Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Xerjoff JTC Don

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Xerjoff JTC Don

Xerjoff JTC Don

Çıkış : 2013
    Burun : Chris Maurice

Son splitimden Sedat kardeşimin şişeli aldığı kokuyu deneyip notlarımı almıştım ancak sizinle paylaşmam bu güne kısmet oldu

Notalarına baktığımızda aslında da vaadettiği ve vereceği üç aşağı beş yukarı ne olduğu tahmin edilebiliyor. Bence en önemli farkı ise kalite hissinin yüksek olması.

Parfümü sıkıp bir kaç saniye sonra ilk koklamamda sert ama maskulen yapıda barut ile duması bir hava keyifli bi bakıma Fahreheit Vintage başlangıcında ki hissettiğim gibi..
    Başlangıçtan sonra devreye giren kaliteli viski notası parfümü biraz acı, sert ve zorlu bir hale sokuyor. Neyse ki bu kısım çok sürmeden tütün ve tatlı amber ile dumansı acı maskulen yapıya şekerli bir hava katılmış. Bu şekerli hava çok baymıyor insanı aksine tamda parfümü kurtaran kısım olmuş diyebilirim. Parfümde çok geçiş yaşamıyorum. Bu ana kadar anlattığım şekilde dumansı hafif tatlı hafif acı bir şekilde benimle vedalaşıyor.
    Genel anlamda parfümde eleştireceğim iki nokta var. Birincisi çok tek düze ve kaliteli olsada yenilikçi bir nota dizilimine sahip değil.
    İkincisi ise içeriği düşündüğümde yayılımı çok kuvvetli bir parfüm değil. Hemen kendini saklamaya çalışıyor gibi. Kalıcılık ise ortalama üstü denilebilir.

Genel Puanım 7,5/10

Cüneyt Akçetin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cüneyt hocam kalemine sağlık.

Senin ''Başlangıçtan sonra devreye giren kaliteli viski notası parfümü biraz acı, sert ve zorlu bir hale sokuyor.'' diye tanımladığın bölümle ilgili bir iki kelam etmek istiyorum.

Barut efekti elde etmek için kullanılan notalar viski notası ile birleşince raid sinek ilacının kokusuna çok benzemiş. Eskiden yazlık evimizde çok kullanıldığı için kokusunu çok iyi bilirim ve maalesef bu bölüm bana direk raid i hatırlattı. Hatta o günlere aldı götürdü diyebilirim.

Parfüm notalarından bekleneni veriyor aslında. Don yazısının üzerindeki şapka (sunum), açıklanan notalar (koku vaadi) v.s. birlikte bir bütün halinde değerlendirilince başarılı bir çalışma olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle genel değerlendirme açısından yüksek puanlama yapardım. Sadece koku güzelliği açısından değerlendirdiğimde ise Dior Eau Noir bile birlikte bir daha fıslatmayacağım 2. parfüm olarak hafızama kazındı. Esere saygım sonsuz, ancak bunu da söylemek zorundayım.

Sonuç olarak konsept olarak çok başarılı, kullanılabilirlik açısından kendi adıma çok başarısız bulduğum bir parfüm oldu.

Yorum

• ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      O raid i ben de bilirim Pekji Eau Mer i de bir dene

Orjinal yazı sahibi: mertus
    Cüneyt hocam kalemine sağlık.

Senin ''Başlangıçtan sonra devreye giren kaliteli viski notası parfümü biraz acı, sert ve zorlu bir hale sokuyor.'' diye tanımladığın bölümle ilgili bir iki kelam etmek istiyorum.

Barut efekti elde etmek için kullanılan notalar viski notası ile birleşince raid sinek ilacının kokusuna çok benzemiş. Eskiden yazlık evimizde çok kullanıldığı için kokusunu çok iyi bilirim ve maalesef bu bölüm bana direk raid i hatırlattı. Hatta o günlere aldı götürdü diyebilirim.

Parfüm notalarından bekleneni veriyor aslında. Don yazısının üzerindeki şapka (sunum), açıklanan notalar (koku vaadi) v.s. birlikte bir bütün halinde değerlendirilince başarılı bir çalışma olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle genel değerlendirme açısından yüksek puanlama yapardım. Sadece koku güzelliği açısından değerlendirdiğimde ise Dior Eau Noir bile birlikte bir daha fıslatmayacağım 2. parfüm olarak hafızama kazındı. Esere saygım sonsuz, ancak bunu da söylemek zorundayım.

Sonuç olarak konsept olarak çok başarılı, kullanılabilirlik açısından kendi adıma çok başarısız bulduğum bir parfüm oldu.
    Sağolasın Mert hocam, seninde kalemine sağlık diyeyim
    Raid benzetmene katılıyorum ancak eksik bi kısmı var belirttiğim gibi bi süre sonra tütün ve tatlı amber sayesinde yumuşayıp, kendini topluyor parfüm. Yoksa baştan sona bu acı etki olsaydı, çok katlanılır olmazdı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

İşleniyor...
    X