Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford Ombré Leather

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tom Ford Ombré Leather

    Tom Ford
    Ombré Leather - 2018

    2016 yılında Private Blend koleksiyonunda çıkış yapan (Ombre Leather 16) fakat aynı koleksiyonun 2007 çıkışlı ağır toplarından Tuscan Leather'ın gölgesinde kalmış bir deri yorumu.
    Tom Ford ve Estee Lauder'ın da bu güzelliği piyasadan tamamen çekmeye gönlü razı olmamış olacak ki geçtiğimiz yıl nispeten daha uygun fiyatlı Signature koleksiyonuyla, tamamen yeni şişe tasarımıyla tekrar raflarda yerini aldı.
    Hatta bu stratejik çıkışı ona ödül bile kazandırdı.
    Geçtiğimiz hafta açıklanan, okuyucuların oylarıyla seçilen ''3rd Fragrantica Readers' Choice Awards Best Perfume for Men 2019'' ödülünün kazananı seçildi ve bence 2019 yılının en çok satan parfümü olmaya doğru da hızla koşuyor.




    Deri temalı parfümler genel ''Parfüm'' beğeni algısının dışında, özel ilgi ve beğeni gerektiren parfümler bence.
    Özellikle derinin deri gibi işlendiği, animalik kokusunun ön planda tutulduğu ve bir deri temalı parfümden beklenildiği gibi karanlık işlenişi genel beğeniye uygun olmadığı gibi her ortama da ayak uydurmaz.

    Sonia Constant tam olarak bu açığa oynayıp hem deri aşıklarını fazlasıyla tatmin edecek kadar gerçekçi hem farklı bir parfüm arayışında olanlara deri notasını sevdirecek harika bir iş çıkartmış.




    Harmanı dengeleyen, ustaca kullanılmış hatta parfümü iki yönlü bir hale getiren Yasemin (Bir yönü tamamen gerçekçi deri, bir yönü parlak yasemin baskın floral) bu kokuyu unisex kullanımlı hale getirmiş.
    Parfüm kurudukça odunsu bir tarafı da ortaya çıkıyor. Paçuli ve Meşe Yosunuyla deri temasında 3. farklı nüansa sahip.



    Benim de çok sevdiğim, sık sık kullanmak istediğim parfümlerden birisi Ombré Leather.

    https://www.instagram.com/p/B6fjBX6HYuI/
    ig: perfumecathcer / ig: berkerkecoglu

  • #2
    Kaleminize sağlık :-) Ben de bu parfümü çok beğeniyorum ve ilk açılıştaki bana göre çok sert derinin zaman geçtikçe nasıl yumuşayıp çok özel bir unisex kokuya dönüşmesi beni hayretler içinde bırakıyor..
    Parfümde kesin animalic bir hava var, bir yerlere misk saklanmış sanki..

    Yorum


    • #3
      tom ford yapıyor bu işi.

      Yorum


      • #4
        Tuscan Leather bana göre maskülen tarafı daha kuvvetliyken Ombre Leather daha soft bir kullanıma sahip olmasından dolayı tam bir unisex. Özellikle yaseminden gelen çiçeksi kremsilik ve meşe yosunun kattığı tozlu yeşiltrak hava bunda önemli bir etken. Private blend serisinde Tuscan Leather gibi bir kült varken kendi kendini tekrar etmesine ve zaten piyasada hakim olduğu bu sınıfa kendi kendine rakip çıkartmasına pek bir anlam verememiştim. Ombre Leather her ne kadar nish segmentine klasman olarak hafif sıklet kalsa da designer sınıfı içinde ağır sıklet kalıyor. Tam bir niche diyemesek de designer demeye de dilim varmıyor. Bu yüzden kendisini Dior Homme Parfum, Gucci intense Oud gibi Designiche sınıfına koyuyorum.

        Yorum


        • #5
          Bence de yeni çıkanlar arasında en iyi derilerden. Tuscan Leather ve bu :-)

          Yorum


          • #6
            Bence iyi deri diye birşey yok. Kullanılmayacak deriler ve hiç denenmeyecek deriler diye ikiye ayrılıyor benim için.

            Yorum


            • #7
              ntmm22 O kadar mı sevmiyorsunuz? Ama kesinlikle en azından “denenecek deriler” arasına girsin

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: Perfumecatcher View Post
                ntmm22 O kadar mı sevmiyorsunuz? Ama kesinlikle en azından “denenecek deriler” arasına girsin
                Aslında o işin birazcık abartısı, ben hala bütün derili prfümleri denerim arayıştayım açıkcası. Kullanırken değilde başka birinden alırken farklı bir auraya sahip deri parfümleri diye düşünüyorum. Hom Sex magic deki gibi süet deri kullanımını çok begendiğimi designer derilerinin çogunu çok sevdiğimi söyleyebilirim. Gucci guilty absolute tuscan leather ombre leatherdaki o gitmeyen burnu yoran deri hissiyatına maalesef alışamadım çok denedim olmadı

                Yorum


                • #9
                  Private blend serisi çıkışlı olan, fragrantica’da 2018 yılının en iyi erkek parfümü seçilen yumuşak bir deri parfümü. 50 ml.'lik şişeleri alma noktasında bana “neden olmasın?” diye sorduruyor. Deriyle aramdaki mesafeyi kırmak için de güzel bir seçenek gibi duruyor. Çoğunlukla her biri birbirine benzeyen designer parfüm piyasasında farklı bir duruşu olduğu kesin.

                  Yorum


                  • #10
                    Piyasadaki deri kokularına çok benzer tatlı bir yapıya sahip deri parfümü

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X