Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlian Homme EDP/EDT yorumum

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlian Homme EDP/EDT yorumum

    Merhaba dostlar,


    Guerlian serisinin bir başka beyefendi yorumu olan Homme EDP ile birlikteyim. Bu birlikteliğimiz uzun yıllardır devam ediyor ve sıkı bir dostluğa da dönmüş durumda Guerlian'ın hemen her parfümü beni etkilemiştir.

    Homme EDP nin burnu Thierry Wasser , şişeler şimdilerde bildiğimiz CocaCola şişesi gibi firmaya özgü hale getirilen tipte ve bence marka artık bu şişelerle yoluna devam etmeli...hani gözüm kapalı dokunsam tanırım durumu Hem EDT hem de EDP versyonlarını denediğim parfümün 2 ayrı mevsimde kullanımı için yapıldığı aşikar... Guerlian dan bahsediyoruz dostlar Edt versyonunu bizlere ılık yaz akşamları ve ilbahar için sunmuşken EDP versyonunu akşam yemekleri, davetler, sonbahar ve kış başlangıcı için düşünmüşler ... 2 versyon arasın da farklar olmasa da notaların keskinliği , silaj ve kalıcılık anlamında EDP si EDT ye göre %40 daha uzun ömürlülük ve silaj sunuyor. Aynı şekilde EDT de Rom , nane , yeşil limon notaları daha ayrılabilir tanımlanırken Edp versyonunda rom, nane işbirliği burnuma taze,yeşil,ferah anasonu anımsatmaktan geri durmuyor.

    EDP nin ilk 1 saatlik kısmı bu açılışla devam ederken EDT versyonunun açılışı çok daha kısa sürüyor. EDT tende 30dk içinde kalp notasına doğru eğrilirken EDP nin yağlı dokusundan kurtulması yaklaşık 30dk sürüyor. EDP nin buradaki saldırganlığı 1 fıs ile tüm odayı bulut gibi kaplamasına yetiyor da artıyor. kalp notasında EDT versyonu daha ılımlı çiçeksi iken EDP versyonu daha şevk edici çiçeksi haline bürünüyor ancak Boozy tavrından da ödün vermeden ilerliyor her 2 versyonda... aslında bu duruma kalp notasına geçiş demektense Guerlian tarzı kalp notalarının orkestraya katılması ile orkestra çukurundan burnumuza notaların katılımıyla tam bir şölen sunuyor. Rom ve mint tabiri caiz ise davul ile zurna gibi uyumlular Hani ne Davul'u ne Zurnayı tek başına çekemez ya kulağımız Guerlian da burada dozajla çok iyi oynamış.

    EDT yaklaşık 2-3 saat EDP ise 4+ saat içersinde yumuşayan rom,naneye Vetiver ile eşlik ediyor , altdan gelen sedir notası da enfes bir kapanışa ilerliyor. Parfümlerin giyside kalıcılıkları hemen hemen aynı olsalarda EDP nin sedir/rom notalarının 3 gün daha rahatça farkedilebildiğini söyleyebilirim. Tendeki kalıcılığı EDP için benim tenim de ortalamanın üzerinde 10saatden uzun seyretti EDT de ise 7/8 saat kadar.

    EDT silaj ilk 2 saat iyi iken sonra tene çekilse de yaklaşık 1/1.5mt den fark edilirliği 4 saat kadar sürdü. EDP nin silajı gerçekten çok iyi, sabah 7 de, 3 fıs tenime ,3 fıs gömleğime sıktığım parfüm için 12:00 de yemek esnasında parfümün sorulması beni de şaşırttı.

    Koku güzelliği 10
    Silaj EDT 7
    Silaj EDP 9
    Kalıcılık EDT 7
    Kalıcılık EDP 8.5 (nichelere saygısızlık olur diyerek 9.5 vermedim)
    Fiyat / Performans 10

    son olarak ; direkt kör alış yapacakların EDP yi denemeden almasını tavsiye etmem.

  • #2
    Yorum için teşekkürler üstad 😊

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: matrai
      Yorum için teşekkürler üstad 😊
      Rica ederim üstad

      Yorum


      • #4
        Okadar güzel anlatmışsınız ki en yakın zamanda temin etmek istiyorum.
        Son Düzenleme özgüröz; 02-04-19, 20:27. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Erdoğan Kesgin
          Erdoğan Kesgin Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          teşekkür ederim, dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum

      • #5
        Kaleminize sağlık


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • #6
          Bende eski siyah şişesi vardi intense olan performansindan memnun kalmamistim. Yeni sisenin dekanti var denemeye sira gelmedi.En kisa zamanda deneyecegim.Gecekten cok hos bir koku. Bu seride l'boisee benim icin bir adim onde.

          RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • #7
            Kalemine sağlık abi keyifle okudum , her zamanki gibi Guerlain kalitesi severek kullandığım bir koku ayrıca koku güzelliği olarak niche geçinen çoğu parfümü çok rahat tokatlar

            Yorum

            İşleniyor...
            X