Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Spice Blend

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Dior Spice Blend

Click image for larger version

Name:	Dior Spice blend.jpg
Views:	737
Size:	56.2 KB
ID:	148511

Dior'un 2019 başında Privee serisine çıkarttığı ve oldukça üzerinde konuşulan, tartışılan parfümü Spice Blend.

İsmine ve içeriğine baktığınız zaman sert, burun yakıcı ve dolgun bir parfüm bekleyebilirsiniz. Ama parfüm son derece kibar, yumuşak ve transparan bir havada. Rom içine atılmış bir kaç tarçın kabuğu ve başta pembe biber olmak üzere sıcak, yumuşak baharatlar.

Sıcak ve kuru baharatların, kremsi yer yer tatlımsı birlikteliğinden ortaya çıkan oldukça sofistike ve dengeli bir harman. Köşeleri olmayan, pürüzsüz ve neredeyse kadife yumuşuklağında bir yapısı var. Normal şartlarda burnunuzu yakıp kavurmasını beklediğiniz sert baharatlar tatlımsı bir rom ile o kadar güzel ve yumuşak şekilde harmanlanmış ki koklaması gerçekten oldukça keyifli. Başından sonuna kadar yumuşak bir havada ilerliyor parfüm. Hiç bir nota kendini ön plana atmıyor, patlamıyor. Sıktığınız ilk andan son ana kadar soft, elegant ve seksi bir havaya sahip. Sanki Ambre Nuir ile Roja Dove Enigma karışımı bir parfümü üzerime sıkmışım gibi. Bu kadar baharat notasına ve Rom gibi lezzetli bir içki notasına rağmen ne bir gourmand ne de boozy bir havası var. Tam bir oriental esintiye sahip. Baharat kullanımı bir niche parfümden ziyade designer segmentine daha fazla göz kırpıyor.

Hani bazı parfümler vardır onun için ölüp bitmezsiniz, belki de en sevdiğiniz parfümler listenizde sıralamaya dahi giremez ama dönüp baktığınızda en fazla kullandığınız parfümlerin başında gelir. Parfümün kokusu güvenlidir, genel beğenisi yüksek performansı iyidir. Kullandığınız zaman size güven mutluluk verir. İşte Dior Spice Blend bu tarzda bir parfüm. Elinizin her daim gideceği sıcak ve güvenli bir liman. Kendisini kullandırma isteği yaratacak kadar sevilecek tarzda bir parfüm.

Yapısına genel olarak baktığımızda çok sıcak yaz ayları haricinde her mevsim kullanıma uygun. Kalıcılığı ve farkedilirliği bu şekilde baharat notaları olan parfümlere kıyasla bir tık düşük olsa da yinede genel ortalamaının üzerinde diyebilirim. Zaten baştan beri belirttiğim yumuşak havası bunda bir hayli etkili. Daha çok esintiyle gelen kokusu sizi mest etmeye yetiyor. Hem bayan hem de erkek kullanımına son derece uygun tam bir unisex.

killan sth ve guerlain homme intense dışında sevdiğim hiçbir içki temalı parfüm yok.Parfümör demachy'nin içki notasını yumşak kullanabileceğini pek sanmazdım.ambre nuit ve enigma karışımı olması beni meraklandırdı

Yorum

Bu koku bu yazıyla birlikte daha da bir radarımda bakalım görelim ne kadar güzelmiş

Yorum

İcerigine ragmen, cok güvenli, kendini sevdiren bir koku izlenimi uyandirdi bende. Matrai'nin dedigi gibi oldukca yumusak ilerliyor. Baharatlarin ve romun uyumu da oldukca güzel. Özellikle parfumun son evresi en guzel bolumu diyebilirim.

6055P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Geçen splitten temin edip denedim ama benim için ilk kullanımda biraz hayal kırıklığı bir kaç kere daha deneyince yine güncelleyebilirim. Ancak bana Altuğ beyin deyimiyle fazla soft fazla yumusak fazla kibar geldi nerde spice lar anlamadım

Yorum

İşleniyor...
          X