Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hermes - Elixir Des Merveilles

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hermes - Elixir Des Merveilles

    Hermes "Merveilles" serisi, daha doğrusu Eau Des Merveilles flankerlerinin neredeyse hepsinin birbirinden güzel olması, adeta niche parfüm nitelikleri taşıması, sunumu, şişeleri, herşeyiyle beni çok etkilemiştir.

    2004'te çıkan Eau Des Merveilles başarılı olmuştu, ancak daha sonra Jean-Claude Ellena sahneyi aldı! Ve başarıyı daha da artırdı.

    -Ve 2006'da çok sevdiğim "Elixir Des Merveilles" yaratıldı.
    -Ardından 2010'da Eau Claire Des Merveilles,
    -2012'de ise L'Ambre des Merveilles çıktı.

    Ellena tarafından yaratılmış "Merveilles" parfümlerinin daha çok ilgimi çektiğini, kendime daha yakın bulduğumu belirtmeliyim.

    Bugün bana eşlik eden "Elixir Des Merveilles" hakkında incelemelerimden bahsedeceğim.

    Parfüm flanker özellikleri taşıyor, ilk parfümden tamamen farklı birşey yaratıldığını söyleyemeyeceğim. Ancak, "Elixir" kat kat daha zengin, adeta birbirleriyle danseden farklı farklı notaların harika bir uyumu.

    Parfümdeki notalar:
    Portakal kabuğu, Peru balsamı (bir ağaçtan elde edilen esans), Siyam reçinesi, amber, sandal ağacı, sedir, meşe, vanilya, tonka, paçuli, tütsü ve karamel.

    Parfümün açılışında ilk hissettiğim nota portakal kabuğu, ancak acımsı ya da tipik fresh bir turunçgil havası veren yapıda değil. Binbir türlü balsamla, recineyle, amberle, tonka ile bütünleşmiş ve utangaç bir karamele bulanmış, çok farklı bir portakal. Bu hissiyat harika, çünkü çok kullanılan bir notanın nasıl bu kadar farklı da kullanılabileceğine şahitlik etmek bir parfümsever için güzel bir his.

    Parfüm tende oturdukça, portakal kabuğu notası hala kendini belli etmeye devam ederken, odunsu notalar, sandal ağacı ile karamelin harika bir şekilde kremsi bir havada bütünleşmesi en çok hissettiğim notalar. Tabii karamelin burada "gourmand" bir hava vermediğini ve çok dozunda kullanıldığını söylemeliyim, bu "tatlı" bir parfüm değil.

    Paculi ve tütsü bana çok belirgin gelmedi.

    Sonuç olarak, portakal kabuğunu merkeze koyarak, etrafında çeşit çeşit reçine/balsamlarla, odunsu notalarla, tonka/sandal ağacı/karamelle, adeta dans ettiren ve bize güzel bir show sunan Ellena'ya teşekkürler.

    Sürdüğümde bileğimi koklamaktan kendimi alamadığım parfümlerden :-)

    P.S. Parfüm unisex kullanıma gayet uygun bence.

    Click image for larger version  Name:	Ekran Resmi 2019-08-01 09.03.01.png Views:	1 Size:	408.0 KB ID:	133681

  • #2
    Ben Eau Des Merveilles i daha çok seviyorum.Daha fresh ,daha özgür hissettiren bir kokusu var bence.Elixir de portakal kokusu çok yoğun ama tabi ki hepsi de harika parfümler.Çok özgün,farklı bir havaları var.Ayrıca Elixir ve L’ambre nin kokusu klasiğe göre çok daha iyi.Eau Des Merveille i çok sevmeme rağmen üzerimde bir süre sonra çok yoğun hissedemiyorum .

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Libra Katılıyorum, Elixir ve L'Ambre daha performansı yüksek kokular, sanırım Eau Des Merveilles EDT olarak üretilmişti, sebep o olabailir.

    • Libra
      Libra Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kalıcılığı yazacağıma kokusu yazmışım☺️Evet,Eau Des Merveilles EDT olduğu için daha az kalıcı.Keşke onun EDP si olsaydı.Elixir bana tam aynı hissi vermiyor.

  • #3
    Bu parfümde tuzlu bir hissiyatta var hatta ben çoğu kişinin aksine tuzlu portakal yakıştırması yapıyorum. ama bu tuzluluk hissiyatının nerden geldiğini çözebilmiş değilim. Her ne olursa olsun gerçekten Ellena ustalığının sergilendiği ve Unisex kullanımada bence son derece uygun enfes bir parfüm.

    Kalemine burnuna sağlık Minty

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      matrai teşekkür ederim :-) tuzlu hissiyat kısmını senden de duyduğuma şaşırdım, çünkü bu kokuda da, ama daha çok L'Ambre Des Merveilles olanında o tuzlu hissiyatı ben de cok net hissediyorum. Hangi notadan kaynaklandığını çözemedim.

    • sunshine
      sunshine Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty ah o tuzlu hissiyat.... Doğum sonrası asla kullanamadığım parfümlerden. Bir de Hermes Apres la Mousson var :/ Hamileyken sadece bunları kullanabiliyorken, sonrası kullanamamak ... Çok değişik. Ama midem kaldırmıyor.

    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty aa evet Apres Le Mousson hikayesini hatırladım :-) demek ki Hermes "tuzlu" hissiyat veren, tam da tanımlayamadığımız bir içerik kullanıyor bazı parfümlerde, içeriğinde tuz olduğu açıklanmış olan birçok parfümden bile daha belirgin :-)

  • #4
    Şişesinden, renginden kokusuna kadar muhteşem bulduğum ilk koklayışta bayıldığım bir parfüm.. Ne güzel anlatmışsın içim çekti resmen Keyifle kullan Minty
    estefanyen

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      ali Teşekkür ederim Ali, gerçekten alkışı hakeden çok özenilmiş bir çalışma.. Her anlamda.. Dekantımla bir süre daha mutluyuz, ama koca bir 100 ml iyi olurdu :-))))))

  • #5
    Ben şahane b' makyaj efekti de alıyorum bundan. Sana da geliyor mu Minty ? Yazdıklarının altına imzamı atarım ayrıca. Kısa ve net özet.

    Portakala bakış açımı Terre ile değiştirmişti bu adam. Nereye portakal koysa dalarım...
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederiim :-))

      Kesinlikle Lagerfeld !! Özellikle belli bir süreden sonra.. Hatta şu cümleyi yazarken kastettiğim şey makyaj efektine benzer birşeydi.
      "Parfüm tende oturdukça, portakal kabuğu notası hala kendini belli etmeye devam ederken, odunsu notalar, sandal ağacı ile karamelin harika bir şekilde, kremsi bir havada bütünleşmesi en çok hissettiğim notalar. "

      Ve evet, Ellena portakal konusunda kendini aşmış, Terre ile başka portakal, Elixir Des Merveilles ile başka bir portakal. Yetenek bu olsa gerek!

    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty Kesinlikle. İşte o kısım atkılarda ve kazaklarda karşı koyulamaz bi' şeye dönüşüyor. Günlerce yıkamadan giydiklerim var.
      Şüphesiz litrelerce stoklanası bi' parfüm bu.

  • #6
    Serinin tamamı çok etkileyici. Bir portakal nasıl bu kadar iyi işlenir? Nasıl bu kadar kalıcı olabilir? EDT olan Eau des Marveilles günlük kullanıma da uygun, daha hafif ama yine çok kaliteli. Teşekkürler Minty.

    Yorum


    • #7
      çok özel bir parfüm ya, tapılası, eli ayağı öpülesi bi şey ben tuz filan alamıyorum hatta baya reçineli portakallı kurabiye gibi bi tat alıyorum. <3
      hermesin amber serisindeki en katmanlı ve karakterli koku

      Yorum


      • #8
        Bunun yeni şişesini deneyen varmı ? Koku değişmiş pudra notaları eklenmiş diyorlar.

        Yorum


        • #9
          Orjinal yazı sahibi: Burakkk View Post
          Bunun yeni şişesini deneyen varmı ? Koku değişmiş pudra notaları eklenmiş diyorlar.
          aaaa varmı bunda reformulasyon? yada hangi versiyonunda var elixir mi yoksa eau de mervillesdemi?? bende merak ettim şimdi...

          Yorum

          İşleniyor...
          X