Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

L'Artisan Parfumeur - Voleur de Roses

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• L'Artisan Parfumeur - Voleur de Roses

Saymadığım bu kaçıncı kış mevsimi..

Henüz öğlen vakti. Ölü toprağım üzerimde, lahitimin içinde uzandım, gözlerim kapalı uyanık bir şekilde bekliyorum. Sıkılmak mı? Yüzyıllardır burada olan bir varlık için saatlerin bir hükmü yoktur! Bu saatlerde uykuda olmam gerekmiyor mu? Belki.. ama bugün midemde yarasalar kanat çırpıyor sanki. Zira bu gece kadim dostum, Kara Gül Şövalyesi Lord Soth ile önemli bir konuda görüşeceğim ve belki de saçma bir şekilde gerginim. Sessizliği dinliyorum. Öylesine sessiz ki, bir ölünün hissedebileceği sessizlikten daha derinde bir yerde tutuyor beni. Güneş, dakikalar geçtikçe ait olduğu Cennet'e doğru çekilirken, toprağın içinden gelen çürümüş küflü gül kokusu beni kendime getiriyor tekrar..

Ölü toprağını üzerimden silkeleyip kalkıyorum ve hazırlanmaya başlıyorum. Odanın içi yine o kokuyla dolu. Yalnızlık ve karanlıkla dolu bir ruha eşlik edebilecek yegane kokum bu benim. Zindanlarda doğmuş, ıslak taş duvarlar arasında güneşi görmeden solmuş kızıl siyah güllerin, gölgelerdeki küflerle kurduğu senfoniyi kokluyorum, aslında onları dinliyorum ve aynada, atmayan kalbimin olduğu boşluğa doğru bakıyorum. Ayaz gecelerde, sırtımdaki pelerinimin ısıtamadığı soğuk ve soluk ölü bedenimi daha da çürüten, tüm aşkları öldüren, sonsuzluğa mahkum edilmiş asil bir ızdırap gibi.. Usulca bir yılan gibi sokulan, koklayanların başını döndüren, karanlıkta nazikçe gülümseyen zehirli bir davetin kokusu. Varlıkla yokluk, kalabalıkla yoksunluk arasındaki bir boşlukta süzülen, istenmeyen ama çokça özlenen bir çocuğun gelgitli olgunluğu bu.. İtilmiş, dışlanmış ama keskin ve dikkat çekici!

Çıkıyorum.. Yeni bir bilinmezliğin eşiğinde, yer altının yeni aşklarını keşfe, tüm kirlenmişlerin ait olduğu yere gidiyorum. Beni bulmak istersen, bu çürümüş güllerle dolu küflü toprağımı okşaman yeterli küçüğüm..

En derin sevgilerimle
    Lord "Fragranstein" Silvercula

...

Kokuyu dünya gözüyle yorumlamaya gelirsek, aslında bana Cartier Declaration d'un Soir ve Declaration d'un Soir Intense havalarını hatırlattı. Bu koku onlara nazaran bir kademe daha kirli denilebilir (ama sert değil). Kirli bir gül kokusu ile başlıyor ve hemen hemen öyle bitiyor. Dracula'ya yakıştırılması çok şaşırtıcı değil ama ona yakışacak daha karanlık kokuların olduğuna eminim (ve ileride muhtemelen onları da senaryolaştırır yazarım). Abartılı bir koku değil, gayet nazik, sakin ama yine de "ben buradayım" diyen bir karaktere sahip. Maskülen karakterde olduğu bariz belli o yüzden hanımlara çok tavsiye edemiyorum. Ayrıca erkeklerde de bence 25 veya 30 yaşın altına çok uygun değil. Spor kıyafetlerde de kullanılması yanlış olur gibime geliyor. Kalıcılığı tenden tene değişiyordur elbette ancak içeriğindeki paçuli nedeniyle tene yakın bir şekilde birkaç saat süreyle kirli gül kokusu kalıyor. Yayılımı (Sillage) en başta iyi iken 1 saat sonra tene yakın bir seyir izliyor. Romantik soğuk kış gecelerinin kokusu olmaya aday. Ben bir tercih yapacak olsam Cartier'i seçerdim sanırım.

Click image for larger version  Name:	VOLDR34W.jpg Views:	1 Size:	200.3 KB ID:	10879

Son Düzenleme fragranstein; 31-01-17, 20:13. Tarafından yapıldı.
    http://www.fragrantica.com/member/761777/

Hocam bu senin kendi yazınmı? Eğer öyleyse sen ne yaptın böyle. Parfüm parfüm olalı böyle bir yorum böyle bir betimleme görmedi ayakta alkışlıyorum.

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim evet benim yazım sevgili Matrai. Bundan sonra bir parfüm yorumlamak istediğimde bu tarz bir senaryolaştırmaya gitmeyi düşünüyorum. Çünkü her parfümün bir hikayesi olmalı

• matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam ben hikayeye odaklanmaktan parfüme bir türlü geçemedim. Nakavt ettin sen bizi

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Estağfurullah canım olur mu öyle şey. Aslında parfümde de öyle aman aman bir numara yok yani Ama madem Dracula'nın kokusu demişler eh o zaman hakkını verelim dedim.

Bu yorum karşısında saygı duruşuna geçiyor ve mahzendeki Voleur de Roses dekantımı aramaya koyuluyorum. Ellerinize sağlık.

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Estağfurullah teşekkür ederim dekantınızı bulun ve bu geceki seyahate siz de katılın..

kaan hocam sen nabtın ya ne guzel bi anlatımdır bu.. emeğine sağlık, kalemine kuvvet... elimde sisesiyle vardı voleur de roses.. ilk firsatta tekrar denemek sart oldu..

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim guardian, birazcık hayal dünyasına dalalım dedim. Böylece belki unutulmuş, çok ilgi görmemiş parfümlerimize farklı bir açıdan bakarız.

Keyifle okudum hikayeni hocam,eline emeğine sağlık Daha nice hikayelere diyorum o zaman

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim fuatkaynak girişi çok parlak olmayan bir parfümle yaptık ama hayırlısı bakalım belki daha özgün kokularla yine burada oluruz.

• Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Olsun hocam...Devamını bekliyoruz

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sağolun eksik olmayın

Eline sağlık hocam. Süper inceleme ve özgün tarz. Tebrikler...

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim cantona8

Ooo. Ağzınıza sağlık.. Ndn feminen mi geliyor sizi buraya alalım...

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kesinlikle haklısınız çok güzel uyar. Bunu değerlendireyim, bundan güzel bir hikaye çıkar muhtemelen

• Umut Kurtoğlu
      Umut Kurtoğlu Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      O güzel yorumlarınızı okumaya kahvemizi hazırlayalım o halde.

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sağolun eksik olmayın, hep birlikte güzel bir atmosfer paylaşmak dileğiyle katılımda bulunuyorum. Oluşturulmuş parfüm formülasyonlarının ve senaryoların hepimize ilham vermesi dileğiyle

Parfümün sana çağrıştırdıklarının, hayal gücünle yazıya dökülmüş hali gerçekten çok lezzetli olmuş Kaan Hocam. Bir de seni bundan daha çok etkileyen parfümleri yazdığında kimbilir ne olur! Burnuna, kalemine sağlık.

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim Medea çok sağol. Bu kokuyu deneme amaçlı yazdım aslında, daha derinlere dalmadan evvel bu psikolojiyi hayal ederek kısa bir şey yazmaya çalıştım. Beni derinden etkileyen ve daha karmaşık temalara sahip kokular için de özgün ve de çok uzun olmayan hikayeler yazmaya çalışacağım. Belki böylece, parfümlerimizle birlikte başka boyutları da keşfeder, muhteşem yolculuklara çıkarız

• Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme

Muhteşem olmuş , kitap okur gibi okudum bir farklı geldi devamını bekliyorum kesinlikle

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim ☺ devamı olacak inşallah.

Bravo.

Yorum

• fragranstein
      fragranstein Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim Optuna sağolun ☺

Kont, siz ne yaptınız böyle????
    Bravo!! nefis bir anlatım, tebrik ederim demekten başka birşey gelmiyor aklıma....

Yorum

Teşekkür ederim Noble Lady Minty teveccühünüz☺ hikayenin devamında, yer altı dünyasına yolculuğumuz devam edecek.. sürpriz bir kokuyla.
      http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

çok güzel yorum ağzınıza sağlık

Yorum

• fragranstein
          fragranstein Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok teşekkür ederim erdembaba ☺

Strahd von Zarovich de siz oluyorsunuz galiba Guzel yorum elinize saglik, koku benlik degil

Yorum

• fragranstein
          fragranstein Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          ☺ çok teşekkür ederim aslında Lord Soth'u dahil etmeyecektim. Ama böyle Lovecraft'ın hikayeleri ve diğer fantastik kahramanların hikayelerinin karışımı bir şey atmosfer oluverdi. Ben şimdilik hikayelerde Silvercula olarak kalmaya devam edeyim bakalım aslında bu varlık nasıl bir şey çıkacak ☺

Elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş. Keyifle okudum.
        Kokuya gelirsek metalik bir gül kullanımı algiliyorum, bu da burnumu yoruyor. Ben de pek sevemedim.

Yorum

• fragranstein
          fragranstein Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok teşekkür ederim evet çok rahat edilecek bir koku değil ben de aynı fikirdeyim.
      İşleniyor...
      X