Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Isabey Sir Gallahad

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Isabey Sir Gallahad



    Isabey Paris, 1924 yılında Baron Henry James de Rothschild tarafından kurulmuş olup, “Isabey” adı, tanınmış minyatürcü Fransız ressam Jean-Baptiste Isabey'den esinlenmiştir.

    Click image for larger version

Name:	Jean-Baptiste_Isabey_with_his_daughter_(François_Gérard_1795).jpg
Views:	94
Size:	149.9 KB
ID:	133083
    Isabey Kızı ile birlikte 1795


    Tarihsel olaylar nedeniyle, Isabey 1941'de kapılarını kapatan Isabey, 1999'dan bu yana, Panouge şirketi tarafından yeniden üretime başlatıldı. Şu anda piyasada 12 adet parfümü mevcuttur.


    İncelemeye konu parfüm Sir Galahad ise 2017 yılında piyasaya sürülmüş olup Jean Jacquesve Catherine Selig tarafından tasarlanmış. For men, erkek olarak açıklanmış ama bence unisex kullanıma daha uygun hatta feminen olarak daha baskın geldi. Tütün ve amber alttan desteği gayet hoş. Performans ile slajı gayet yeterli seviyede.

    Üst notalar: Safran, Mandalina (İtalyan), Gardenya

    Orta notalar: Gardenya, Yasemin, Olibanum

    Alt notalar: Tütün, Vetiver, Amber

    Click image for larger version

Name:	Sir_Galahad_(Watts).jpg
Views:	68
Size:	65.3 KB
ID:	133084

    Sir Galahad, Kral Arthur efsanesinde bulunan yuvarlak masa şövalyelerindendir, ayrıca Arthur efsanesinde önemli bir yer olan kutsal kâse görevinde yer almış üç şövalyeden birisidir. Galahad, onuru ile ün salmış olan ve yuvarlak masada en çok söz sahibi olarak bilinen Sir Lancelot'un Elaine of Corbenic'dan olma çocuğudur. Sir Galahad, Arthur efsanesinde ilk defa Holy Grail yani kutsal kâse görevinde görülmüştür. Bazı anlatılanlara göre Lancelot'un isminin Galahad olduğunu ve küçük yaşta ismini değiştirerek şimdiki ismini aldığı söylenmektedir. Bundan dolayı Galahad'ın annesi Elaine de kendi oğluna Lancelot'un gerçek ismini vermiştir. Efsanede bulunan tehlikeli sandalye, Merlin'in yuvarlak masada sürekli boş bıraktığı bir sandalyedir ve Kutsal kâse görevinde başarılı olacak bir şövalyenin bu koltuğa oturacağını söylemiştir. Bu olayın İsa'nın doğumundan 454 sene sonra olacağı efsane olarak dilden dile dolaşmıştır. Sir Galahad'ın kutsal kâseyi bulduktan sonra bu sandalyeye oturduğunu ve bu olayın İsa'nın doğumundan tam 454 sonra olduğu rivayet edilmektedir. Kutsal kâse Galahad'a göründüğünde yanında Aramatyalı Yusuf da vardır. Arthur öldükten sonra Sir Galahad ülkeyi yönetme fırsatı bulmuştur ve bu sırada Kutsal Kâseyi bir kez daha görmüştür. Sir Galahad'ın kutsal kâseyi bulduktan sonra görevinin bittiğini ve Tanrı'nın onu çağırdığını söylemiştir. Aramatyalı Yusuf'dan canını almasını istemiştir ve amacına ulaştığını söylemiştir. Aramatyalı Yusuf da kabul etmiş ve böylece Sir Galahad ölmüştür. (bkz: Wikipedia)

  • #2
    Çoğu kişi feminen nüanslardan bahsetmiş, şunu belirtmeliyimki Dior Homme intense de ne kadar feminenlik varsa bu parfümde de o kadar feminenlik var. Bana kalırsa parfüm tam bir fransız zerafeti ve şıklığını taşıyor. Bir fransız parfümü nasıl olur nasıl kokar diye düşünüldüğü zaman verilecek en güzel cevaplardan bir tanesi İsabey Sir Gallahad. Benim gizli favorilerimden ve kullanmaktan keyif aldığım parfümlerden biri. Seviyorum kendisini ve denemeyenlerede tavsiye ediyorum.

    Yorum

    İşleniyor...
    X