Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hermes Un Jardin En Mediterranee (2008 Üretim Eski Formül)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hermes Un Jardin En Mediterranee (2008 Üretim Eski Formül)



    Hermes Un Jardin En Mediterranee 2008 Üretim Eski Formül

    Çıkış : 2003
    Parfümör : Jean-Claude Ellena
    Kullanım : Dört Mevsim (Bu Formül)

    1837 yılında Lüks Aksesuar üretimi amaçlı kurulan firma, 1951 yılı itibariyle parfüm dünyasına adım atmıştır. Giyim, aksesuar moda sektöründe devleşen firma aynı zamanda çok başarılı parfümörler ile çalışıp, sanatsal bir çok parfüme imza atmıştır. Bu parfümlerden Hermes in Tunus bahçelerinden ilham alınan serisinin 2003 çıkışlı üyesi Un Jardin En Mediterranee hakkında görüşlerimi paylaşmak istedim.

    Parfüm 2012 ye kadar devam eden eski turuncu sıvı formül. Parfümü ilk sıktığımda çok taze ve keyifli bir his veren narenciye içeriği ile beni karşılıyor. Çoğu kullanıcıda olduğu gibi başlangıç kaliteli olsada sıradan görülebilir ancak bu formüle özel olan şov kısmı daha sonra başlıyor.
    Orta notalara geçiş yaptıkça mükemmel taze baharatlar kombinasyonu ile karşılaşıyorum. Gerçekten muhteşem😊 Derinlerden İncir yaprağı bi süre sonra kavuşacağız der gibi. Taze baharatların keyfini yaşarken, aramıza katılan selvi ve dumansı olan kaliteli misk ile parfüm daha güzelleşiyor. Ardından devreye giren ardıç ağacı etikisi ile odunsu, dumansı baharatlı bir hal alan parfüm keyfe keyif katıyor. O kadar güzel ki güncel şeffaf sıvı versiyonunu kullanan biri olarak acaba farklı bir parfüm mü kullandım diye düşünüyorum 🤔 Güncel versiyonunda bu taze baharatlı ve miskli şov yok maalesef.
    Orta notaların sonlarına doğru artık zamanım geldi diyerek incir yaprağı kendini hissettirmeye başlıyor. Dumansı ve odunsu hissi kaybetmeden incir yaprağınında naif ama vurucu etkisi ile parfüm kendini tam anlamıyla tamamlıyor. Diplerde Çok hafiftende canlı çiçekler vurmaya başlasada dumansı baharatlı hissi hiç kaybetmeyen parfüm asla feminen kısma geçmiyor. Diplerden sonra çok değişmeyen parfüm aynı seyirde tene yaklaşıp, kullanıcısı ile vedalaşıyor.

    Genel olarak asla güncel hali ile kıyaslanmayacak niş kalitesinde bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Güncel versiyona göre yayılımı ve kalıcılığı çok başarılı hatta süper 😊
    Hermes Tunus Bahçelerinden ilham alınıp, sanatsal olarak ortaya çıkan bu parfümün İlham kaynağını gezmek ve deneyimlemek çok isterdim🤩

    Puanım : 9/10
    Cüneyt Akçetin

    Dip Not : Tecrübelerime göre parfümdeki baharatlı ve dumansı miskin soğuk havalarda daha baskın bir hal alıp, parfümün bu aylarda da kullanılabileceğini düşünüyorum.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Son Düzenleme Cakcetin; 11-06-19, 12:30. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Bu renk hususunun bir eski uretimden degil, zaman icersinde isik almasindan kaynakli oldugunu, 2008de aldigi sisenin gittikce koyulasmasindan sonra Hermes'le temasa gecip sisesini yenileten bir arkadasin da oldugu ilgili basenotes basligi

    http://www.basenotes.net/threads/220...r-s-your-juice

    Yorum


    • #3
      Renk konularına pek önem veren biri değilim, belki bir fikir verir diye yazıyorum: 2010 yılında aldığım Un Jardin en Méditerranée'nin 100 ml'lik şişesini 2012 yılına kadar kullandım ve sıvı rengi turuncu değildi, hiç koyulaşmadı. 2012 yılında Duty Free'den aldırdığım diğer şişe yakın zamanda bitti. Onun da sıvı rengi turuncu değildi, zaman içinde de bir koyulaşma görmedim. Yeni üretimleri hiç kullanmadım.

      Yorum


      • #4
        Bu seride Nil’de Buda başarılı parfümler tecrübe edilmesi gereken cinsten

        Yorum

        İşleniyor...
        X