Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Chanel Antaeus (1981) Güncel Versiyon

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Chanel Antaeus (1981) Güncel Versiyon

    CHANEL ANTAEUS

    Antaeus 1981 yıında Jacques Polge tarafından tasarlanmış, zamanın popüler Odunsu - Şipre tarzına yenilikçi bir yorum getirmiş, bugün hala bir çok kişinin hayranlık duyduğu, ilgiyi hala üstünde tutmayı başaran bir maskülen.

    Bugüne kadar ünü katlanarak gelen bir ''DEV''.



    Parfüm turunçgiller ve aromatik otlar ile tozlu ama ferah bir açılış yapıyor. Sanıyorum ki Mür, Adaçayı ve Kişnişle o tozlu ve kavruk havayı veriyor. Bu tozlu havanın içinde turunçgiller -özellikle Bergamot- çok güzel ferah bir etki yaratıyor.
    Açılışı gerçekten ilgi çekici.



    Üst notaların sonlarına doğru kendini hissettiren Castoreum'un hafif deriye dönen hissiyatıyla koku değişime uğrayıp 80'lerin artık popüler parfüm temalarından olacak animalik Odunsu-Şipre havasına nostaljik bir geçiş yapıyor. (Nostaljik derken sadece günümüzde koklayanlar için değil, Chanel Antaeus'un çıkış yılı için bile nostaljik. Çünkü Şipre teması işlenen ilk parfüm Chypre de Coty 1917)



    Bu parfümde zor denebilecek tek kısım Kunduz Yağının net hissedilebilir olduğu kısım. Hafif bir dokunuş gibi olsa da Kunduz Yağı beğeni için keskin bir çerçeve çiziyor.
    (Bu harmanın içinde bazen gerçekten ter gibi kokuyor yahu!)
    Son kısım tamamen yeşil ve topraksı tonlarda son buluyor.
    Paçuli ve başından sonuna kadar temanın zeminini oluşturan Meşe Yosunu yumuşak bir iz bırakarak tenden ayrılıyor.



    Antaeus ile aşk yaşayan, onunla anılar biriktirmiş olanlar bana kızmasın, sizde bu parfümün yeri ayrı biliyorum.
    Ama bu üne kavuşmasının en büyük etkeninin markanın piyasadaki gücü olduğunu düşünmüyor da değilim.
    Belki çoğu Antaeus meraklısı gibi re-formüle olmamış eski versiyonlarının peşinden koşup koklama fırsatım olsa fikrim değişirdi ya da tekrar tekrar deneyip etkilenmeyi beklemeliyim, bilmiyorum.

  • #2
    Bu yazıyı yıllar sonra gel burada tekrar oku. Yaş ilerledikçe ve parfüm tecrüben arttıkça geçirdiğin değişime kendin de inanamayacaksın ve diyeceksin ki ben bu parfümü o zamanlar nasıl beğenmemişim

    Genel olarak şişesi gibi karanlık yapıda bir parfüm Antaeus, notalar arasına işlenen yeşil temayıda zaman zaman alıyorsun. Ama insanın aklında sert ve olgun bir parfüm olarak iz bırakıyor.

    Kalemine burnuna sağlık kardeşim.

    Yorum


    • Perfumecatcher
      Perfumecatcher Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Antaeus insanın dönem dönem koklaması gereken bi' parfüm olabilir belki de.
      Anlamadığım bir şeyler olduğu kesin bu parfümde ama anlamayı beklemek için zamanım var
      Reformüle olması bu parfümü ne kadar değiştirdi merak ediyorum. Vintage hallerinin peşine düşülmeli mi yoksa güncel versiyonları kokuyu anlamak için yeterli mi?

    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok çok büyük bir fark yok açıkçası yani var ama parfümün genel yapısını etkileyen bir durum söz konusu değil. O yüzden hiç vintage peşine düşme şu anki görüşün değişmez. Görüşünü değiştirecek tek şey zaman.

  • #3
    maskülen kokulardan hoşlanan biri olarak kendi adıma kullanamayacağım kadar köşeli ve sert bir parfüm.

    Kaleminize sağlık hocam

    Yorum


    • #4
      Şu ana kadar denememiş olmamadan ötürü kendimi ayıplıyorum.ama çok yakın zamanda deneme imkanım olacak.sabırsızlıkla bekliyorum


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • #5
        Yorumunuz icin tesekkurler, elinize saglik.
        Parfum zaten muthis, alt notalar daha da muthis

        Yorum


        • #6
          Faydalı incelemeniz için teşekkür ederim. Tam da bu denli sert kokuların karşılığı olarak, fazlaca burnunuza sağlık hocam. Zira Gaia&Poseidon ortak yapımı Antaios ile mücadelede edebilmek kolay olmasa gerek

          Yorum


          • #7
            Şu an piyasada olan "Antaeus" ile 80'lerde ilk çıkan arasında çok fark var. Özellikle 80'lerde müthiş bir nota vardı..ne notası bilmiyorum; ama o nota şu an hiç ve hiç yok. Hatta o nota; 90'ların ortasında bile mevcut değildi. Benim tahminin içindeki kunduz yağı (Castoreum) için başka bir sentetiğin kullanılmış olması yönünde. İşin ilginç tarafı kunduz yağında olan 1,3,6,6-tetramethylisoquinolin-8-one koku molekünün, Börley (Burley) tütününde de mevcut olması.

            Yorum


            • Perfumecatcher
              Perfumecatcher Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Yok ben karar verdim vintage bi Antaeus bulup koklamam lazım olmayacak bu iş böyle Bu arada bu bilgi için teşekkürler. Koku kimyası biliyorsunuz sanırım. Parfümlerde kullanılan aroma ve koku kimyasıyla ilgili makaleler yazılsa keşke forumda. Zevkle okuruz.

            • protectedsugar
              protectedsugar Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Parfüm ve kimya konusunu merak ediyorsanız; size WILEY-VCH yayınevinin "Scent and Chemistry" (Günther Ohloff/Wilhelm Pickenhagen/Philip Kraft) kitabını öneririm. Pandora kitapevi üzerinden sipariş verebilirsiniz; ben öyle yaptım. Ya da o kadar para vermem derseniz.. Philip Kraft'ın Facebook sayfasını takip etmenizi öneririm. Çok ilginç bilimsel yorumlar ve analizler oluyor bazen; mâlum P. Kraft zaten Givaudan'da çalışıyor.

            • Perfumecatcher
              Perfumecatcher Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Bilgilendirme için çok teşekkürler.

          • #8
            80 lerdeki anteaus un ilk 15 dakikası civet yüzünden pis kokuyordu bir türlü alışamamıştım sonra koku oturaklı bir hal alıyor ama nafile

            55 yaşını doldurmuş arkadaşlara tavsiye edilir

            Yorum

          İşleniyor...
          X