aldım teşekkür ederim

      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ne demek rica ederim

    • #7
      pardon çok hoş koku.bende coromandle ve lidge'ye benzetiyorum

      Yorum

      İşleniyor...
      X