Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Narciso Rodriguez - Pure Musc

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Narciso Rodriguez - Pure Musc

    Narciso Rodriguez'in 2019 yılında piyasaya çıkardığı, Sonia Constant tarafından yaratılmış parfümü..

    Parfüm notalarına baktığımızda oldukça sade bir kompozisyon görüyoruz, üç notadan bahsediliyor;

    Misk, çiçeksi notalar ve kaşmeran.

    Misk, bu parfümde, markanın çok kullandığı ve çoğu parfümünde animalic bir hava katan misk şeklinde kullanılmamış. Sanırım parfümün ismi de bu mesajı veriyor Pure Musc (saf, temiz misk)

    Açılışta ilk aldığım hava, temiz, sabunsu, saf bir aroma. Bana markanın Essence serisindeki kokuları hatırlatıyor. Miskin kullanımı Narciso Rodriguez EDT'deki gibi karanlık, gizemli ve animalic değil.
    Parfüm tende oturdukça, ilk başta burnunuza çarpan temizlik kokusuna çiçekler katılıyor. Hangi çiçek olduğunu ayırt etmek zor, ama bana sorsanız sanki sakura/kiraz çiçeği derdim.. En azından en baskınlarından biri. Çiçeksi notalarla parfüm daha bana yakın, kendimle bütünleşen bir hale geliyor.

    Yayılımı çok kuvvetli olmasa da tende ve kıyafetlerde performansı oldukça iyi.

    Çok sevdiğim bir nota olan ve parfümlere ılık ve kadifemsi bir hava verdiğini düşündüğüm, misk ve odunsu notaların karışımı havasında olan kaşmeran parfüme çok sonra dahil oluyor ve asıl şölen o anda başlıyor. Evet parfüm hala temiz, biraz sabunsu, ama çiçekler ve kaşmeran parfümdeki o temiz hava ile öyle güzel bütünleşmiş ki, tertemiz, saf bir şekilde kokmak isteyen ama bir yandan da temizlik materyali gibi kokmak istemeyen bir parfümsever için kokuyu ideal bir hale dönüştürüyor.

    Bu parfümde, NR, animalic misk çizgisinden çıkıp, parfümün adını da Pure Musc koyup, bir de bembeyaz şişede pazarlayınca, kolleksiyonda farklı bir havada işlenmiş misk teması ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyorum. Bu parfüm, baharatlı, oriental, odunsu vs değil. Temiz, çiçeksi, kadifemsi bir parfüm.

    Yaz ayları için ideal olsa bile, ben kışın da kullanırdım.

    Parfümde en çok takdir ettiğim kısım ise, çok basit bir kompozisyon ile çok güzel ve sade, yormayan bir parfüm yaratılmış olması ve isminden şişe tasarımına kadar herşeyin parfümle uyumlu olması.

    Kalıcılık: Ortalamanın üstü
    Silaj: Orta

    Benim için bu yılın son parfüm yorumuydu, (ve matrai nin benden istek parçasıydı :-)) tüm forum arkadaşlarıma mutlu ve yaşama sevinci dolu harika bir yeni yıl dilerim


    Click image for larger version

Name:	images.jpeg
Views:	387
Size:	21.0 KB
ID:	148120


  • #2
    Bu parfümü bir kaç kelime ile özetleyecek olursak; Sabunsu, temiz, saf.

    Hani bembeyaz yeni yıkanmış bir çarşaf kokusu gibi. Sanki o çarşafı alıp sermişsiniz ve üstüne uzanmışsınız gibi mutluluk veriyor. Bu parfüm şişesi gibi net olarak beyaz, temiz bir hissiyata sahip. Bence geçtiğimiz yılın en başarılı designer kadın parfümlerinden. Bir farklılığı var, son zamanlarda ardı arkasına basma kalıp gibi birbirini tekrar eden beyaz çiçek parfümlerinden çok farklı. Kokusunu duyduğum zaman parfümün ismini net olarak söylediğim parfümlerden biri.

    Kalemine, burnuna sağlık Minty

    Yorum


    • #3
      almak istediklerim arasında en başta tabii ki deneme şansım olmayan bi şehirde olduğum için böyle incelemeler çok faydalı oluyor kaleminize sağlık

      Yorum

      İşleniyor...
      X