Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Cartier Le Baiser Du Dragon EDT

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Cartier Le Baiser Du Dragon EDT

Cartier Le Baiser Du Dragon EDT

Çıkış : 2005
    Burun : Alberto Morillas
    Kullanım : Sonbahar gece ve gündüz, Kış gece ve gündüz

Genelde erkek parfümlerini yorumladığımı farkedince bu sefer en beğendiğim kadın kokusunu yorumlamak istedim.
    Son splitimde olan bu kokudan kendime 5ml referans koleksiyonuma aldım ama şişeyi neden almadığıma üzülüyorum.
    Başlangıçta çok kaliteli alışkın olmadığımız tarzda citrus ve ağaç kavunu birlikteliği kadifemsi ve biraz eski tip okul silgilerinin havasında keyif verici. Bu başlangıç için unisex rahatça diyebilirim. Daha sonrasında temel notası olan odunsu ve kalitesi çok yüksek vetiver devreye girmeye başlıyor. Hatta birazda hareketli sadece vetiver değilmiş gibi. İncelediğimde oryantal notalar açıklamasını okudum. Ancak araştırsamda bu oryantal notalarda içerik nedir bilgisini bulamadım. Algılarıma göre tahmin edersem gerçek olmasada kaliteli bir meşe yosunu ekstratı, misk ve paçulinin karışımı ile elde edilmiş bi oryantallik gibi. İlerleyen aşamada parfüm iris ve yasemin işbirliği ile çok kadınsı, sexy bir parfüm haline geliyor. Bu kısmıda çok hoş öyle bayık günümüz kadın kokuları gibi değil tam anlamıyla kendini bilen, kaliteli bir hayat ve parfüm bakışı olan bir kadının kokusu. Ne yalan söyleyim etrafımda olan bir kadının tek bu parfümü kullanmasını isteyip, bencillik yapabilirim
    Uzun süre bu etkileyici kadının kokusu devam ediyor ve benden puanları alıyor. Üretimi duran Parfüm edt versiyon olsada çok iyi yayılım ve kalıcığa sahip, şaşırtıcı.
    Genel olarak şunuda belirtmeliyim eski dönem Cartier kokularını hafife almayın arkadaşlar cidden çok sağlamlar. Eski versiyon Santos, Santos Sport ve Must koklayan ve şişelerini almaya hazırlanan biri olarak, kalite cidden çok iyi.

Genel Puanım : 9/10

Cüneyt Akçetin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Son Düzenleme Cakcetin; 28-04-19, 00:03. Tarafından yapıldı.

Ben badem likörü notası yüzünden merak etmiş ve aramıştım bu parfümü ama üretimi durmuştu bulunmuyordu maalesef. Şişesi de çok güzel.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rayiha
      Ben badem likörü notası yüzünden merak etmiş ve aramıştım bu parfümü ama üretimi durmuştu bulunmuyordu maalesef. Şişesi de çok güzel.
      Hocam bu edt versiyonu olduğu için Badem likörü notası bulunmuyor. 2003 yılında ilk çıkan EDP versiyonunda mevcut. Olurda bi yerde denk gelirseniz aklınızda bulunsun. Belki edt de yazılı oryantal notaların içinde vardır ama ben çok algılayamadım.

Yorum

• Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben de EdP diye yanlış hatırladığımı sanmıştım, farketmemişim EdT'sinin de olduğunu. Piyasada kısa süre kaldı herhalde, hakkında Fragrantica'da hiç yorum yapılmamış, belki siz ilk olursunuz

Bi' ara çok uygun bi' fiyata bulmuştum fakat hedefte başka bi' şey vardı.
      Kalemine sağlık Cüneyt hocam, keyifle kullanmanı diliyorum.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

Yorum

Benim de çok sevdiğim bir parfüm.hem edp hem de edt versiyonunu kullandım.birbirilerine çok benziyordu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lagerfeld
          Bi' ara çok uygun bi' fiyata bulmuştum fakat hedefte başka bi' şey vardı.
          Kalemine sağlık Cüneyt hocam, keyifle kullanmanı diliyorum.
          Elinizden böyle uyguna bulup sonrasında almadığımız neler neler kaçtı. Bu hobinin acı tatlı yanı bu
          Çok teşekkür ediyorum, sağolasın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: şerif23
            Benim de çok sevdiğim bir parfüm.hem edp hem de edt versiyonunu kullandım.birbirilerine çok benziyordu

EDP olanı denemedim ama EDT olanı daha kadınsı yorumları var, senin düşüncen nedir hocam ?

Yorum

Tekrar bir karşlaştırma yapayım cüneyt hocam.o zaman daha sağlıklı bir yorum yaparım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: şerif23
                Tekrar bir karşlaştırma yapayım cüneyt hocam.o zaman daha sağlıklı bir yorum yaparım

Tabi Şerafettin hocam düşüncelerini bekliyorum

Yorum

İşleniyor...
                X