Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Maison Francis Kurkdjian Grand Soir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Maison Francis Kurkdjian Grand Soir

    Click image for larger version  Name:	Maison Francis Kurkdjian Grand_Soir_MFK.jpg Views:	1 Size:	50.1 KB ID:	110674

    2016 Yılında piyasaya sunduğu 2 güzellikten biri olan Grand Soir adı gibi iddialı bir parfüm. İsmi fransızcada büyük bir gece anlamına geliyor. Gerçektende adına yakışır derecede Paris sokaklarının o sıcak ve büyülü gece atmosferine yakışan son derece kaliteli bir parfüm

    Parfümün ana teması olarak Sıcak tatlımsı Amber diyebilirim

    Parfümü ilk sıktığım da ilk bir kaç saniyesi notalarında açıklanmasada çok net olarak mandalina ve lavanta patlaması şeklinde hafif tozlu ve buruk yapıda. Hemen ardından açılışına sıcaklık ekleyen ve parfümün başından sonuna kadar hissedilen laden reçinesi ile onun o keskin kokusunu sarmalayan hafifçe kullanılmış tütün. Harika bir açılış.

    Kalp Notalarına gelindiğinde Benzoinin o vernikli ahşabımsı kokusunu Kukdjian ustalığını göstererek çok güzel törpülemiş ve parfümün formuna göre sıcak bir kıvama oturtmuş. Benzoini vanilya ile çok güzel destekleyip alttan alta amber ve tonka fasulyesini çok güzel akorlamış. Ana aktörlerin yanında figüran olarak kullanılmış sıcak baharatlar ve karamelli nüanslar. O kadar iyi bir dengeleme varki parfüm ne çok sıcak ne çok tatlı. Her daim notalar uyum içinde. Kapanış notalarında Amber ve vanilyanın ders niteliğindeki birlikteliği ile parfüm son buluyor.
    Buraya kadar yazdıktan sonra diyeceğim şudurki amber temalı parfümleri severlerin kolarksiyonun baştacı olabilecek parfümlerden biri. Kurkdjian ın ustalık eseri olarak önümüze koyduğu harika ötesi bir parfüm. Amber parfümleri için referans niteliğinde.

    Bu güzel sıcak kokuyu Sonbahar kış aylarında kullanmak daha yerinde olacaktır. Performansı oldukça iyi gün içinde tazelemeden kendini sürekli olarak hissettiren ve koklayanın bir kaç kez daha burun çekmesine ve parfümü daha da iyi koklamak için sizin dibinize kadar girmesine şahit olabileceğiniz kadar da genel beğeniye uygun.

    Kışın yünlü bir kazak ile oldukça uyum sağlayacak sizi sıcaklığı ile sarıp sarmalayacak bir koku Grand Soir.

    Hem kapalı ortam hemde açık ortamda rahatça kullanılabilecek içinde amber ve vanilyanın hakim olmasına rağmen burun bükmeyecek bir parfüm Grand Soir. O yüzden rahatlıkla her ortama uyum sağlayabilen bir yapısı var. Ama özel anlar da kullanmak etkisini daha da arttıracaktır.

    Grand Soir tam bir unisex koku hem kadına hemde erkeğe oldukça yakışıyor. Diğer unisexler gibi bir tarafa daha yakın değil tam ortada olan bir parfüm. Biraz parfüm tecrübesi olan herkesin rahatlıkla taşıyabileceği cinsten.

    Parfümün tek eksi yönü olarak biraz tek düze ilerlemesi ve çok büyük değişimlerin olmaması. Ama bu aklınızda sıkıcı bir parfüm imajı oluşturmasın. Koku her burnunuza gelişinde farklı bir yönünü size gösteriyor.

    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8
    Fiyat performans 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 8.5

  • #2
    Ben ilk üç saatine katlanamıyorum, bana bayağılık hissi veren bir tatlılık var. Bu bölüm sakinleşince, sonrasındaki vanilik amber, daha önce APLS'den de alışık olduğumuz gibi oldukça iyi. Bana ustalık eserinden ziyade piyasaya ve daha kolay satışa oynama hamlesi olarak gelmişti. Parfüm kullanıcılarının genel eğilimleri düşünülünce doğru bir hamle olarak yorumlanabilir ama amber referansı olacak çok daha önemli çalışmalar var, buna sıra gelmez.

    Altuğ, bu arada etiketlerde bir yanlışlık var galiba...

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bu parfümü 2 seneden fazla bir süre önce kaleme almışım. Buraya sadece bir taşıma yaptım. Fakat taşıma esnasında aslında değiştirebileceğim bir çok kısım varmış onu da şimdi farkediyorum. Özellikle o amber referansı ve ustalık eseri kısmı tam bir facia. Vay be ne kadar değişmiş bu kadar kısa zaman içerisinde düşüncelerim demekten de kendimi alamadım

  • #3
    Oldukça merak ettiğim bir parfüm, MFK markasının daha önceki denemelerimde hiç kendime göre birşey bulamamıştım (Oud Satin Mood,APLS, Bacarat Rouge, Bacarat Rouge Extrait), bunda bir yakınlık hissediyorum kendime, ilk sırada bu markadan deneneceklerde

    Yorum


    • #4
      Kişisel listemde zirveye yakın yer alan muazzam ötesi çekiciliğe sahip olan başyapıt. Kurkdjian benzoin notasını bence çok güzel işliyor parfümlerinde. Benzoin bence vanilyanın kirli ve seksi hali, bu kokuda da amber ile o kadar güzel bir kombinasyonla işlenmiş ki hayatımda ilk kokladığımda test kağıdını yalamak üzereydim. Sonrasında drydown kısmı biraz feminen geldiğinden dekant alıp denemiştim. Çevremden gelen tek olumsuz tepki bazı arkadaşlarımın sen kadın parfümü mü sıktın demesi olmuştu. Ama olsun istediklerini desinler bu parfüm aşırı iyi bir auraya sahip.

      Yorum


      • #5
        Kaliteli ve farklı bir amber kokusu olduğu şüphesiz ama benim tarzıma çok uymayan mesafeli olduğum bir parfüm

        Yorum


        • #6
          Orjinal yazı sahibi: xPixa View Post
          Kişisel listemde zirveye yakın yer alan muazzam ötesi çekiciliğe sahip olan başyapıt. Kurkdjian benzoin notasını bence çok güzel işliyor parfümlerinde. Benzoin bence vanilyanın kirli ve seksi hali, bu kokuda da amber ile o kadar güzel bir kombinasyonla işlenmiş ki hayatımda ilk kokladığımda test kağıdını yalamak üzereydim. Sonrasında drydown kısmı biraz feminen geldiğinden dekant alıp denemiştim. Çevremden gelen tek olumsuz tepki bazı arkadaşlarımın sen kadın parfümü mü sıktın demesi olmuştu. Ama olsun istediklerini desinler bu parfüm aşırı iyi bir auraya sahip.
          Yazılabilecek herşşeey yazılmış

          Yorum


          • xPixa
            xPixa Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Yukarıdaki yorumumun üzerinden tam 1 yıl 1 ay geçmiş ve bu kadar kısa bir sürede bu parfüme karşı şu andaki bakış açım maalesef yukarıdaki yorumum gibi değil artık. Amber referansı olarak MPG Ambre Precieux derim. Grand Soir ise çok daha güvenli bir liman ve kokusu artık bana tekdüze ve bayık geliyor He bu arada mevcut batchlerde de bir reformülasyon var galiba. En son birkaç ay önce koluma Beymen'de 19.... batch nolu bir tester şişesinden 2 fıs sıkmıştım, hissettiğim tek şey bayık bir vanilya olmuştu. Performansı da geçen sene kullandığım dekanttan çok daha azdı. Yayılım ilk 1-1.5 saat fena değilken kalıcılık 6 saat civarında olmuştu. MFK satıldıktan sonra ya Grand Soir elden geçirildi ya da ben iyice kafayı yedim bilemiyorum

        • #7
          Çınar hocam işin aslı bende sizin güzel tanımlamanıza bu mesajı yazdım ama benim de bu koku hakkında fikrim çok değişti. Bir yerden sonra bayık kokulara tahammül azalıyor galiba

          Yorum

          İşleniyor...
          X