Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlian Cuir İntense

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlian Cuir İntense

    Click image for larger version  Name:	Guerlain Cuir İntense.jpg Views:	0 Size:	55.1 KB ID:	137047

    Guerlain'in hem ulaşılabilirlik hemde kalite anlamında en ulaşılabilir özel serilerinden olan Les Absolus D'Orient'in bu yıl içinde çıkan yeni üyesi Cuir İntense deri severlere gerçek deri parfümünü deneyimlemek için üretilmiş bir cevher.

    Geçtiğimiz aylarda Minty ve Medea ile istanbul'da buluştuğumuzda Beymen ziyareti de yapmıştık. Özellikle yeni çıkan parfümleri deneyimlerken ilgimizi en çok çeken Guerlain Cuir intense olmuştu. Ama havaların bu parfümü tam anlamıyla deneyimlemek için elverişli olmamasından dolayı havaların biraz daha serinlediği sonbahar aylarına bırakmıştım detaylı incelemeyi.

    Guerlian Cuir intense genel hatlarıyla bakacak olursak yeni tabaklanmış ham deriden gelen sert ve animalik kokunun tütünden gelen odunsuluk ile önce kuru ve sert havada ilerlmesi, daha sonra kremsilik veren beyaz çiçeklerle dengelenmesi dip notalarda da yine kremsilik katan odunsularla devam ettiği kirlilik ve karanlık hissiyatının yanında kremsilik de barındıran oldukça başarılı bir odunsu deri parfümü.

    Parfümde çok büyük değişimler gözlemlenmiyor sadece ilk baştaki sert kirli hava orta notalardan itibaren çiçeksilerin yardımıyla biraz daha törpüleniyor. Her daim deriden gelen animaliklik baskın olarak kendini hissettiriyor. Deri kullanımı oldukça farklı olmakla beraber en fazla ADP Colonia Leather ile benzerlik taşıyor.

    Hani deri gibi deri parfümü istiyorum diyorsanız mutlaka deneyimlenmeniz gereken parfümlerin en başlarında yer alıyor. 2019 yılı içerisinde çıkan parfümler içerisinde de kesinlikle baş sıralara oynayacak kadar iddialı bir parfüm Cuir İntense.

    Kullanımı kolay değil kesinlikle belli bir parfüm tecrübesine sahip olmak gerekiyor. Ya sev, ya terket dediğimiz zorluk seviyesi yüksek parfümlerden bir tanesi. Sentetikliğin hemen hemen hiç olmadığı, hammadde kalitesi ile göz kamaştıran ve benzerine zor rastlayacağınız kadar özgün bir parfüm Cuir intense.

    Kullanım yaşından ziyade, kesinlikle parfüm tecrübesi isteyen, bu tecrübe olduktan sonra hem erkek hemde bayanların kullanabileceğini düşündüğüm bir parfüm. Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça yüksek etrafınızdaki tüm parfümleri domine edebilecek kadar performanslı bir parfüm. Ofis ortamı gibi kapalı alanlardan ziyade açık ve esintili havalarda daha kullanılabilir olacaktır. Tam bir sonbahar kış parfümü.

    800-900 TL bandında bulabileceğiniz parfüm bu fiyat skalasında alınabilecek en kaliteli parfümlerden bir tanesi. Aslında fiyat olarak tam bir niche segmentinde olmayan Les Absolus D'Orient' serisi içerisinde bir çok niche parfümden daha kaliteli, daha oturaklı, daha derin...
    Son Düzenleme matrai; 30-09-19, 18:58. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Çoğu kişinin mazotumsu bir koku olarak tanımlamasına rağmen ben bu kokuyu çiçeklerle süslenmiş bir deri olarak kaymak kıvamında yorumluyorum. Ciddi anlamda şu ana kadar kokladığım en naif deri kokularından biri olmuş. İlk yarım saati belki alışmakla geçebilir fakat sonrası şahane. Yılda sadece kendim için en fazla 2-3 defa kullanırım bu kokuyu ama her kullanışımda da mest olurum. Şişeli alsam heralde bir ömür yeterli gelir

    Yorum


    • #3
      Bende splitden dekant almıstım ilk denememde pek hoşlanmadığımı söyleyebilirim. Kesinlikle tecrübe istiyen bir parfüm. Dekantı elimde tutucam yavaş yavaş tecrübelendikçe belki severim.

      Yorum


      • #4
        Cuir intense kesinlikle çok kaliteli rafineli dolgun bir parfüm İstanbulda denemiştim baya beğendim
        Bu parfüm benim için kesinlikle mesleğimi yansıtıyor
        kapalı alanda yumuşak deri ayakkabıların ve kösele tabanın birleşimiyle olan bir kokusu var

        Yorum

        İşleniyor...
        X