Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Regalien Heart Of ROSE

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Regalien Heart Of ROSE

    Click image for larger version

Name:	Heart Of ROSE.jpg
Views:	417
Size:	215.9 KB
ID:	122978


    Regalien Lucky Collection dan ilk incelemeye alacağım parfüm Heart Of ROSE olacak.

    Ülkemiz kültürü açısından gül notası alışkın olduğumuz ve çoğunluğumuzun hayatında bir yerlerde gül suyu ile kesiştiği için nedense gül kokan parfümlere bir ön yargımız var. Gül parfümü denince nedense hemen hemen herkesin aklına bir defa gülsuyu gelir. Bu da kültürümüzün bize bilinç altına daha ufak yaşlarda yerleştirdiği bir olay buna yapabilecek bişeyimiz yok. Ama size en sevdiğiniz 10 parfümü sayın desem kesin arasında en az 1-2 tane gül üzerine kurulmuş olan parfüm vardır. İçeriğinde gül olan parfümlerse neredeyse listenizin yarısından fazlasını kapsayacak hale gelir.

    Parfüm sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan notalardan bir tanesidir gül. Ana temesı olabilir, içinde olup yardımcı oyuncu olabilir, ama oralarda biryerlerde çoğunlukla gül notası ile karşılaşırız. Özellikle oud ve paçuli ile oldukça güzel bir ikili oluştururlar. Farklı notalarla kullanımı da vardır gül notasının ama çoğunlukla riske girilmez bilindik ve tutan işlerden yol alınır.

    İşte Heart Of ROSE u benim için öncelikli olarak kaleme alma nedenlerimden bir tanesi de riske girip farklı birşeyler ortaya koyma amacı gütmesi oldu. Meyveli hafif tatlımsı bir gül parfümü üretip farklılık yaratmışlar. Güzel olmuş mu derseniz kendi açımdan oldukça farklı ve dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim.

    Açılışı bol bol sulu meyve notaları ile yapıyor. Özellikle kavun ve ananastan gelen hafif tatlımsı meyvemsilik oldukça lezzetli. Orta notalardan itibaren kremsi ve sanki pembe renkte bir gül kokunun kalbine oturuyor yine meyve notaları güle eşlik ederken diğer çiçek notaları ve tatlı baharatlar ile beraber bir çiçek karnavalı havasına giriyor. Bu kısım oldukça feminene yakın bir çizgide ilerliyor. Meyveli ve çiçeksi notaların birleşimi bu tarzı sevenler için oldukça başarılı bir alternatif yaratmış. Parfüm iyice kuruduktan ve dip notalara geçmesiyle birlikte çiçek notalarına eşlik eden beyaz çikolata ve paçuli birleşimi, parfümün geneline hakim olan lezzetli havayı, tatlığı dizginlenmiş ve dengeli bir şekilde devam ettiriyor. Aslında paçuli ve gül birleşiminden bir POAL veya paçuli ve beyaz çikolata birleşiminden Coromandel havası gelebilirmi diyordum kendi kendime ama tamamen özgün bir birleşim olmuş. Parfümün genel havasına bakacak olduğumuzda dikkat çekici ve farklı bir parfüm arayışındaki özellikle bayanlar için bu kavramı karşılayacak bir koku olmuş.

    İsminden yola çıkıp buram buram gül kokan bir parfümle karşılaşacağınızı sanırsanız sizi ters köşe yapar. Parfümün geneline meyveli çiçek notaları hakim.

    Extrait formunda olan parfümün kalıcılığı oldukça iyi tende sabahtan akşama kadar kokusunu alıyorsunuz. Farkedilirliği ise 3 saat oldukça güçlü daha sonra zamanla tene yaklaşıyor.

    Bahar aylarına çok yakışan bir parfüm olmuş. Günlük kullanımdan çok Casual giyim tarzına yakın gibi. Ofis ve kapalı ortamlarda kullanıma uygun. Unisex olsada bayana bir tık daha yakın.

    50 ML lik extrait formunda kırmızı şişesinde satılacak olan parfümün fiyatıyla ilgili bir bilgi sahibi değilim bu yüzden fiyat performans eşleştirmesi yapamayacağım.


  • #2
    İyi ki Regalien splitine katılmışım; rahatsız etmeyen olgun freş-"gurme gül". Kesinlikle erkelerin de çok kolay kullanabileceği bir gül olmuş.
    Son Düzenleme protectedsugar; 30-11-19, 22:40. Tarafından yapıldı.

    Yorum

    İşleniyor...
    X