Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Rasasi Daarej, Al Wisam Day, Hawas yorumlari

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rasasi Daarej, Al Wisam Day, Hawas yorumlari

    Test edip siselerine sahip oldugum Daarej, Hawas ve son olarak Al Wisam Day koleksiyonuma eklendi. Ilgilenenler icin her biri icin yorum yapmak istedim.

    Rasasi Daarej: Uretimi durdurulmus ve ebay gibi sitelerde 250-300 dolara alici bulan Valentino V parfumunun klonlanmis hali diye bilinir. Ben valentino V uretimi varken kullanmis birisi olarak benzerligini kesinlikle onayliyorum. Parfum bayanlar tarafindan cok begenilen bir parfum, hafif sekerli ama seker orani cok iyi ayarlanmis. Cok cok cok hafif pudramsi bir tarafi var, seftali ve meyvemsi aromatik bir parfum. Genelde meyvemsi aromatik kokular daha cok genc yas gruba hitap eden cinsten ama bu parfum oyle degil. Hatta tam aksine 16-25 yas araliginda bu parfum pek etkili olmaz diye dusunuyorum, daha cok kariyer sahibi, 30 yas ustu insanlar icin muhtesem bir secim olur. Cok farkli bir kokusu var. bugune kadar herhalde 400-450 parfum kullanmisimdir ama zamaninda kullandigim Valentino Vve bu parfum gibi bir parfum hic koklamadim kullanmadim. Yani siktiginizda haa bu parfum suna benziyor buna benziyor diyebileceginiz tek bir parfum dahi yok. One million gibi bagira bagira ben buradayim diyen cinsten bir koku dagilimi yok, oyle evi kaplayan bir koku bulutu beklemeyin. 1-2 m civarinizda insanlar cok cok rahat alirlar kokuyu 3 saat boyunca sonrasinda tene yapisiyor. Kaliciligi yaklasik 8-9 saat. Mevsim olarak her mevsime uygun aslinda gunduz gece farketmez ama sanki kis aylarinda cok cok daha etkili olur gibi. Takim elbise de giyseniz, kot ve tshirt de giyseniz iki tarza da uygun. Valentino V 250-300 dolar edecek bir parfum mu? Kesinlikle hayir ama bugun uretimi olsa ve fiyati diger valentino parfumler gibi 650-700 tl araliginda olsa kesin tekrar tekrar alirim. Dolayisi ile rasasi cok daha uygun fiyata iyi bir alternatif oluyor.

    Rasasi Hawas: Invictus 2016 batch(puslu sise) klonlanmis hali diye bilinir. Invictus 2016 batch hic kullanmadim ama su an bulunan invictus aqua parfumu ile acilisi tamamen ayni diyebilirim. Yaklasik yarim saat sonra invictus havasi geciyor ve baska bir hal aliyor. Daha cok yesil notalar on plana cikiyor, invictus’dan daha sekerli bir hal aliyor. Meyvemsi, yesil, sekerli ve sabun havasinda bir koku olusuyor. Orta notalarda cok az creed green irish tweed’e benziyor. Green irish tweed’in gencler icin olan versiyonu olarak dusunulebilir. Acikcasi beni wow eden bir yani hic olmadi ve kokladiginizda bunun gibi belki 30 tane parfum koklamisimdir dersiniz, yani oyle ozel degisik bir koku degil. Genel olarak daha cok 18-25 yas araligina cok uygun bir parfum. 30-35 yasinda birisinde bu koku cok basit ve ucuz kacar diye dusunuyorum. Kaliciligi benim tenimde 5-6 saat. Her denememde 1-1,5 saat kadar dagilim performansi aldim sonrasinda tamamen tene yapisan bir hal aldi. Ancak burnunuzu siktiginiz yere yapistirmaniz lazim kokuyu almak icin. Zaten invictus’u da pek sevmeyen birisi olarak bu rasasi koleksiyonumda tamamen son sirada diyebilirim.

    Rasasi Al Wisam Day: Creed Silver Mountain Water’in klonlanmis hali bir parfumdur. Bende 5-6 tane Creed Silver Mountain water tester vardi ve 1 hafta boyunca deneme firsatim oldu.Rasasi’de gul kokusunu aliyorsunuz ama feminen bir gul kokusu degil asla. Kaldi ki ben gul kokusunu pek sevmem ama bu parfumde gul tam aksine hosunuza gidiyor. Keskin bir acilisi var, hem fresh hem baharatli, odunsu ve kremamsi vanilyali bir acilisi var. 2 gun kullandim ve bir cok kisisen ovgu aldim hatta ismini not edenler oldu. En buyuk ozelligi kesinlikle imza parfum kullanimina uygun olmasi. Her mevsim kullanima uygun ve her turlu ortama musait bir kullanimi var. 30-35 yas ustu kullananlar ekstra bir ovgu alabilir cunku farkli ve nis parfum havasi var. Kaliciligi 8-9 saat arasinda. Koku dagilimi oldukca iyi ozellikle ilk 1 saat tum odayi dolduran bir yapisi var, sonraki 1-2 saat cevrenizdeki herkes alir kokuyu ve sonrasinda tene yapisiyor. Bu parfumun satisi ulkemizde olmadigi icin gidin su fiyata alin diyemiyorum ama dubai’den tanidiginiz varsa zaten oradaki fiyati 25 dolar civarinda, siparis verin, pisman olmazsiniz. Bu parfum varken creed smw alir miyim? Sanmiyorum, cunku hemen hemen ayni ve hatta kaliciligi creed’den cok cok daha iyi. Bu parfumun bir de gece versiyonu var yani day ve digeri de night sanirim. Gece olan versiyonu bunun agir versiyonu gibi dusunmeyin, tamamen baska bir koku. Daha cok oud agirlikli agir bir kokusu var. Denedim ama cok fazla test etmedigim icin ayrintili bir yorum yapmak istemedim.

    Genel olarak toparlayacak olursam birinci siraya daarej, ikinci siraya al wisam ve son olarak hawas’i sayabilirim. Eger bir cok parfum deneyip kullanmis biriyseniz kesinlikle daarej’i denemenizi tavsiye ederim. Takim giyinip ofise giderken, spora giderken, haftasonu nereye giderseniz gidin, gece klubu de dahil hic zorlanmayayim bir seyler kullanip cikayim disariya diyorsaniz al wisam kesinlikle birinci sirada yer alir. Yazin havuza inerken, plaja giderken, yuruyus yaparken sort tshirt terlik ile kolayca kullanabileceginiz bir parfum ariyorsaniz hawas iyi bir tercih olacaktir.

  • #2
    Çok güzel bir yazı ..

    Hem de ihmal edilen arabic ler .hakkında bir kaç kelam ..(tabii bana göre)

    OK..Güzel elinize sağlık....

    Yorum

    İşleniyor...
    X