Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

YSL Libre

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • YSL Libre

    Yves Saint Laurent'ın 2019 yılında piyasaya çıkardığı, oriental/fujer kategorisinde sınıflandırılmış, benim ise apaçık "çiçeksi" kategorisine koyduğum çok hoş parfümü..

    Son 1-1,5 yıldır, designerlarda beyaz çiçeklerin bolca kullanıldığı, floral kokular modası hakim. Libre de onlardan biri.

    Parfümün yaratıcıları Anne Flipo ve Carlos Benaim. (Anne Flipo'nun çoğu parfümü bana hoş, sevimli, günlük kullanıma çok uygun gelmiştir). Libre de onlardan biri.

    Fragrantica, kokuya her ne kadar oriental/fujer dese de, buna katılmıyorum. Parfümde çiçekler fazlasıyla dominant. Oriental bir hava da sezemedim.

    Üst notalar: Mandalina, lavanta, siyah üzüm, portakal yaprağı esansı
    Orta notalar: Yasemin, lavanta, portakal çiçeği
    Dip notalar: Vanilya, sedir ağacı, ambergris, misk

    Tahmin ettiğim kadarıyla, hem üst hem orta notalarda kullanılan lavantanın, çiçeklerle ve meyve (siyah üzüm) ile harmanlanarak, kokuya aromatik bir hava verilmesi amaçlanmış. Ancak ilginç bir şekilde lavantayı hissetmekte çok zorlandım. Kokuyu ilk denediğimde hissettiğim en baskın nota, portakal çiçeği oldu (aslında ben -neroli/portakal çiçeği esansı- sanmıştım ama değilmiş)
    Daha sonra yasemin ve hafif bir tatlılık hissettim. Bu tatlılık hem vanilyadan, hem de siyah üzümden geliyor olabilir. Ama parfümün tüm notaları o kadar güzel harmanlanmış ki, tatlılık vanilyadan mı geliyor, siyah üzümden mi, yoksa bir yerlere ılık bir neroli mi saklanmış anlaşılamıyor.

    Yorumlarda, parfümü maskülen bulan kullanıcılar olduğunu okudum. Ancak ben bu kadar tipik bir beyaz çiçek buketini bir erkeğin üstünde taşımak isteyeceğini düşünmüyorum.

    Başlangıçtan beri, notaların içinde en baskın olanı portakal çiçeği ve vanilya ile harika şekilde dans ediyor. Vanilyadan (ya da belki de siyah üzümden de) gelen tatlımsılık parfümü asla "tatlı, şekerli" bir parfüm yapmıyor.

    Sadece dümdüz bir floral olmaktan kurtarıyor. Ayrıca sabunsu olmaktan da..

    Dip notalardaki sedir, ambergris ve misk de parfümü oturaklı, karakterli bir hale sokuyor.

    7-8 saat önce bileğime ve trikoma sıktığım parfüm, kalıcılığından hiçbirşey yitirmeden hala orada.

    Kalıcılık: Üst düzey
    Sila: Ortalamanın üstü

    Eğer floral parfüm arayışındaysanız, son zamanlarda denediğim bu kategorideki en iyi parfümlerden. Her ortama uyabilecek bir yapısı var. Yazın sizi boğmayacak kadar hafif, kışın ise size keyif verecek kadar ılık. İçeriklerin kalitesi çok net hissediliyor. Her ne kadar full bir şişe almayı düşünmesem de, harcanan emeğin boşa gitmediği, tüm notaların ustaca harmanlandığı, çok güzel bir parfüm.

    Benden tam not aldı. Tutulduğunu da düşünüyorum, şimdi yakında L'Absolu, Libre Intense, Eau de Libre falan gelirse şaşırmayın :-)


    Click image for larger version  Name:	ysl-libre-page_pt1.jpg Views:	0 Size:	92.9 KB ID:	147795








  • #2
    Bu sene çıkan dikkat çeken 3 bayan designer parfümünden biri. (Diğerleri Lancome Idol ve Givenchy L'interdit) 3 ünüde koklamış biri olarak L'interditi diğer ikisinden bir adım önde görüyorum. Ama genel anlamıyla baktığımız zaman üçününde beyaz çiçekleri baz aldığını görüyoruz.

    Keyifli bir inceleme ve yorum olmuş sevgili Minty kalemine burnuna sağlık.

    Birde senden Narciso Pure Musc yorumu bekliyorum. Yine bu sene çıkan bayan favori parfümlerimden biri.

    Yorum


    • #3
      matrai Tesekkurler Inan Pure Musc listemdeydi! Takipte kalın

      Yorum


      • #4
        Son dönemin en popüler parfümlerinden biri Libre sanırım. Bir şekilde olmadık yerlerde karşıma çıkıyor. Bu keyifli ve bilgilendirici yorum meraklıları için ustaca yazılmış. Kalemine ve tabi ki burnuna sağlık Minty
        estefanyen

        Yorum


        • #5
          Elinize kaleminize saglık. Libreyi denedim erkek kullanımına hiç uygun değil bence de ama açılışındaki lavanta erkek parfümü gibi açılınca kafa karıştırıyor diye düşünüyorum

          Yorum


          • #6
            Ben de bu parfümü meyveli-çiçeksi grubunda görüyorum. Orta faza doğru Nomade ile benzeşiyorlar; Givenchy Interdit'le de benzer bir havaları var. Bunları 3 kızkardeş gibi kodlamışım zihnimde

            Yorum

            İşleniyor...
            X