Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Byredo Accord Oud

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Byredo Accord Oud

    Click image for larger version

Name:	Byredo Accord Oud.jpg
Views:	1286
Size:	28.4 KB
ID:	136010

    Byredo markası genel olarak giyilebilirliği yüksek parfümler yapan kendini niche olarak sınıflandıran ama bana kalırsa niche ile designer arasında konumlanmış bir marka.

    En bilinen ve sevilen parfümleri Bal d'afrique ve Pulp ile adını duyuran marka ulaşılabilirliği en yüksek olan niche markalardan bir tanesi. Bizim ülkemizde de resmi olarak mağazalarda satılan fakat Pulp harici sevilen ve kullanımı kolay olan parfümlerinde performans sorunları yaşandığından bizim Türk kullanıcı kitlesi tarafından benimsenemeyen bir parfümevi.

    İşte bu parfümevinin yine en fazla sevilen ve beğenilen parfümlerinden biri olan Accord Oudu bir incelemeye alalım. Merak edenleri için dilimiz döndüğünce anlatalım.


    Accord Oud genel tanımını yapacak olursam; böğürtlenli, vernikli çıra kokusu diyebilirim. Odunsuluğun baştan sona hakim olduğu, pek yumuşak kokulu parfümler sınıfına sokamayacak olsam da hatta safran kullanımından dolayı zaman zaman keskin , acımtrak bir havası olmasından dolayı bazı yerlerinde zorlayıcı olsa da parfüm tam anlamıyla oturduktan sonra genel beğeniye ve unisex kullanıma uygun bir parfüm oluyor diyebilirim.

    İlk sıktığınız anda alabildiğiniz tek koku acımsı bir safran ve bu safrana yine acı yönüyle eşlik eden adaçayı ve turunçgil kabukları. Açılış biraz sakinleşmeye başladığında bu sefer kekremsi ve hafif ekşi ve doğal kullanılmış böğürtlenin kokusu safranla beraber ilginç bir profil yaratıyor. İşte bu anda parfüm sanki birşeyler çıkaracak diyorsunuz. Orta notaların başlarında klasik deri, safran ve meyve birlikteliği size Tuscan Leather'in daha yoğun ve karanlık halinin izlenimini kafanızda canlandırsa da yine bu havaya uygun kullanılmış rom ve oud eklendiğinde bu sefer Oud wood sınıfına kaymaya başlıyor. Yani öyle bir şey ki Tuscan Leather ile Oud Wood bir şişede karıştırılmış ve size sunulmuş gibi kafası bir hayli karışık. Acaba hangi tarafı seçecek diye beklerken orta notalar tam anlamıyla oturmaya başladığında safranın o keskin, buruk ve acımsı yapısı parfümün yakasını bırakıp geri plana çekiliyor. Geriye tütsülü hatta dumansı bir deri ile tatlımsı böğürtlen ve sentetik bir oud kalıyor. Böğürtlen ve oud sonradan sahneye çıkan assolist gibi rom desteğiyle havayı bir hayli değiştiriyor. Bu kısım artık parfümün kalbini oluşturuyor ve baştaki zorlayıcı ve maskülene kayan parfümün yerini unisex hatta böğürtlen notasının kullanımından ve baskınlığından dolayı feminen tarafa bir tık yakın bir parfüm alıyor. Dip notalarında rom ve miskle kremsileşmiş bir paçuli ile tene veda ediyor.

    Parfümün tek eleştireceğim noktası her Byredo parfümünde olduğu gibi ''şimdi birşeyler olacak sanki'' deyip hiç bir şey olmaması. Birşeyler havada ve eksik kalıyor. O niche parfüm hissiyatını bana bir türlü geçiremiyor. Bu sefer o havaya baya bir yaklaştı ama yine olmadı.

    İki arada bir derede bırakan parfümlerden biri oldu Accord Oud. İyi ama daha iyisi olabilirdi dediğim parfümlerden. Tarzını ben beğendim ara ara kullanacağım parfümlerden biri oldu kendisi.

    Özellikle sonbahar hatta havaların iyiden iyiye soğumadığı kasım aralık ayları kullanım için oldukça ideal. Kapalı ortamlarda kullanımında dozajlamaya dikkat edilmesi gerekn benm için açık ortamlarda rüzgarla beraber kokusunun yayılması ve kendini hissettirmesi daha güzel olacak bir parfüm. Kullanım olarak 30 yaş ve üzeri hem bay hemde bayana yakışacağını düşünüyorum.

    Kalıcılığı oldukça iyi, farkedilirliği ilk 1 saat çok güçlü zamanla tene yaklaşıyor. Bu anlamda performansı son derece iyi diyebilirim.

  • #2
    Bu Byredo markasına bir türlü ısınamadım gitti. Sadece performans dert değil o kokuların hiçbiri o fiyatları hak etmiyor ya da bana çok tekdüze ve sıradan geliyor. İncelemenizi okuyunca şu kokuyu bir deneyip koklayasım geldi ama kokuyu seversem dekant almaktan öteye gideceğimi yine sanmıyorum.

    Yorum


    • #3
      Elinize sağlık hocam. Elimde 2012 batch bir şişe mevcut. Güncel batchlerden daha koyu sıvısı. Daha sarımsı diyebilirim. Benim çok beğendiğim bir deri yorumu. Özellikle temiz bir hava veriyor ve çok canlı. Aynı za manda lüks kokuyor. Günlük kullanıma çok uygun olmasa da bence bulunması gerekenlerden.

      VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • #4
        Çok güzel anlatmışsınız hocam elinize sağlık. Benim son zamanlarda denediğim en iyi kokulardan biri. Sürekli şaşırtan ve enteresan geçişleri olan bir parfüm. Şu anda Beymen'de bile bulunmuyor malesef.

        Yorum


        • #5
          İlk kokladığımda şişeli almıştım ama bir bayanın üstünde düşünemiyorum.

          Yorum


          • cctaymaz
            cctaymaz Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben de almak istedim ama malesef bulamadım Gerçekten öyle bir his uyandırıyor. Bu benim olmalı diye aklını yiyor insanın. Performansı da ortalamanın üzerinde. Çok iyi olmasa bile en azından farklı bir koku bence.

          • Marmaris büfe
            Marmaris büfe Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Aynen bencede çok farklı, incelemedeki gibi kuru çıra mı yada yeni kesilmiş bir kereste mi.? Odunsuluk hissiyatı çok başarılı.

        • #6
          Küçük bir sample kullanmıştım ve begenmiştim ama yeniden denemek lazım baya uzun zaman oldu

          Yorum

          İşleniyor...
          X