Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Chanel Allure Homme Edition Blanche VS Mancera Lemon Line

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Chanel Allure Homme Edition Blanche VS Mancera Lemon Line

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle ilk incelememi yazdığımı , bu hobiye daha yeni başladığımı ve acemi bir burnum olduğumu belirtmek isterim . Şimdiden sürcü lisan ettiysem affola.

Bu hobiye ilk başladığımdan bu yana 2 parfüm oldukça dikkatimi çekiyordu, genellikle bu parfümleri birbirleriyle kıyaslıyorlardı hem fiyat hemde notalar açısından. Bende ayrı ayrı splitlerden 2 sinide dekant olarak temin ettim ve 1 hafta boyunca karşılaştırdım.

İlk başta Chanel Allure Homme Edition Blanche(edt) le başlamak istiyorum.Açılışında çok temiz bir limonla başlıyor çok sürmeden vanilyada devreye giriyor ve güzel bir uyumla devam ediyorlar. Çoğu kişi bu uyumu lemon pie diye nitelendirmiş gerçektende bu tanıma uyuyor. Sonlara doğru limon notası artık tamamen kaybolmaya başlıyor ve vanilyayla bitiyor.
    Mancera Lemon Line ise açılışında biraz daha keskin limonla başlıyor. 5 dk sonrada oda vanilyalı bir hal alıyor. Zaten benzetildikleri zamanda burası bence lavanta notası vanilya gibi algılanıyor olabilir.Bende aradaki farki anlıyamadım.

Aralarındaki farka gelirsek başlarda mancera biraz daha saldırgan sonra biraz uysallaşıyor. Chanel ise klaslığını ilk sıktığınızdan beri sürdürmeye devam ediyor. Her ikisininde kalıcığı tende 4-5 saat civarı ama burda mancera yı ayırmam gerekiyor çünkü kıyafette kalıcığı yaklaşık 10 saati buluyor ve sonlarda hala limon notasını çok güzel bir şekilde alabiliyorsunuz.
    Bu 2 parfümde kendiniz mutlu etmek için alacağınız parfümlerden .Yayılımları düşük ve 1-2 saat civarı ama sıktığınız zaman yüzünüzde tebessüm uyandıracak cinsten. İlk sıktığınızda gözlerinizi kapatıp kendinizi limon bahçesinde bile hayal edebilirsiniz.

Benim tercihim yayılımı daha düşük olmasına Chanel Allure Homme Edition Blanche olucak çünkü ilk testimden beri beni daha mutlu etti ve daha klas bir parfüm olduğunu düşünüyorum herzamanda koleksiyonumda olmasını isteyeceğim bir parfüm olucak. En kısa zamanda edp versiyonunuda deneyip şişeli almak istiyorum.

Not: Ben bu parfümlere bukadar para vermek istemiyorum ama bunlara yakın bir limon parfümü denemek istiyorum diyorsanız size önerim Zara From Paris To New York olucak ama açılışındaki kolonyaya benzeyen kısmını es geçmeniz gerekiyor.

Güzel bir inceleme olmuş. Edition blanche benimde beğendiğim bir kokuydu ancak kremsi limom havası bir süre sonra sıkmaya başladı bu nedenle şişeli almayı hiç düşünmedim. Kalıcık iyi ancak yayılım gerçekten vasatın altındaydı tenimde.

VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

İnceleme için teşekkürler. Limon parfümü dendiğinde en başarılı iki parfümden birinin Chanel Allure Homme E.Blanche olduğunu düşünüyorum. Diğeride bana göre Mfk - Aqua Celestia serisi. Adp ile yıldızımız limon konusunda malesef pek barışmadı.

Yorum

• özgüröz
        özgüröz Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Mfk - Aqua Celestia yı bende mutlaka denemek istiyorum ama malum fiyatlarından dolayı daha yaklaşamadım.

Edition Blanche dedin hocam beni bitirdin
      Umarımki nisan splitlerinde olur
      Kalemine sağlık teşekkürler

Yorum

• özgüröz
        özgüröz Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        İnş birdahaki splitlerde olur. İyi düşünceleriniz için teşekkürler.

Inceleme için teşekkür ederim ben de çok sevdiğim limonlu taze cheesecake e benzetmiştim ve 10ml Dekant da hala test ediyorum. Silaj ve kalıcılık konusunda ciddi sıkıntıları var parfümün malesef...

Yorum

• özgüröz
        özgüröz Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok doğru bir tespit Erdoğan Bey edp versiyonunun biraz daha iyi olduğunu duydum ama çok fazla birşey beklememek gerekiyor.

Lemon Line deneme listemde.
      Edition Blanche'ı ise benim üzerimde duyduktan sonra düğününde kullanmaya karar verip şişesiyle alan bi' arkadaşım var..
      Sizin de deyiminizle oldukça klas, ferah ve çok konforlu bi' parfüm. Henüz koklayıpta sevmeyene rastlamadım çevremde. Performans yazın çok sıcaklarda vücut ısısının artmasıyla birlikte bi' kaç tık yükselebiliyor fakat ne yazık ki genel olarak zayıf.
      Ayrıca çoğu kişinin aksine ben yüklüce sandal ağacı ve sedir duyuyorum bu kokuda;
      O da ten meselesi sanırım.

Kaleminize sağlık, güzel bi' karşılaştırma/inceleme yazısı olmuş keyifle okudum.

- Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

Yorum

• özgüröz
        özgüröz Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için.

chanel edition blanche hakkındaki benim fikirlerim kokusu güzel genel beğeniye uygun yaz ve ilkbahar parfümü. ancak her parfümde olduğu gibi bu parfümünde olumsuz yönleri var yukarıdaki arkadaşlarında bahsettiği gibi ciddi derecede performans sorunu var ve fiyat olarak döviz kurlarından dolayı maalesef parasını hak etmediği düşüncesindeyim

Yorum

• özgüröz
        özgüröz Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bende fiyat yüzünden Zara From Paris To New York u önerdim.
        Son Düzenleme özgüröz; 02-04-19, 20:24. Tarafından yapıldı.
    İşleniyor...
    X