Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

hepsiburada.com ve benzer siteler

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • hepsiburada.com ve benzer siteler

    Merhabalar;
    Aranızda yeniyim. Parfüm arayışındayken bu siteyi keşfettim. Marka danıştığım bir konu açtım. İş sipariş vermeye gelince midem epey bulandı. Daha önce bir defa parfüm almıştım onuda mağazadan aldım. Şimdi Terre d'hermes almak istedim ancak hem kafam bulandı hem midem. Öncelikle parfümü Bursa Kağan merkez şubede denedim ve beğendim. Versiyonu edp idi. 1000 tl gibi bir fiyat verdiler. Fazla geldi. İnternetten araştırınca şu ürünü buldum ;
    https://www.hepsiburada.com/terre-d-...-HBV000002K1D9
    Fiyatı nispeten uygun geldi. Satıcının adı elmaskozmetik. Puanları çok yüksek ancak ufak bir araştırma yapınca sahte ürün sattığını öğrendim. Yine başka bir satıcı olan perfume Point için sahte ürün sattığı hakkında yazı okudum. Şimdi hal böyle iken cidden canım sıkıldı. Belki doğru belki yanlıştır bilemem ama ben bu konuda hiçbir bilgisi olmayan biri olarak çok muallakta kaldım. Şimdi bu konuyu niye açtığımı izah edeyim.

    Mesela bahsi geçen parfümün edt ve edp versiyonlarının olduğunu biliyordum, bir başka satıcı ise pure edp diye farklı bir şişe olarak satıyor;
    https://www.hepsiburada.com/hermes-t...m-p-SGCAV02205

    Şimdi bu parfüm edp mi edt mi yoksa nedir ? Fiyat ise Mağaza fiyatının yarısı. Bu nasıl mümkün ? Bu parfüm EDP versiyonu ise ve orijinal ise arada 1 adet daha parfüm kadar bir fark var.

    Mağazada 1000 tl istenilen parfümü 600-700 liraya satan her internet mağazası sahte mi satar ? Eğer evet sahte satar ise bir daha asla internetten almayı düşünmem bile. Yok değil ise ben hangi mağazalar satar hangisi satmaz nerden anlarım ? Zira sahte satmaz denilenden bile sahte çıktığı oluyormuş. Bunu anlamanın bir yolu var mı ?

    Ayrıca mesela encre noir almak istiyorum. Bursada mağaza olarak satan biryer bulamadım. Diyelim decant olarak aldım ve beğendim. Ama mağaza yok dediğim gibi. İnternet dışında alabileceğim bir seçenek yok. Ama az evvel yazdığım gibi internet pek tekin gelmedi ? Bu işin oluru nedir cidden henüz hobiye girmek isteyen biri olarak bana bir yol göstermenizi rica ediyorum.

    edit: Son attığım pure edp versiyonunun satıcısı 5 dk içinde değişip, hepsiburada.com un kendisi olmuş. Mesela hepsiburada.com a güvenilir mi ayrı, şu pure edp ile edp arasında bir fark var mıdır ?
    Son Düzenleme donquijote; 08-08-20, 21:51. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Terre Hermesin gerçekten bir sürü çeşidi var, artık ben bile takip edemiyorum edp, edt, pure edp, pure parfum, fraiche falan.. bunlara fragrantica, basenotes gibi forumlardan bakabilir geniş bilgiler edinebilirsin. ya da şuradan bak işte:
    https://www.hermes.com/us/en/category/fragrances/#||Category

    Ama hepsi ufak da olsa farklı nüanslar ve farklılıklar içerecektir. Neyi denediysen, beğendiysen onu almanı öneririm.

    Diğer soruna da gelince, mağaza fiyatı ile internet fiyatı arasında fiyat farkları olabilir. Bu kitapta da var, internetten kitapları çok daha ucuza alabiliyorsun. Ama parfümde çok sahtecilik var ve satın aldığın mağazayı bilip emin olmalısın.

    Forumda orjinal satan mağazaların isimleri mevcut, aldım sorun çıkmadı vs. yazıyor insanlar işte aklıma gelen, bayerkozmetik, bigparfüm, uzayexclusive gibi işte bilinir mağazalardan ya da sitenin kendinden almanızı tavsiye ederim. Bu hepsiburada ve trendyol gibi yerlerde de bazen kötü niyetli satıcılar sahteciler olabiliyor, onlara da dikkat edeceksiniz. Biraz araştırma ile çözersiniz bu merak ettiklerinizi. Mağazada kira, çalışan, vs. giderlerden dolayı 1000TL olan parfüm internette 600-700 olabilir ama 300 olmaz bunu da bilin, tester ve sahte batağına düşmeyin.. Bunlar tavsiyelerim.

    Sevgiler

    Yorum


    • donquijote
      donquijote Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim ilginiz için.

  • #3
    Denondj güzel açıklamış. 1000 TL'lik parfüm 700 TL'ye internette bulunabilir. Büyük mağazalarda da anneler günü, yılbaşı gibi indirimlerde bu oranlara yaklaşılıyor. Örneğin Boyner, zaman zaman % 30 ya da 300 TL'ye 100 TL gibi indirimler yapıyor, Beymen de belli parfümleri %30'a indirebiliyor ya da %20'lik indirim kuponu verebiliyor. Ama alacağınız parfüm popüler olmayan discontinued yani üretimi durmuş bir parfüm olmadığı sürece %40 ve üzeri indirimler pek gerçekçi değil izlenimlerime göre. Fazla popüler parfümlerin büyük boyları en çok taklit edilenlerdir, bunlardan iki kez fazla şüphelenmekte fayda var.

    Yorum


    • #4
      Bu kadar ucuz olması şüphe uyandırdı bende.

      https://www.hepsiburada.com/hermes-t...za=eeckozmetik

      Yorum

      İşleniyor...
      X