Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Laurent Mazzone Black Oud Extreme Amber

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Laurent Mazzone Black Oud Extreme Amber

    Click image for larger version

Name:	Black Oud Extreme Amber.jpg
Views:	699
Size:	63.5 KB
ID:	137942

    Bir parfümün başrol oyuncusu tütsülü bir amber olunca bende yelkenler suya iniyor. Bu zamana kadar tütsü ve amber birleşiminden çıkan kötü bir işe rastlamadım desem yeridir. Ya benim bu iki notanın birleşimine karşı zaafım var ya da gerçekten bu kombin en başarılı olan birleşim.

    Laurent Mazzone markasının geçtiğimiz yıl çıkarttığı Extreme serisinin iki üyesinden biri. Bir diğeri olan Ultimate Seduction Extreme Oud u geçtiğimiz gün yorumamıştım. Her zaman olduğu gibi assolisti sona sakladım. Şimdi Black Ood Extreme Amber'e biraz daha yakından bakalım.

    Öncelikle LM Black Oud ile hemen hemen benzerlikleri yok diyebilirim. Kısaca betimleyecek olursak. Tütsülü ve reçinemsi bir bir tatlılığa sahip hafif kirli amberin, yine hem ufak ufak kirlilik hemde seksilik katan animalik notalarla birleşiminden ortaya çıkan üstdüzey bir amber parfümü. Tarz ve koku olarak Ambra Mediterranea oldukça benziyor. .Hatta ilk kokladığım zaman ayırt etmekte güçlük çeksemde Ambra Mediterraneanın biraz daha kirli ve karanlık yapılısı olarak tanımlayabilirim.Tamam şapkadan tavşan çıkartan bir parfüm değil, özgünde değil ama gittiği tarzda bir farklılık yapan bir çalışma

    Daha detaylı inceleyecek olursak:

    Açılışında kısa bir süre sıcak ve kuru baharatların yoğunluğunda karanlık hisiyatın sizi karşıladığı hemen akabinde isli bir tütsü ve ona eşlik eden reçinemsi, sıcak amberin parfümün belkemiğini oluşturduğu kunduzyağı ve civetin animaliklikten çok amber ve tütsüye oldukça çekici ve seksi bir hava kattığı, odunsu notalarla beraber balzamik, kremsi bir havada ile ilerleyen Laurent Mazzone yapımı enfes bir amber parfümü. Hatta notalarda açıklanmasa bile ben bu parfümün içinde mür, benzoin gibi balzamik notaları hissettim. Tabi başka notaların birleşimden bana bu hissiyatta gelmiş olabilir.

    Bu tarzı seven forumda bir çok arkadaşım olsa da kesinlikle beğeneceğine inandığım Medea ve caliban nın bu parfümü mutlaka denenecekler listasine almasını tavsiye ediyorum.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça iyi. Extrait bir parfümden de beklenti zaten bu yönde. İçinde bulundurduğu sıcak notalar dolayısı ile serin sonbahar ve kış, bu parfüm için en ideal zamanlar. Notalarına bakınca göz korkutan bir parfüm olsa da, kadife yumuşaklığında ve çoğunluğun beğeneceği tarzda.

    Sanırım Laurent Mazzone'nin bundan sonraki çıkacak işlerini daha yakından takip edeceğim. Çünkü bu iki parfümüde oldukça sağlam ve beklentimin üzerinde çıktı. Yükselen markalar arasına benim gözümde adını yazdırdı.

  • #2
    Overture spliti beklemekle beraber bunu da not ettim abi teşekkürler

    Yorum


    • #3
      Deneyelim tabii

      Yorum

      İşleniyor...
      X