Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Amouage - Blossom Love

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Amouage - Blossom Love

Uzun zamandır denemeyi beklediğim bir kokuydu ve sonunda karşılaştık..
    Bu kadar denemeyi istememin sebebi badem notasına olan tutkum. Parfüm notalarında Amaretto var. Bir de yanına heliotrope ve tonka ile tam benlik birşey geliyor dedim. Amaretto notasını duyunca hep aklıma çok özlediğim Cacharel Gloria gelir bir de!.

Bakalım nasılmış diye biraz tenime biraz da kıyafetime sıktım. Sürekli light kokular tercih eden, sigara vs. içmeyen naif arkadaşım yanımdan kaçtı :-)) Gel kaçma bu Amouage dedim!
    Evet açılış pek hoş olmadı. Sanki içi toz dolu bir kese kağıdını patlatmışsınız gibi. Etrafı tozlu bir hava kapladı, yoğun mu yoğun.

Oysaki notalarda bahsettikleri kiraz çiçeği ile uslu uslu açılacak diye bekliyordum.

Tabii bir süre sonra (uzunca bir süre) parfüm sakinleşmeye ve tenime oturmaya başladı.
    Parfümün en baskın dörtlüsü heliotrope/amaretto/süet/tonka. Ve oldukça oriental bir hava var ve biraz da kirli kullanılmışlar notaları, süet masum bir süet değil mesela.
    Bence parfümde kendini saklayan bir misk de vardı ama notalarda adı geçmiyor. Sonradan parfüme hafif bir vanilya ve gül karşımı da katıldı ve toz duman biraz daha dağıldı.

Notalarda adı geçen kiraz çiçeği, lime ve ylang ylang'ı pek hissedemedim.

Koku oldukça kalıcı, ve şu an en çok hissettiğim nota vanilya ve süet..
    Ancak kokuya alternatif olabilecek çok daha güzel badem temalı kokular mevcut piyasada, kötü bir koku olmuş diyemem ama sıradışı olmaya çalışırken sanki yoldan çıkılmış, bir çuval incir berbat edilmiş gibi. Denediğime ve aklımdan çıktığına sevindim.

Click image for larger version

Name:	blossom-love-by-amouage.png
Views:	851
Size:	1.01 MB
ID:	118742

Misk olmazsa olmaz bir stabilizatör olarak geçiyor parfüm kimyasında, ancak kullanımı malesef kimyasal olduğundan artık eski misk kokusunu bize sunmak yerine kullanılan kimyasalların stabilizasyonu işlevini üstleniyor. Bu nedenle ben de siz gibi çok parfüm de misk kokusunu malesef alamıyorum...

Paylaşım ve yorum için teşekkür ederim.

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yorumunuz için teşekkürler, haklısınız ya hiç hissedemiyoruz, ya da bazen abartılı kullanılıyor ve ortaya böyle bir sonuç çıkıyor..

O nası bi' açılış öyle.
    Love serisinden en çok Lilac Love'ı merak ediyorum.
    Kakao dominant leylak neler anlatıyor meraklardayım. Bi' de beyazlar içinde sundukları Tuberose'u da unutmamak gerekir. Peki birer fısla 3'ü karışsa nasıl olur?

Kalemine sağlık Minty.

- Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

Yorum

Açılış şok ediciydi :-)
      Veee tabii ki Lilac Love da denendi :-)

Yorumlarım çok yakında.... Blossom Love'a göre daha çok beğendim, daha çok bahsedilecek şey var, o yüzden biraz zamana ihtiyacım var güzelce anlatabilmek için.

Yorum

• Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        İki sene önce merak ettiğiniz ve hakkında bilgi edinmek istediğiniz parfümler başlığına yazmışım.
        Bu kadar beklemişim, biraz daha bekleriz. Şimdiden teşekkürler Minty.

• Minty
        Minty Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        :-))))) İnan ilk defa dün akşam karşıma çıktı! Ama Lilac Love yorumunu o kadar beklemeyeceksin.. :-))

• Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Oh mon Dieu!!!

Benim de bu serinin en merak ettiğim kokusu Love Tuberose.
      Çok seveceğime neredeyse eminim.
      Blossom'u yorumlarına güvenerek pas geçebilirim diye düşündüm (:
      Teşekkürler Minty

Yorum

• Minty
        Minty Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Love Tuberose denemedim murrjm :-( Çünkü Blossom da Lilac da çok yogun kokulardı, Tuberose'u iyi algılayamayacaktım.. Başka sefer de onu deneyeceğim..

• murrjm
        murrjm Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Lilac da radarda.Bekliyoruz (:

https://www.fragrantica.com/perfume/...ine-28182.html

Bunu denedin mi Aysucum Amouge sunshine...Cacharel Gloria nın bademinden bahsettin ya işte bu parfümün bademi tam Gloria yı hatırlattı bana... ben de Sunshine ı yazacağım üşenmezsem ) Yine çok güzel yorumlamışsın eline sağlık 🙏💖

Yorum

• Minty
        Minty Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aaaaa, hayır denemedim canım, o da vardı standda ama Lilac ve Blossom o kadar yoğundu ki başka sefer denerim dedim. Hadi üşenme yaz Sunshine'ı :-)) merakla bekliyoruz Tuberose

• Tuberose
        Tuberose Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Tamam canım yazacağım, sende denersen yaz bakalım nasıl bulacaksın , merakla bekliyorum 😊 Minty
    İşleniyor...
    X